ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Κραυγή αγωνίας Γιάννη Πανούση για καταλήψεις και Σκουριές

Οι κουκουλοφόροι, οι αντιεξουσιαστές, τα "ποσά βίας" που ενέκρινε η Αριστερά επί δεκαετίες, έγιναν πραγματική μάστιγα για τη χώρα μας και, αν δεν αντιμετωπιστούν ριζικά και μεθοδικά από την κυβέρνηση, σύντομα το κοινωνικό χάος και οι συγκρούσεις θα ενταθούν και θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
Έχει δίκιο ο Γιάννης Πανούσης. Μια τέτοιας έκτασης και διάρκειας κοινωνική παθογένεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία. Αυτή η ακαδημαϊκή ασυδοσία δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της αστυνομίας.
Όταν το πανεπιστημιακό άσυλο ιδεών εκφυλίστηκε σε άσυλο κακοποιών, με ευθύνη και ανοχή καθηγητών και φοιτητών, ας μην ζητάνε από την Αστυνομία να βγάλει το φίδι από την τρύπα, για να τη σταυρώσουν κατόπιν αν ανοίξει καμιά μύτη.

Οι καταλήψεις έγιναν κάτι σαν κοινωνικός καρκίνος που κάνει μεταστάσεις. Έβγαλαν ειρηνικά τους καταληψίες από τη Νομική, χωρίς να τους συλλάβουν και να τους τιμωρήσουν για τις ζημιές που προκάλεσαν, κι αυτοί ανενόχλητοι μετακόμισαν στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, όπου και παραμένουν για 8η μέρα. Αν φύγουν από κει, θα πάνε αλλού, και των καταλήψεων ουκ έστι τέλος...
Φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι δραματικές αν σύσσωμη η κυβέρνηση δεν επιληφθεί του θέματος.

*********
Στο περιθώριο της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Γιάννης Πανούσης έθιξε πολλά από τα θέματα της επικαιρότητας.
(...)
Για τα επεισόδια στις Σκουριές:

«Στις Σκουριές θα έχουμε νεκρούς, αν δεν αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Είδα πώς έδρασε η αστυνομία, είδα όμως και άτομα με παραλλαγή να εκτοξεύουν μπουλόνια με σφεντόνες.
Έχουμε 3.000 εργαζόμενους στα μεταλλεία και 500 κατοίκους με τη δική τους άποψη, οι οποίοι θα συγκρουστούν, αν δεν υπάρχει αστυνομία. 
Η δουλειά της αστυνομίας στις Σκουριές ήταν να μη σκοτωθούν μεταξύ τους οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές που βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση με κινδύνους ζωής».
(...)
Για τις καταλήψεις:

«Επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι δεν έχει τέλος η ιστορία των καταλήψεων. Αν δεν διαχειρίζεσαι ήπια ένα φαινόμενο, αυτό μεγαλώνει. Χρόνος δόθηκε, για να σκεφτούν οι 2 πλευρές. 
Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τρόπο πώς θα το χειριστεί. 
Γιατί πρέπει να γίνει πάρτι στο Πολυτεχνείο;
Ποια είναι η θέση του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκής κοινότητας για αυτό; 
Οι καθηγητές λένε να μπει η αστυνομία, κανείς τους, όμως, ονομαστικά. 
Ζήτησα από πρυτάνεις τον εσωτερικό κανονισμό περιφρούρησης των πανεπιστημίων.
Κανείς δεν παίρνει τα μέτρα του και ζητούν την αστυνομία.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να μπούμε στη Νομική. Ο ίδιος ο εισαγγελέας που μας κατηγόρησε ότι δεν μπαίναμε, άφησε ελεύθερους τα 21 άτομα που μπήκαν στον περίβολο της Βουλής.

Επιτρέπεται στη δημοκρατία ο ένοπλος αγώνας και η πολιτική ανυπακοή; 
Δεν το έχουμε λύσει ακόμη στην Ελλάδα.
Δεν είναι ανεκτός ο ένοπλος αγώνας. 
Η πολιτική ανυπακοή, ίσως, πρέπει να υπάρχει.
Ό,τι δεν είναι περιστασιακό, αλλά μονιμοποιείται με κίνδυνο ζωής, όπως στην περίπτωση της Marfin με τρεις νεκρούς, πώς το ονομάζει η Αριστερά αυτό;

Το άρθρο μου αφύπνισε την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να αποφασίσει σύντομα για όλα αυτά. Αν δε συγκλίνουν με τις απόψεις μου, θα συζητήσω με τον Πρωθυπουργό για τη λύση που πρέπει να δοθεί. Αν δεν κάνω καλά τη δουλειά μου, θα φύγω από μόνος μου. 
Αν όλοι αποφασίσουν να οριοθετήσουν αυτά τα φαινόμενα, τότε θα απομονωθούν τα στοιχεία που τα δημιουργούν. 
Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να καίνε κόσμο. Δεν είναι εκδήλωση οργής». (πηγή)

*********

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα των Εξαρχείων, ο Γιάννης Πανούσης αναρωτήθηκε: «οι κάτοικοι των Εξαρχείων τι λένε, έχουν συμβιβαστεί; 40 χρόνια Εξάρχεια, το κοινωνικό σύστημα "μη μιλάς", το ακαδημαϊκό "πάρτυ στο Πολυτεχνείο", η αστυνομία θα τα μαζέψει;» (πηγή) 

Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων, είπε επίσης ότι αν αποφασισθεί να βγάλουν τους καταληψίες από την Πρυτανεία βάζοντας μέσα τα ΜΑΤ έστω και αν δεν χρησιμοποιήσουν βία, τότε θα γίνουν καταλήψεις σε ΑΣΟΕΕ, στα Χανιά κ.ο.κ. εννοώντας ότι θα υπάρξει ένα φαινόμενο ντόμινο. «Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επί μέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική». (πηγή)