ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Μαξιλαροπόλεμος: η αποκορύφωση της ηλιθιότητας!


Χθες η "ορθόδοξη" Ελλάδα γιόρταζε - υποτίθεται - την Κυριακή των Βαΐων. Παρόλα αυτά, οι αφιονισμένοι, από το πολύ ψέκασμα, νέοι και νέες της χώρας μας δεν βγήκαν ειρηνικά στις πλατείες μετά Βαΐων και Κλάδων για να χαιρετίσουν και ν' αγκαλιάσουν αλλήλους, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, βλέποντας με τα μάτια της ψυχής στο πρόσωπο του άλλου, της άλλης, τον ίδιο το Χριστό. Όοοοχι βέβαια! Ούτε που το διανοήθηκαν ποτέ, ούτε που το σκέφτηκε κανένας δήμαρχος ή περιφερειάρχης να το καθιερώσει.

Αντ' αυτού  η νεολαία μας "εκτονώθηκε", λέει, χθες με ...μαξιλαροπόλεμο! Ιησούς Χριστός νικάει! Τι άλλο παράξενο θα δούμε και θα το αντέξουμε; Εκτόνωσαν, τάχα, τη συσσωρευμένη βία μέσα τους, με ηπιότερη βία, αυτήν του μαξιλαροπόλεμου!  Ένα είδος ομοιοπαθητικής, δηλαδή...

Μα αν ήταν έτσι, να καθιερώναμε τον μαξιλαροπόλεμο κάθε Κυριακή, ώστε να σταματούσε η βία στα γήπεδα, το bullying στα σχολεία, κλπ. Και μάλιστα να λάβαιναν μέρος στο μαξιλαροπόλεμο για να εκτονωθούν και οι πολιτικοί μας, αντί να εκτονώνονται στη Βουλή ή στα τηλεοπτικά παράθυρα. Οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι να κλείσουν τα μαγαζιά τους διότι εφευρέθηκε τώρα νέο μέσον κατά της βίας, ο μαξιλαροπόλεμος! Άσχετα αν το μαξιλάρι δεν είναι τόσο αθώο, αφού έχει συχνά χρησιμοποιηθεί ως φονικό μέσον (για πνιγμό) στην ενδοοικογενειακή βία.

Θα μου πεις, η τρέλα δεν πάει στα βουνά ούτε στα χορτάρια. Στους ανθρώπους πάει. "Στους ανθρώπους αδιακρίτως;", ρωτάει φοβισμένος ο Μπόμπος. Κατά προτίμηση πάει σ' εκείνους που έχει εκφυλιστεί η προσωπικότητά τους από την πολλή μαλακία, με το συμπάθιο. Γι' αυτό και οι μαλάκες απορροφούν σαν το σφουγγάρι κάθε ξενόφερτη βλακεία και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας κάθε ξενόφερτο καλό.

Αλήθεια ρε πατριώτες, γιατί δεν καθιερώνετε Παγκόσμια Ημέρα Μαλακίας, που είναι και εγχώριο προϊόν, και θα τιμήσουμε έτσι και το εθνικό υποκοριστικό μας, αντί να αντιγράφετε ξενόφερτους μαξιλαροπόλεμους; Στο κάτω κάτω, μια υπαίθρια μαζική μαλακία μια φορά το χρόνο για εκτόνωση, ας πούμε στη γιορτή του αγίου Μαλάκα που πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί, δεν στοιχίζει τίποτα σε χρήμα, ενώ με το μαξιλαροπόλεμο ξοδεύτηκαν κάποιες χιλιάδες ευρώ για μαξιλάρια που έγιναν φύλλο και φτερό και ρύπαναν και το περιβάλλον. Δεν θα μπορούσαν τα χρήματα αυτά να διατεθούν σε πεινασμένους και ρακένδυτους συνανθρώπους μας;

Και για νάχουμε καλό ρώτημα, ποιος πλήρωσε για τα μαξιλάρια; Ποιοι μάζεψαν τα κουρέλια, τα μπαμπάκια και τα φτερά που ρύπαναν τις πλατείες;

Αυτά τα λίγα προσβλητικά και αθυρόστομα, μετά συγχωρήσεως, από μένα και τώρα με σεβασμό και δέος στο ρεπορτάζ:

«Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου και για πρώτη φορά η Ελλάδα φιλοξένησε μια εκδήλωση με μήνυμα κατά της βίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαξιλάρια σε πολλά σχήματα και χρώματα "επιστράτευσαν" νεαροί κάτοικοι οι οποίοι βρέθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πλατεία Αριστοτέλους νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο μαξιλαροπόλεμος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τα μέλη της διαδικτυακής πύλης Pillowfights.gr, οι οποίοι ένωσαν τη φωνή τους με το σύλλογο συμπαράστασης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών για να αντιταχθούν στη χρήση βίας.

"Η σημερινή διοργάνωση είναι αφενός μια ευχάριστη εκτόνωση από όσα μας ταλανίζουν και αφετέρου ένας τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα κατά της βίας" είπε η Κατερίνα Κεχαγιά, από το Pillowfights.gr.

Η εθελόντρια του συλλόγου συμπαράστασης Παυλίνα Κατιάια έκανε, εξάλλου, έκκληση για τη συγκέντρωση ρούχων και φαρμάκων τα οποία θα διατεθούν σε κακοποιημένες γυναίκες.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί η σημερινή ημέρα και στη χώρα μας, όπως ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και σε πόλεις του εξωτερικού.

Ωστόσο, αντίστοιχες εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα μαξιλαροπόλεμου έγιναν και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Τορόντο...» (πηγή)