ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Δεν ήμασταν αρκετά επικοινωνιακοί ώστε να δραματοποιήσουμε την κατάσταση


Αυτό ήταν το μόνο λάθος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009-2011, για το οποίο ο Βαγγέλης θα ήθελε να ζητήσει συγνώμη! Δεν έδωσαν, δηλαδή, στο λαό να καταλάβει πόσο τραγική ήταν η οικονομική κατάσταση της χώρας ώστε να αγκαλιάσει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και το εξοντωτικό μνημόνιο με ανακούφιση και ευγνωμοσύνη, διότι απέτρεπε τα απείρως χειρότερα! Όλα τα άλλα είχαν γίνει σωστά! Ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ στο 4,7% οφείλεται στο ότι δεν ήταν αρκετά μελοδραματικοί όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας! Αυτά, δυστυχώς, είπε χθες στο enikos ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Την παράλυση της οικονομίας με τις δημαγωγικές (προεκλογικές) εκστρατείες του Γιώργου Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές από το Νοέμβριο του 2008 - ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 - με το σύνθημα "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", τους εκβιασμούς περί μη συναίνεσης για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2010 ώστε να πέσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή με την ισχνή πλειοψηφία της μιας έδρας, τις μυστικές συναντήσεις με τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, Στρος Καν, από το Νοέμβριο του 2009, τη λυσσαλέα αντίδραση σε κάθε μέτρο εξυγίανσης της οικονομίας, όπως το πάγωμα μισθών και συντάξεων που ανακοίνωσε ο Καραμανλής το 2009, διαλαλώντας ότι "λεφτά υπάρχουν" κι ότι κακώς δόθηκαν δισεκατομμύρια στις τράπεζες, τα έχει ξεχάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ή μήπως τα θεωρούσε άσχετα με την αύξηση των ελλειμμάτων το 2009, και κυρίως τους τρεις τελευταίους μήνες όπου κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ;
Έχει επίσης ξεχάσει το μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων του ελλείμματος για να γιγαντωθεί στα νούμερα και να δικαιολογηθεί το μνημόνιο.

Έχει επίσης ξεχάσει ότι ο Γ. Παπανδρέου, το Δεκέμβριο του 2009 στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ως πρωθυπουργός πλέον, είχε πει σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν.

Έχει επίσης ξεχάσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαινίασε την πρωθυπουργία του με παροχές και πάγωσε όλα τα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως το νόμο Σουφλιά για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων που η Τίνα Μπιρμπίλη έκρυψε στο συρτάρι για να σιτέψει επτά μήνες!

Έχει ξεχάσει τις στεντόρειες κραυγές του Απόστολου Κακλαμάνη στις 25 Φεβρουαρίου του 2010, που έλεγε στη Βουλή: «Περιμένουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο... που έπρεπε να είχε έρθει εδώ, τουλάχιστον από το Νοέμβριο. Θα μας φέρετε νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί εδώ τον Απρίλη και ουσιαστικά θ’ αρχίσει να αποδίδει από το Φθινόπωρο;»

Έχει ξεχάσει ότι τον Ιανουάριο του 2010 οι αγορές πρόσφεραν με λογικό επιτόκιο πολύ περισσότερα χρήματα απ΄αυτά που δανείστηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χρήματα που σε συνδυασμό με μέτρα θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εισαγωγή μας στα μνημόνια.

Και έχει ξεχάσει ότι στο διάστημα που προηγήθηκε της εθνοκτόνου απόφασης εισαγωγής της Ελλάδας στο Μηχανισμό Στήριξης από το  Καστελλόριζο,  ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι ήθελε το πιστόλι στο τραπέζι, όχι για να το χρησιμοποιήσει αλλά για να φοβίζει τις αγορές ότι θα στραφεί στο ΔΝΤ.

Έχει ξεχάσει ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου "διαφήμιζε" την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα και ως Τιτανικό.

Και το κυριότερο, έριξε τις ευθύνες για τη μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το μη έλεγχο της Λίστας Λαγκάρντ στο ανίκανο φορολογικό σύστημα της χώρας μας!

Κι αν ο κύριος Βενιζέλος δεν τα "ξέχασε" σκοπίμως όλα αυτά, και άλλα που παρέλειψα, αλλά απλά δεν έχει συνειδητοποιήσει τα ολέθρια και μοιραία ιστορικά λάθη του κόμματός του, τότε αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετά ευφυής όσο πιστεύει ότι είναι...

Πάντως θα τον βοηθήσει να θυμηθεί τις ολέθριες αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ αν ανατρέξει στο βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου με τίτλο "ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ".
Θα μου πεις, είναι αργά τώρα πια ακόμη και για μετάνοια... Η Ελλάδα βούλιαξε, και δεν υπάρχουν σωτήρες... Ωιμέ, βαβαί, παπαί!