ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Δεν ξέρει πού να κρυφτεί ο Αλέξης Τσίπρας από τους δικούς του...

Από τη μια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης  χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος, "αν φτάσουμε στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία". Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, είπε, αυτές είναι οι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφ' όσον διαπιστωθεί αδιέξοδο. Τόνισε μάλιστα, ότι η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει από την πλευρά της σε διαδικασίες αυτοκαθορισμού και αυτογνωσίας! 
Μπράβο κυρ Γιάννη μ'. Μόνος σου το σκέφτηκες αυτό ή κάποιος αναρχικός σου το ψιθύρισε; Διότι κάτι παρόμοιο πρεσβεύουν και οι αναρχικοί: η κοινωνία να αυτοκαθορίζεται μόνη της. Θα μου πεις καλύτερα θα τα κατάφερνε μόνη της παρά να άγεται και να φέρεται από ηγέτες που δεν ξέρουν προς τα πού θέλουν να την πάνε...
Από την άλλη, σήμερα έχεις τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Μπαλάφα, να ισχυρίζεται ότι δεν είναι επιλογή τους ούτε οι εκλογές ούτε τα δημοψηφίσματα, διαψεύδοντας τον κύριο Δραγασάκη. Τώρα ποιον Γιάννη να πιστέψουμε εμείς οι ταλαίπωροι;

Νάσου και ο Γιάνης με ένα "ν", ο Βαρουφάκης, ντε, να ισχυρίζεται προχθές ότι δεν είναι στο σχέδιό τους εκλογές ή δημοψήφισμα. Ξέχασε φαίνεται εκείνα που είχε πει στις 8 Μαρτίου στην Corriere della Sera, ότι "μπορούμε να πάμε πίσω σε εκλογές ή δημοψήφισμα."

 Πριν από πέντε μέρες, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε ότι "σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις δεν είναι κακό να ρωτήσεις το λαό," αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Από κοντά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος. Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και στο Γιώργο Αυτιά, είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης για μια συμφωνία ενδεχομένως να απαιτούσε την επικύρωση μέσω δημοψηφίσματος.

Από την παρέα των πασχόντων από τρικυμία εν αριστερώ κρανίω δεν θα μπορούσε να λείψει η μασκότ του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, ο οποίος στις 11 Απριλίου είχε πει ότι σε ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και σε περίπτωση που θα έπρεπε να ληφθούν κάποιες σκληρές αποφάσεις, τότε «τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός, είτε με δημοψήφισμα είτε με εκλογές».

Κατόπιν αυτών η "πυγολαμπίδα" παραμιλάει από την απόγνωση, σιγοτραγουδώντας: και συ λαέ βασανισμένε "πιάσ' τ' αυγό και κούρεψτο"...  Τραγουδιέται στον αριστερό ήχο του ¨Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ορωπό"... Όλοι μαζί, πάμε!