Όλα ξεκίνησαν από μία φράση του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι«εκπροσωπεί τις αιτιάσεις, τις ενστάσεις και τα συμφέροντα των δανειστών μέσα στη Βουλή».
Η φράση αυτή του κ. Βούτση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αυτό όμως δεν τον πτόησε καθόλου, αφού συνέχισε την επιθετική του ρητορική λέγοντας ότι «ξέρουμε τις θέσεις σας, ξέρατε τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια αποδεχόσασταν πλήρως τα αιτήματα των δανειστών και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε».
Φυσικά, η επιμονή του κ. Βούτση άναψε ακόμα περισσότερο τα αίματα μέσα στη Βουλή, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδο σε έξαλλη κατάσταση να του ζητά να ανακαλέσει.
Τότε λοιπόν, μια μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στο παρά ένα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και δεν πιάστηκαν στα χέρια.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν ύβρεις εναντίον τους και χρησιμοποίησαν εκφράσεις πεζοδρομίου, ενώ επίθεση δέχτηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Α. Μητρόπουλος.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος του ΠΑΣΟΚ,  είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι οι βουλευτές Πολάκης, Διαμαντόπουλος και Τριανταφυλλίδης φώναζαν προς το μέρος τους «άντε γ@μηθείτε ρε μ@λ@κες» προς τους βουλευτες του ΠΑΣΟΚ , ενώ στον κ. Μητροπουλο φώναζαν «ρε μ@λ@κ@ Μητροπουλε τι τους αφήνεις»;
Πάντως ο κ. Τριανταφυλλίδης διέψευσε τα όσα τους κατηγόρησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και είπε στους δημοσιογράφους ότι ποτέ δεν εξαπέλυσαν ύβρεις.
Ο Ν. Βούτσης συνέχισε να προκαλεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι χαίρεται «για την ιερή αγανάκτηση και ευαισθησία που έχουν οι βουλευτές, ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι θα κάνουν, διότι η κριτική και οι ενστάσεις που εκφράζουν στη Βουλή είναι από την ίδια όχθη με αυτή των δανειστών».
Τότε λοιπόν ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και ο κ. Μητσοτάκης, όπως και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει και να πάρει πίσω τα όσα προσβλητικά τους καταλόγισε και απείλησαν να αποχωρήσουν από τη Βουλή.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα, ερμηνεύοντας την επιθετικότητα του κ. Βούτση, είπε ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται για σκηνικό ρήξης και ψάχνει να βρει ενόχους».
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να πηδήξει από το αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο, η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει το αλεξίπτωτο της κυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης. 
Ντ. Μπακογιάννη: «Σιωπή εσείς κυρία μου»
«Ανήκω στους παλαιότερους βουλευτές και θέλω να σας πω πως αυτό που έγινε σήμερα είναι βαρύτατο ατόπημα. Στα 25 χρόνια που υπηρετώ τη Βουλή είχαμε πολλές φορές εντάσεις και κράχτες. Ουδέποτε κανείς διανοήθηκε από κυβερνητικά έδρανα να αποδώσει τέτοια μομφή στην αντιπολίτευση», είπε σε έντονο ύφος η βουλευτής της ΝΔ, Ντ. Μπακογιάννη.
Όταν μάλιστα ακούστηκε μια φωνή από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον της κας Ρ. Μακρή, η Ντ. Μπακογιάννη είπε: «εσείς σταματήστε» και συνέχισε λέγοντας:
«Είναι πρωτοφανές. Αμφισβητήσατε τον πατριωτισμό συναδέλφων στην αίθουσα. Κάνω έκκληση να σηκωθείται και να ανακαλέσετε γιατί προσβάλλετε επί προσωπικού κάθε βουλευτή που εκλέγεται με την ΝΔ».
Μάλιστα ενώ μιλούσε τη διέκοψε πάλι μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον πάλι η κα Μακρή και σε έντονο ύφος η κα Μπακογιάννη της είπε:
«Σιωπή κυρία μου εσείς! Δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε τη Βουλή ζούγκλα», και κατέληξε:

«Περιμένω να ανακαλέσετε. Αλλιώς θα περάσετε ένα ωραίο απόγευμα να συμφωνείτε να πάρετε τα λεφτά της αυτοδιοίκησης και μετά να σας δω πώς θα τα περάσετε όταν πάτε στα χωριά σας
». (star)