ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Κράτος εν κράτει η Βουλή της Ζωής Κωνσταντοπούλου!


Η Πρόεδρος της Βουλής πουλάει τσαμπουκά στον Τσίπρα! Πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώνοντας μπαϊράκι; Αν θέλει να γράψει ιστορία, ας περικόψει τις βΟλευτικές "αποζημιώσεις" των 300 αργόσχολων  βΟλευτών, που απουσιάζουν συστηματικά από τη Βουλή ενασχολούμενοι με τα εξωβουλευτικά επαγγελματικά τους καθήκοντα, στις 2000 ευρώ μηνιαίως, που είναι και πολλά για τα ελάχιστα που προσφέρουν.
Να μειώσει επίσης τον αριθμό των βΟλευτών στους 200, κάτι που προβλέπει το Σύνταγμα κι έτσι δεν χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Αν δεν γίνει αυτό τώρα που η χώρα βρίσκεται στη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, πότε θα γίνει;
Και φυσικά να προσφέρει τα διαθέσιμα της Βουλής στην Κυβέρνηση, την ώρα που διεξάγει μάχη με τους δανειστές μέχρις εσχάτων. Θα έπρεπε μάλιστα να είχε πάρει η ίδια την πρωτοβουλία, χωρίς να περιμένει να της ζητηθούν τα χρήματα. Ή μήπως έχει να προτείνει κάτι καλύτερο και μας το κρατάει κρυφό;
Το θέμα έχει ως εξής:

«Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου "έριξε πόρτα" στην κυβέρνηση όταν της ζητήθηκε να συνεισφέρει και η Βουλή στην προσπάθεια να μαζευτούν χρήματα - μέσω των διαθέσιμων - για να καλυφθούν επιτακτικές χρηματοδοτικές ανάγκες.

 Αυτό... αποκαλύφθηκε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ακούγοντας την έντονη κριτική της κ. Κωνσταντοπούλου για τη διαπραγμάτευση και την συμφωνία διακριτικά την εγκάλεσε ότι δεν υποστηρίζει επαρκώς την προσπάθεια της κυβέρνησης αναφερόμενος εμμέσως στο θέμα των διαθεσίμων.

«Η Βουλή δεν είναι Δημόσια Επιχείρηση για να σας δώσει τα λεφτά» φέρεται να απάντησε έντονα η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με τις πληροφορίες του the TOC.gr και αφού είχε αποχωρήσει ο κ. Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως αν η κυβέρνηση επιθυμούσε τα διαθέσιμα του Κοινοβουλίου θα έπρεπε να ακολουθηθεί άλλος δρόμος από την ΠΝΠ αλλά και σ αυτή την περίπτωση η δική της θέση θα ήταν εξίσου αρνητική.

Τι προηγήθηκε

Η «πληροφορία» σχετικά με τη σθεναρή στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι αφορά την απαίτηση της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα ήρθε λίγη ώρα αφότου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ανέβασε στο facebook ένα κείμενο υπόμνηση της "συλλογικής ευθύνης" στον απόηχο της συνεδρίασης της Π.Γ το βράδυ της Πέμπτης.
(...) 
"Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συλλογικής ευθύνης" γράφει ο αντιπρόεδρος και επισημαίνει ότι "είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα".

H Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του Γιάννη Δραγασάκη χάραξε τις δικές της κόκκινες γραμμές εντός της κυβέρνησης σε ότι αφορά την συμφωνία που επιχειρείται να κλείσει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για αναξιοπιστία της κυβερνητικής πολιτικής, αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ψηφίσει αρνητικά για την συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.» (πηγή)