ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Ομιλία Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή μετά από δίμηνη απαγόρευση

Βουλή, 3/4/2015: ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ευχαριστώ.
Εξελέγην Βουλευτής στις 25 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.
Στις 9 Φεβρουαρίου προσήλθα στη Βουλή ως ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών θέσεων της νέας Κυβέρνησης. Από τότε μέχρι σήμερα, επί δύο ολόκληρους μήνες, μου απαγορεύεται να έρχομαι στη Βουλή, να συμμετέχω στο νομοθετικό έργο της Βουλής, να συμμετέχω στις Επιτροπές της Βουλής, παρ’ όλο που έχω εκλεγεί για δεύτερη φορά Βουλευτής και αυτό το μέτρο της απαγορεύσεως, της παράνομης απαγορεύσεως, της αντισυνταγματικής απαγορεύσεως δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά και άλλους Βουλευτές του κόμματός μου.

Πρόκειται για μία ξεκάθαρη εκτροπή. Εδώ έχει εισέλθει η δικαστική εξουσία στον πυρήνα της νομοθετικής εξουσίας. Εισέρχονται εισαγγελείς στον πυρήνα της νομοθετικής εξουσίας και απαγορεύουν στη Βουλή να νομοθετήσει. Διότι, με βάση το Σύνταγμα, που είναι ο υπέρτατος νόμος, στη Βουλή νομοθετούν τριακόσιοι, όχι λιγότεροι από τριακόσιους.

Θα ήθελα την προσοχή σας, κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα ως Προεδρείο της Βουλής επιτέλους να αναλάβετε μία πρωτοβουλία για να λυθεί αυτό το ζήτημα με σύνεση, με ρεαλισμό, με ήπιους τόνους. Εγώ διαφωνώ κάθετα με την ένταση που δημιουργήθηκε εν τη απουσία μας, άλλες ημέρες, εδώ στο Κοινοβούλιο, όπου πήραν την ευκαιρία, και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να ακουστούν εδώ μέσα αθλιότητες σε βάρος του Συντάγματος, να ακουστεί ότι ανοίγει η κερκόπορτα εάν εισέλθουν στη Βουλή Βουλευτές, εκλεγμένοι Βουλευτές από τον ελληνικό λαό.

Ζητώ από το Προεδρείο της Βουλής, με σύνεση, με νηφαλιότητα να κάνει κάτι αυτονόητο, να ενημερώνει τις φυλακές όταν έχουμε νομοθετικό έργο, όταν ψηφίζονται νομοσχέδια, να ενημερώνονται οι φυλακές ότι τη συγκεκριμένη μέρα η Βουλή λειτουργεί. Επομένως, όπως και το Σύνταγμα ορίζει, πρέπει να λειτουργήσει με τριακόσιους Βουλευτές και νομίζω πως θα επικρατήσει σύνεση και ρεαλισμός και το ζήτημα αυτό θα λυθεί. Αυτή την εντύπωση έχω, αυτό ζητώ από εσάς.

Πριν προχωρήσω στην ουσία της επίκαιρης ερώτησης και στα συγκεκριμένα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη, θέλω να πω ότι χθες έκλεισε ένας χρόνος από την ημέρα που μέσα σε αυτή την Αίθουσα κατέθεσα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, βαρυσήμαντα ντοκουμέντα, που αφορούν μία άλλη εκτροπή, μία άλλη παρέμβαση, αυτή τη φορά της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο της δικαιοσύνης. Μιλάω για την περίφημη υπόθεση Μπαλτάκου.

Εδώ θέλω να με ακούσετε, κύριε Υπουργέ, κυρίως με βάση τη θεσμική ιδιότητα που είχατε προτού μπείτε στην Κυβέρνηση, ως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όταν υπηρετούσατε κι εσείς τη δικαιοσύνη.

Τότε, λοιπόν, καταγγέλθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης ότι έχει μεταχειριστεί η Κυβέρνηση Σαμαρά, ως εκτελεστικό όργανο, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να χτυπήσει το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας. Μπορεί η υπόθεση να θάφτηκε εν συνεχεία - παρ’ όλο που ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε πει ότι πρέπει να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, εν συνεχεία άλλαξε γνώμη το σήμερα κυβερνητικό κόμμα - αλλά παρ’ όλα αυτά όλες οι καταγγελίες Μπαλτάκου επαληθεύτηκαν, από την εξύβριση Υπουργών από τον τότε Πρωθυπουργό - τα διάβασα και στον Τύπο εν συνεχεία τι ακριβώς έγινε όταν ήταν στην Αμερική και εμείς αφεθήκαμε ελεύθεροι - μέχρι την τηλεφωνική παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο των ανακριτών.

Καθόταν ο κ. Αθανασίου στη θέση που είστε εσείς τώρα και είπε το πρωτοφανές, είπε το τρομερό: «Μάλιστα, πήρα την προϊσταμένη των ανακριτών εν ώρα ανακρίσεως, για να δω πώς πάει η κατάσταση». Αυτά τα πράγματα σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα και αν συνέβαιναν, θα είχε συλληφθεί ο Υπουργός και θα είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Ζητώ, λοιπόν, να τοποθετηθείτε - εκτός από το ζήτημα της ερωτήσεώς μου - και σε αυτό το μείζον ζήτημα, που αφορά την πολιτική διαφθορά, που είναι το αντικείμενό σας, που είναι η πεμπτουσία του έργου που αφορά το Υπουργείο σας, επαναλαμβάνω, ως ένας άνθρωπος που υπήρξε λειτουργός της δικαιοσύνης με πάρα πολύ σημαντικό έργο.

Από εκεί και πέρα, εν τάχει αναφέρομαι στο πρώτο μέρος του ερωτήματός μου. Τον Ιούλιο από αυτό εδώ το Βήμα είχα παρουσιάσει κάποια στοιχεία, είχα καταγγείλει τον Υπουργό Δικαιοσύνης για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες. Δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του ένα ακίνητο 282 τετραγωνικών μέτρων ο κ. Αθανασίου.

Φέραμε το θέμα αυτό - η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα αυτό - στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής. Κανονικά, η Επιτροπή θα έπρεπε να είχε από μόνη της συγκληθεί. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, γιατί κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία τότε, το κόμμα του Υπουργού Δικαιοσύνης. Επαναφέραμε δεύτερη φορά το θέμα στην Επιτροπή Πόθεν Έσχεν. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Ζητώ, λοιπόν, να μου πείτε πού βρίσκεται αυτή η ιστορία, διότι αφορά υπόθεση διαφθοράς πολιτικού προσώπου και σίγουρα το μείζον είναι να ασχοληθούμε πρώτα με τα πολιτικά πρόσωπα και μετά με τους πολίτες.

Εγώ τότε είχα πει επί λέξει ότι ο Υπουργός δεν έχει δηλώσει 282 τ.μ., ενώ εμένα πολύ σύντομα σκοπεύει να με κλείσει σε ένα κελί 10 τ.μ. και επαληθεύτηκα, βεβαίως, διότι είναι γνωστό πώς λειτουργούσε την περίοδο εκείνη η δικαιοσύνη. Και απαιτούμε βεβαίως αυτός ο τρόπος της παράτυπης και παράνομης και αντισυνταγματικής λειτουργίας να πάψει.

Παρακολουθώντας μάλιστα τα έργα και τις ημέρες του κ. Αθανασίου στο Υπουργείο της Δικαιοσύνης, εγώ, ως Βουλευτής, αντελήφθην ότι νομοθετούσε με πρόθεση να εμποδίσει το έργο Ανεξαρτήτων Αρχών, όπως ήταν η Αρχή κατά του Ξεπλύματος του Μαύρου Χρήματος, στην οποία ήσασταν προϊστάμενος.

Επίσης, για να κλείσω το πρώτο μου ερώτημα, εις ό,τι αφορά ένα άλλο πολιτικό πρόσωπο που εμφανίζεται στη Λίστα Λαγκάρντ, τον συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Σαμαρά, τον Παπασταύρου, φέρεται σε δημοσιεύματα να έχουν ασκηθεί πιέσεις στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ούτως ώστε να μη γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για την υπόθεσή του με τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια, αν υπήρχαν είκοσι Παπασταύρου, όπως είπε ο Σαμαράς τις προάλλες - δεν βρισκόμουν εδώ βεβαίως για να απαντήσω -, θα ήταν 110 τα εκατομμύρια δολάρια στη Λίστα Λαγκάρντ που θα έπρεπε να διερευνηθούν. Σε ποιο σημείο λοιπόν βρίσκεται και αυτός ο έλεγχος;

Και βέβαια, υπάρχει και μία άλλη υπόθεση για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Είχαμε καταθέσει στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία που είχαν προκύψει από διεθνείς λογιστικούς οίκους, που ερεύνησαν το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, και είχε προκύψει μία μαύρη τρύπα 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ερωτούμε, λοιπόν, τι γίνεται και με αυτή την υπόθεση.
Ερωτούμε δηλαδή τι γίνεται με την υπόθεση ψευδούς πόθεν έσχες Αθανασίου, την υπόθεση πιέσεων προς το ΣΔΟΕ και ελέγχου για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ Παπασταύρου στη Λίστα Λαγκάρντ και την υπόθεση μαύρης τρύπας στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Και βέβαια ερωτούμε εάν υπάρχει πρόθεση να ελεγχθούν όλα τα κόμματα. Η Χρυσή Αυγή ελέγχθηκε εξονυχιστικά από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Πρέπει να ελεγχθούν και τα υπόλοιπα κόμματα. Πρέπει να πάει και στη Κουμουνδούρου το ΣΔΟΕ, να πάει και στον Περισσό, να πάει σε όλα τα κόμματα και να τα ελέγξει. Υπάρχει τέτοια πρόθεση;
Ευχαριστώ και θα συνεχίσω στη δευτερολογία μου.

*******
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ (Δευτερολογία): Έχω να ζητήσω, οπωσδήποτε, κάποιες διευκρινίσεις.

Καταρχάς, εις ό,τι αφορά την περίπτωση Αθανασίου, έχετε δίκιο ότι ο Βουλή είναι αυτή που ερευνά τους Υπουργούς. Σας είπα, όμως, ότι προσφύγαμε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Και προσφύγαμε δις. Θα το κάνουμε και τώρα και με τη νέα Κυβέρνηση. Για αυτό το λόγο και απευθύνομαι σε εσάς, που είστε Υπουργός αρμόδιος και ασχολείστε με ζητήματα διαφθοράς. Διότι εδώ έχουμε ξεκάθαρη περίπτωση πολιτικής διαφθοράς.

Ξέρετε, εγώ δεν θεωρώ διαφθορέα μόνο αυτόν, ο οποίος παίρνει μαύρο χρήμα. Διαφθορέα θεωρώ κι αυτόν που μπορεί να επηρεάζει πολιτικές και δικαστικές αποφάσεις και να παρανομεί με αυτόν τον τρόπο. Από εκεί και πέρα, εις ό,τι αφορά τα τηλέφωνα σε λειτουργούς της δικαιοσύνης, το να λέει ο Υπουργός Δικαιοσύνης «πήρα τηλέφωνο την Προϊσταμένη των ανακριτών εν ώρα ανακρίσεως, για να δω πως πάει η κατάσταση» λες και είναι το Mega Channel, εδώ υποκρύπτεται μια τεράστια παρανομία.
Υποκρύπτεται μια εμπλοκή της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Υποκρύπτεται μια εντολή, αυτό δηλαδή που έχει πει στο περίφημο βίντεο και ο κ. Μπαλτάκος: «Έπεσαν τα τηλέφωνα για να σας κλείσουν στη φυλακή με απώτερο σκοπό να σας υφαρπάξουν τις ψήφους». Κι αυτή η διαδικασία εξελίσσεται και σήμερα με την απαγόρευση σε Βουλευτές να προσέρχονται στη Βουλή και να νομοθετούν.

Από εκεί και πέρα, εις ό,τι αφορά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, θα ήθελα περαιτέρω διευκρινίσεις, διότι όπως είπατε κι εσείς, η εισαγγελική παραγγελία είναι από το 2012. Έχουμε πλέον 2015. Τα οικονομικά πλαίσια για τον ελληνικό λαό είναι ασφυκτικά.

Εκεί, στη λίστα Λαγκάρντ λοιπόν προκύπτει ότι υπάρχει άφθονο, μαύρο, αφορολόγητο χρήμα. Το σύνολο της λίστας είναι παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, σε έναν μόνο λογαριασμό υπάρχει πάνω από μισό δισεκατομμύριο, πεντακόσια εξήντα δύο εκατομμύρια δολάρια, στον περίφημο λογαριασμό του παράγοντα Μιονί, ο οποίος είναι ένα hedge fund που περιέχει την οικογένεια Μπόμπολα, όπου εκεί εμπλέκεται μέσο μαζικής ενημέρωσης, το Mega, που έχει χρέη στο ελληνικό δημόσιο, η εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου, όπου στον Τύπο φέρεται να είναι χορηγός της Νέας Δημοκρατίας σε εκδηλώσεις της.

Γι’ αυτό περίμενα σήμερα μια πολύ πιο εξειδικευμένη απάντηση, ότι το ελληνικό δημόσιο προβλέπεται να εισπράξει χρήματα άμεσα από όλα αυτά τα κεφάλαια, τα οποία, από ό,τι προκύπτει, σε ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι αδήλωτα.

Παρακολουθούσα μία συνέντευξη του Φαλτσιανί, όπου εκεί θα έλεγα ότι μου άνοιξαν κι εμένα τα μάτια, που είπε κάτι πολύ σημαντικό. Εγώ συμμετείχα στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ουδείς όμως από τους Βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή αυτή το γνώριζε. Είπε, λοιπόν, ότι το μυστικό της λίστας είναι στους μηδενικούς λογαριασμούς, εκεί που υπάρχουν δηλαδή παράγοντες, πολλές φορές με ψευδώνυμα, «χαμαιλέοντες», που στο μηδενικό αυτό λογαριασμό υποκρύπτεται μία συνδιαλλαγή μέσω της HSBC που μπορεί μετά να έφυγε στη Σιγκαπούρη.

Σε αυτές τις offshore αναφέρομαι, όχι σε αυτές που έχουν έδρα στην Ελλάδα. Αυτές δεν με αφορούν προς το παρόν. Με αφορούν οι offshore εταιρείες που είναι καλά κρυμμένες. Και γιατί είναι κρυμμένες; Γιατί εκεί προφανώς υπάρχουν πίσω τους παράνομες συνδιαλλαγές. Μπορεί να υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί που έχουν εισπράξει μαύρο χρήμα και το έκρυψαν μέσω της περίφημης τριγωνικής συναλλαγής, για την οποία λοιπόν και ερωτώ αν υπάρχει μεθοδολογία και πρόθεση από το Υπουργείο σας για να εισπραχθούν χρήματα κι έτσι να παταχθεί και το οικονομικό έγκλημα και αν έχετε κάτι πιο εξειδικευμένο τώρα, ειδάλλως θα επανέλθω στα ζητήματα αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ευχαριστούμε, κύριε Κασιδιάρη.