ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Νίκος Μιχαλολιάκος: Το μνημόνιο ήταν παράνομο και αντισυνταγματικό

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, στη δεκαετία του ‘50 και του ‘60 το αστικό αντικομουνιστικό κράτος είχε ένα όρο, τον όρο «συνοδοιπόροι», μέσα στους οποίους «συνοδοιπόρους» συμπεριελάμβανε καθένα που δεν ανήκε στην παράταξη αυτή.

Φαίνεται πως κάποιοι, μετά τη θεωρία των «δύο άκρων», σκέφτηκαν και τη θεωρία των «συνοδοιπόρων». Έτσι, είδαμε πλήθος δημοσιευμάτων, τα οποία για εμάς είναι απόλυτα ψευδή, διαβάλλουν την πολιτική μας ταυτότητα, ότι δήθεν υποστηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν έχουμε κάνει μυστική συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δε τόσο αναληθή που το είδαμε και σήμερα, όταν στη σειρά των ομιλητών, των επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, είδαμε να καταλύεται η συνήθης διαδικασία και αντί για τρίτος να έρχομαι ώρα 00:45΄ να μιλήσω.

Πριν αναφερθώ στην περί της Εξεταστικής Επιτροπής πρόταση, θα ήθελα να πω ότι σε λίγη ώρα θα γίνει εδώ μια ψηφοφορία. Οι Βουλευτές δεν είναι δεδομένοι. Είναι αντιπρόσωποι του έθνους. Λείπουν τρεις Βουλευτές. Αυτό είναι μία ανωμαλία, την οποία θα καταγγέλλουμε συνεχώς, θα καταγγέλλουμε την κατ’ ουσίαν αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων τριών συναγωνιστών μας, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι και έχουν όμως πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Και το πολιτικό δικαίωμα του Βουλευτού είναι να ευρίσκεται στη Βουλή, να διαλέγεται και φυσικά να ψηφίζει.
Δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε αυτήν την ώρα, θα έπρεπε να μιλήσουμε τρίτοι, γιατί αυτό αποφάσισε ο ελληνικός λαός.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Ήταν Σεπτέμβριος του 2013, όταν κάποιοι αποφάσισαν με μια πολιτική σκευωρία να μας φορέσουν χειροπέδες. Τώρα έχουμε Απρίλιο του 2015. Έγιναν τρεις εκλογές: περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και σε πείσμα της λάσπης, σε πείσμα της συκοφαντίας, σε πείσμα των πολιτικών σκευωρών, οι οποίοι μας φόρεσαν χειροπέδες, σε πείσμα όλων, σε πείσμα των πλουσιοπάροχων φοροφυγάδων που λέγονται «κανάλια της διαπλοκής», η Χρυσή Αυγή, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, αναδείχθηκε σε τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)

Θα ήθελα να πω ακόμη ότι σε ένα κράτος δικαίου υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και παρ’ όλα αυτά αρκετοί εδώ μέσα λερώνουν το στόμα τους και πριν ακόμη μας δικάσει η δικαιοσύνη, μας αποδίδουν χαρακτηρισμούς, οι οποίοι δεν μας ανήκουν. Είμαστε αθώοι και αυτό θα το κρίνει. Κι αν σήμερα διωκόμεθα, και άλλοι εδιώκοντο στο παρελθόν, αλλά το μέλλον τους δικαίωσε.

Εις ό,τι αφορά την Επιτροπή Αληθείας, για την οποία άκουσα να αναφέρεστε προηγουμένως, είναι καλή η πρωτοβουλία, αλλά δεν περιμένουμε από μια Επιτροπή Αληθείας της Ελληνικής Βουλής αποτέλεσμα ως προς το επαχθές του δημοσίου χρέους. Αυτό που χρειάζεται είναι προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς και άμεση καταγγελία του μνημονίου και αυτό δεν έχει γίνει.

Πώς φθάσαμε στο μνημόνιο; Πώς φθάσαμε στο 2009 και το 2010; Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά και ήταν σωστή κατά κάποιο τρόπο και η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα έπρεπε να γίνει Εξεταστική Επιτροπή που θα εξετάσει την πορεία της χώρας από το 1981.

Εγώ επιγραμματικά θα μιλήσω για κάποια «μνημόνια», πριν το μνημόνιο του 2010, τα οποία είχε υπογράψει η χώρα, με πρώτο και κύριο την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που έγινε. Αυτό δεν έχει εξεταστεί ακόμη ποτέ σοβαρά από κανέναν σε αυτήν τη χώρα.

Δεν έχει εξεταστεί ποτέ πώς έριχναν τα φρούτα στις χωματερές οι αγρότες παίρνοντας τις επιδοτήσεις, πώς ξεριζώνονταν δέντρα, πώς χαλούσαν τα κοπάδια, πώς κόβονταν καΐκια, πώς μειωνόταν η εθνική μας παραγωγή.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ)

Δεν έχει εξεταστεί ακόμη η επίπτωση του Μάαστριχτ, της GATT, της παγκόσμιας συμφωνίας περί του διεθνούς εμπορίου, τι έγιναν οι ελληνικές νηματουργίες, εργοστάσια ολόκληρα. Έχει γεμίσει η Ελλάδα σε Μακεδονία και Θράκη από νεκροταφεία εργοστασίων. 
Για όλα αυτά που ήταν έργο της εντάξεως της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα λεγόταν τότε  ουδέποτε έγινε μία σοβαρή έρευνα. Δεν κάθισαν ούτε καν τώρα, που χρεοκοπήσαμε στην πραγματικότητα, να το εξετάσουμε.

Μετά είχαμε βεβαίως τον υπερδανεισμό του κράτους, την υπερκατανάλωση. Δεν θα σταθώ, όμως, σε όλα αυτά. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες και πολλά τα χρόνια. Είχαμε ένα άλλο γεγονός, το οποίο θέλω να το συνδέσετε με το αμέσως επόμενο γεγονός. Είχαμε τη μεγάλη ληστεία του Χρηματιστηρίου, όταν μαζεύτηκε το χρήμα του ελληνικού λαού και αμέσως μετά – συμπτωματικό;  μπήκαμε στην ευρωζώνη, μπήκαμε στο ευρώ. 
Με τι όρους μπήκαμε στο ευρώ; Τι συνέβη με την ένταξή μας στο ευρώ; Τα αποτελέσματα το δείχνουν: Χρεοκοπήσαμε. Αυτό έγινε.

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η είσοδος στο ευρώ το 2002 ήταν ένα σημαντικό γεγονός που ασφαλώς πρέπει να εξεταστεί σε σχέση με τη χρεοκοπία και το υπέρογκο χρέος στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα.

Είχαμε, όμως, και κάτι άλλο. Είχαμε το 2004, με τις τεράστιες δαπάνες, με τις τεράστιες σπατάλες. Ακόμη δεν έχει γίνει λογιστικός έλεγχος για τις σπατάλες του 2004. Και ποιοι να μιλήσουν; Τα διαπλεκόμενα κανάλια και οι μεγάλες εφημερίδες όλες είχαν τις ολοσέλιδες διαφημίσεις που πληρώνονταν από τον Οργανισμό «Αθήνα 2004» και σιωπούσαν. Απόλυτη η φίμωση. Ακόμη αρκετοί από τους «ενημερωτές» - εντός πολλών εισαγωγικών - του ελληνικού λαού ήταν στα κονδύλια, στο pay roll, στη μισθοδοσία του «Αθήνα 2004». Σιωπή και εκεί.

Είχαμε επίσης τα εξοπλιστικά. Διαφωνώ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό. Έπρεπε να γίνουν αυτοί οι εξοπλισμοί της χώρας, αλλά όχι βέβαια σε αυτά τα υπέρογκα ποσά τα οποία πληρώσαμε. Απόδειξη ότι ήταν υπέρογκα τα ποσά ήταν ότι οι εταιρείες αυτές μοίραζαν μίζες στους ενταύθα παράγοντες και παραγοντίσκους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πώληση πολεμικών αεροσκαφών, τεθωρακισμένων, πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων.
Βεβαίως, η εξεταστική επιτροπή, την οποία προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να αποδώσει ποινικές ευθύνες στους πολιτικούς, διότι υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών.

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει η Πρόεδρος της Βουλής κ. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ)

Είπε προηγουμένως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, «δεν μας αφήσατε να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα». Το Σύνταγμα, όμως, και κυρίως το μαύρο αυτό σημάδι της δημόσιας ζωής που λέγεται «νόμος περί ευθύνης Υπουργών» ήταν δυνατόν να αναθεωρηθεί από το Μάιο του 2013, όταν και συμπληρωνόταν πενταετία από την προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση. Πώς το θυμήθηκε ξαφνικά τον Οκτώβριο - Νοέμβριο (του 2014), ενάμιση χρόνο μετά, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να μην γίνουν εκλογές; Αίολο, λοιπόν, το επιχείρημα.

Ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών μπορούσε να έχει αναθεωρηθεί από το Μάιο του 2013 και αυτό δεν έγινε. Εάν, όμως, δεν μπορούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πολιτικούς, μπορούν να αποδοθούν σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία ήταν οι εργολάβοι των δημοσίων έργων, όλοι αυτοί που ωφελούνταν από τη σπατάλη σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Βεβαίως, με όλα αυτά φτάσαμε στο 2009. Φτάσαμε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2009, όταν ο Πρωθυπουργός τότε της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε πρόωρες εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου του 2009. Τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου με το γνωστό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» πήρε τις εκλογές με 44%.
Έγινε αναφορά πολλές φορές στο διάλογο του κ. Σαμαρά με τον κ. Τσίπρα για το ποιος έχει τα μεγάλα ποσοστά. Τα μεγάλα ποσοστά γίνονται εύκολα πολύ μικρά. Θα θυμίσω ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου το 2009 πήρε 44%. Ένα χρόνο ακριβώς μετά κρατούσε ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ποσοστού αυτού. Απόδειξη είναι ότι κέρδισε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και κρατούσε ακόμη.

Στις 4 Οκτωβρίου, λοιπόν, έχουμε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά, δεκαέξι ημέρες μετά, δύο εβδομάδες αργότερα, βγαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου και ανακοινώνει στο ECOFIN ότι το έλλειμμα για το 2009 θα κυμανθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 12,7% αντί του 6% που το υπολόγιζε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα σημείο-κλειδί που δείχνει και το δόλο, δείχνει τι προετοιμαζόταν για τη χώρα, δείχνει δηλαδή ακριβώς την προετοιμασία του μνημονίου.

Λίγες μόνο ημέρες μετά έχουμε συνεχείς υποβαθμίσεις από τις αξιολογήσεις των περίφημων οικονομικών οίκων, Fitch, Standard & Poors κ.λπ.. Αυτοί οι οίκοι δεν είναι τίποτε άλλο από παραρτήματα των παγκοσμίων τραπεζών, οι οποίοι μας δανείζουν, δηλαδή ρυθμίζουν τα πάντα. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!

Η συνέχεια είναι γνωστή. Στις 23 Απριλίου η Ελλάδα προσφεύγει στο μηχανισμό στήριξης – έτσι τον είπαν - τον οποίο αποτελούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο σημείο αυτό έχω να πω – και δεν είναι άποψη δική μου, το έχει αναφέρει σε μελέτη του και ο καθηγητής κ. Κασιμάτης - ότι ήταν παράνομο και αντισυνταγματικό το μνημόνιο, διότι το άρθρο 28 του Συντάγματος αναφέρει σαφέστατα ότι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας μπορεί να γίνει μόνο για λόγους ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Δεν ήταν λόγος ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, εις ουδεμίαν των περιπτώσεων, το να πάρουμε χρήματα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Από εκεί και πέρα είχαμε πέντε χρόνια δυστυχίας γεμάτα μεγάλα λόγια, δηλαδή ότι σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να αποσβέσουμε τη μεγάλη κρίση, θα μπορέσουμε να δανειστούμε από τις αγορές, θα διευθετηθεί το χρέος κ.λπ.. Τα γνωρίζετε πολύ καλά. Στην αρχή η Νέα Δημοκρατία αντιδρούσε, μετά συμφώνησε απόλυτα και έκανε συγκυβέρνηση εν τέλει με το ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι ο λαός πράγματι υποφέρει. Διψάει για αλήθεια και θέλει δικαιοσύνη. Πώς όμως μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη, όταν από αυτή την εξεταστική επιτροπή δεν είναι δυνατόν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα; 
Εν τοιαύτη περιπτώσει χρειάζεται εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει σαφέστατα και κατηγορηματικά ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που θα είναι ένα νέο μνημόνιο;

Το ανέφερε χαρακτηριστικά προηγουμένως ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και απάντηση δεν πήρε. Μίλησε για δικαστήριο του Λουξεμβούργου, μίλησε για αγγλικό δίκαιο. Δεν είδα σε αυτό το σημείο να παίρνει απάντηση.

Γι’ αυτό το λόγο, εάν ήταν προδότες αυτοί που υπέγραψαν το παλαιό μνημόνιο, όπως τους χαρακτηρίζατε κι εμείς τους χαρακτηρίζαμε, τότε θα είναι και αυτοί που θα υπογράψουν και το νέο μνημόνιο, το οποίο μπορείτε να το πείτε συμφωνία ή όπως αλλιώς θέλετε.
Για όλους αυτούς τους λόγους, θα καταψηφίσουμε την Εξεταστική Επιτροπή.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)