ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ο Γιώργος Καμίνης εκπέμπει SOS για τη συρροή λαθρομεταναστών στην Αθήνα


Με δραματικούς τόνους περιέγραψε μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης την κατάσταση με τις ροές παράνομων μεταναστών που κατευθύνονται στην πρωτεύουσα καλώντας την κυβέρνηση να αποφασίσει τι θέλει να κάνει.
"Η εικόνα που έχουμε δεν είναι καλή, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα κατάματα, πηγαίνουμε πάλι πίσω στο 2012, αρχές 2013. Εγώ κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και εκ μέρους των Αθηναίων πολιτών λέω ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η κατάσταση όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη χώρα να κατευθύνονται άναρχα ή μάλλον σχεδιασμένα στην Αθήνα και να αφήνονται στην τύχη τους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμος Αθηναίων. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτή η κατάσταση να φάει τα σωθικά της πόλης", είπε κάνοντας λόγο για πενταπλάσιο σε σχέση με πέρυσι αριθμό παράνομων μεταναστών που έχει έρθει στην Ελλάδα.
Και πρόσθεσε: "Σχεδιασμός πρέπει να υπάρξει, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός τι θα γίνουν, ο δήμος Αθηναίων κρατάει την πόλη τουλάχιστον σε αυτά τα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας όσο μπορεί αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να αποφασίσει τι θα κάνει, δεν επιτρέπεται να κατευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι με αυτό τον τρόπο στην Αθήνα. Πράγματι έρχονται τα πλοία από τα νησιά και βγάζουν εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι κατευθύνονται στην Ομόνοια και στις πλατείες της πόλης".
Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι "αυτή τη στιγμή λόγω του φράκτη στον Έβρο έχουν αρχίσει πια συστηματικά και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να έρχονται στα νησιά".
"Ποιο είναι το σχέδιο της χώρας γι' αυτό; Πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Εγώ σας πληροφορώ ότι τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, έχω πάρει πρωτοβουλία με τον δήμαρχο της Ρώμης και με τη δήμαρχο του Παρισιού και ετοιμάζουμε μια κίνηση προς τα ευρωπαϊκά όργανα, ειδικότερα και προς τον κ. Αβραμόπουλο - έχουμε την τύχη να έχουμε Έλληνα επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση γι' αυτό το θέμα - ούτως ώστε να υπάρξει μια συστηματική ευρωπαϊκή πολιτική γι' αυτό το θέμα. Μιλάμε για το θέμα των επόμενων δεκαετιών. Μιλάμε για ένα πρόβλημα που εάν δεν λυθεί και συνεχίσουμε πάλι αυτή την κατάσταση να σπρώχνουμε όλους τους ανθρώπους στις μεγάλες πόλεις και ειδικότερα στην Αθήνα, η πρωτεύουσα δεν θα μπορέσει να αναταχθεί και αν η Αθήνα δεν συνέλθει απορώ πώς θα συνέλθει η χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
********
Σημείωση:

Δεν αποδέχομαι τη δαιμονοποίηση της λέξης λαθρομετανάστης ως δήθεν ρατσιστικής.

Λαθρομετανάστης: ο μετανάστης που έχει εισέλθει λαθραία σε ξένη χώρα

Λαθρεπιβάτης: ο επιβάτης ενός μαζικού μέσου μεταφοράς που δεν έχει πληρώσει εισιτήριο

Λαθραναγνώστης: αυτός που διαβάζει ένα έντυπο χωρίς να το έχει αγοράσει

Λαθροθήρας: αυτός που κυνηγάει παράνομα