ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά του Νόμου και της Τάξης!


Αν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αυθεντική αριστερή σκέψη, τότε πρόκειται για μια μορφή σχιζοφρένειας. Μεγάλη ζημιά έχουν πάθει τα παιδιά από την αριστερή πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί... Διότι ποιος υγιής νους προτιμάει το χάος από το νόμο και την τάξη; 
Αχ, πού να βρω την ελπίδα;
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους για να κάνετε τη διάγνωση μόνοι σας. Ίσως εγώ κάνω λάθος...
Ίσως ο εκβιασμός, η βία, ο αναρχισμός, το μπάχαλο, η ασυδοσία, η καταστροφή να είναι ελκυστικά στα μάτια των νέων της Αριστεράς. Ίσως το πανεπιστημιακό άσυλο ιδεών να το εκλαμβάνουν ως πανεπιστημιακό άσυλο κακοποιών. Ίσως γι' αυτά τα παιδιά το ένα κι ένα να κάνουν τρία, και ο ήλιος να ανατέλλει από τη Δύση...

"Πού να βρω την ψυχή μου", είναι το τραγούδι που μου ήρθε τώρα στο νου. Πού να βρουν αυτά τα παιδιά την ψυχή τους; Με ποια ιδανικά θα μπορέσουν να τη βρουν; Ένα είναι βέβαιο, ότι τώρα έχουν χάσει την ψυχή τους, έχουν χάσει τον κοινό νου, έχουν χάσει τον μπούσουλα... Ας όψονται εκείνοι που τα καθοδήγησαν λάθος για να τα εκμεταλλευτούν...

«Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ»

17 Απριλίου 2015 από Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

 «Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετίων του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. 
Ως τέτοια είναι απο μας καταδικαστέα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται.

Σε ό,τι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. 
Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα "Νόμος και Τάξη", της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει.»

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

******
Και λίγα λόγια για τους καταληψίες υπέρ των οποίων τάσσεται η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Από τους 14 συλληφθέντες, οι 13 ήταν Έλληνες, ενώ υπήρχε και μια Κύπρια. 
Όλοι τους ήταν γνωστά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ξεχωρίζει η περίπτωση του Πολύκαρπου Γεωργιάδη.
Ο γνωστός αντιεξουσιαστής είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια και 10 μήνες κάθειρξη ως συνεργός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα για την απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008, ενώ είχε ξανασυλληφθεί το 2012 και το 2014 για παραβίαση των περιοριστικών όρων αποφυλάκισής του. 
Είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Παλαιοκώστα, τον οποίο βοηθούσε σε δουλειές, που δεν μπορούσε εκείνος να κάνει, καθώς ήταν καταζητούμενος. 
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Γεωργιάδης ήταν εκείνος, που νοίκιασε το "κρησφύγετο" της Σουρωτής, όπου κρατείτο ο Γ. Μυλωνάς κατά τη διάρκεια της ομηρίας του.» (πηγή)