ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας αυτοπαγιδεύτηκε στην περί δημοψηφίσματος μπλόφα του


Όποιο και να 'ναι το αποτέλεσμα ενός πιθανού δημοψηφίσματος, ο χαμένος θα είναι ο λαός και η κερδισμένη θα είναι η κυβέρνηση που, ως  άλλος Πόντιος Πιλάτος, θα νίπτει τας χείρας της από του αίματος των αθώων θυμάτων της.


Το να οδηγήσει ο Αλέξης Τσίπρας το λαό σε δημοψήφισμα είναι σαν να οδηγεί τα πρόβατα επί σφαγήν, ό,τι κι αν ψηφίσουν. Το αντιλήφθηκε με καθυστέρηση και ο Σόιμπλε και τρίβει τα χέρια του διότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα συμφέρει τους Γερμανούς. Το ΝΑΙ στην παραμονή στο ευρώ θα το εκλάβει ως εντολή του ελληνικού λαού να τον ξεκάνει στα σκληρά μέτρα λιτότητας. Το ΟΧΙ θα εκπληρώσει μια κρυφή επιθυμία του να ξεφορτωθεί την Ελλάδα από την Ευρωζώνη χωρίς τύψεις. Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι τόσο αφελής ή μήπως είναι κουτοπόνηρος;
Αλέξη Τσίπρα, βιάστηκες ν' ανέβης στην εξουσία εκβιάζοντας πρόωρες εκλογές και τώρα μυστικά εύχεσαι το "απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο". Αμ, δε θα σου βγει! Θα το πιεις το ποτήρι μέχρι τέλους, και δεν σε λυπάμαι που θα αποκαθηλωθείς γρήγορα στη συνείδηση των ψηφοφόρων σου. Λυπάμαι όμως το λαό για τα πρόσθετα δεινά που η επιπολαιότητα και η αλαζονεία σου θα του συσσωρεύσει. Είσαι εγκλωβισμένος στη δημαγωγική ρητορική σου Αλέξη, και έχεις εγκλωβίσει ολόκληρη τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο.

Αλέξη Τσίπρα, μην προσπαθείς να ρίξεις το μπαλάκι στο λαό για ν' αποφύγεις το πολιτικό κόστος των απραγματοποίητων υποσχέσεών σου, τις οποίες μοίραζες δημαγωγικά λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο. Γνωρίζεις πολύ καλά τι θέλει ο λαός και για ποιο λόγο σε ψήφισε: επειδή του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια, ισχυριζόμενος ότι μπορείς να διαπραγματευθείς καλύτερα από τους άλλους. 

Εδώ που μας κατάντησες, όμως, και επειδή ο λαός δεν τρέφει πια αυταπάτες, θέλει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, συμβιβαζόμενος έστω και με μικρή ελάφρυνση των μνημονιακών μέτρων που υπάρχουν. 
Τώρα, αν εσύ έχασες σχεδόν τέσσερις μήνες σε διαπραγματεύσεις χωρίς αντίκρισμα και ξεμείναμε από ρευστό, κινδυνεύοντας να υποστούμε τρισχειρότερα μέτρα για να παραμείνουμε στο ευρώ, ας όψεσαι! Το κρίμα είναι πάνω σου και κανένα δημοψήφισμα δεν πρόκειται να σε ξεπλύνει απ' αυτό.