ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Για τη Ζωή, το ψέμα είναι "σχήμα λόγου"!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το ψέμα είναι το καθαγιασμένο υπερόπλο της "δημοκρατίας" και άνευ του ψέματος οι κυβερνήσεις δεν θα μπορούσαν να εναλλάσσονται στην εξουσία, "δημοκρατικά".
Ωστόσο η Αγία Γραφή ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του ψεύδους είναι ο Διάβολος, που ήταν εξ' αρχής ανθρωποκτόνος. (Κατά Ιωάννη, Η': 44) Συμπερασματικά, αφού η "δημοκρατία" χρειάζεται το ψέμα για να λειτουργήσει, θα πει ότι χρειάζεται την προστασία του πατέρα του ψεύδους, τουτέστιν του Διαβόλου, για να μακροημερεύσει.
Για όσους θυμούνται τα θρησκευτικά του Δημοτικού, η από τις "Δέκα Εντολές" λέει "Ου ψευδομαρτυρήσεις". Παρά ταύτα, το ψέμα δεν συνιστά ποινικό αδίκημα, κι έτσι μπορεί κανείς να ψεύδεται ασυστόλως χωρίς να φοβάται συνέπειες του νόμου. Κι όχι μόνο δεν είναι ποινικά κολάσιμο το ψεύδος, αλλά επιβραβεύεται κιόλας από το λαό όταν χρησιμοποιείται από πολιτικούς για τις ανάγκες της δημοκρατίας.

Βέβαια, το πολιτικό ψέμα για να καλυφθεί χρειάζεται άλλο ψέμα, και των ψεμάτων ουκ έστι τέλος στη δημοκρατία που ο λαός πιστεύει ότι είναι το καλύτερο πολίτευμα. Άλλωστε τι σημαίνει το σλόγκαν ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα; Σημαίνει απλά ότι τα παλιά ψέματα μπορούν να καλυφθούν με καινούργια και γι' αυτό ο λαός επιβραβεύει πάντα τους ψεύτες.

Θυμάστε τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο; Ε, αυτό, μας είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν "σχήμα λόγου"!

 «Το σχήμα λόγου "με ένα άρθρο και ένα νόμο" είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και γι' αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη». 

Αυτή ήταν η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην εκπομπή «Ακραίως» του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι και στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, όταν ρωτήθηκε γιατί, κατά το διάστημα που είναι Πρόεδρος της Βουλής, δεν έχει έρθει ο νόμος, με τον οποίο θα καταργούνταν τα μνημόνια.

Και όπως είπαμε, ο λαός επιβραβεύει τους ψεύτες στην πολιτική, κοινώς τους δημαγωγούς, κάτι που επιβεβαίωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτό που ειπράττω από τον κόσμο είναι μία αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση και μία άνευ προηγουμένου στήριξη, παρά τις αφιλότιμες προσπάθειες που γίνονται από όσους έχουν συμφέροντα από την συνέχιση των μνημονίων. Παρά αυτές τις προσπάθειες, η κοινωνία και οι πολίτες δεν μασάνε». (πηγή)

Είδατε, που δεν με πιστεύατε; Αμέριστη εμπιστοσύνη και άνευ προηγουμένου στήριξη στην κυβέρνηση της Αριστεράς επειδή οι πολίτες δεν μασάνε!  Τι δεν μασάνε; Τις αλήθειες, φυσικά, διότι οι αλήθειες είναι δυσκολοχώνευτες. Τους πέφτουν βαριές στο στομάχι.
Είναι και το άλλο, ότι δηλαδή οι πολίτες έχουν μασήσει τόσο πολύ κουτόχορτο από τις προηγούμενες "δημοκρατικές" κυβερνήσεις τους που έχουν εθιστεί πια και η γεύση της αλήθειας τους φαίνεται ξινή και  άνοστη.

Επίσης οι πολίτες έχουν εθιστεί στη γαργάρα: Έτσι τούτη την εποχή κάνουν γαργάρα τις υποσχέσεις του Αλέξη περί επαναφοράς της 13ης σύνταξης, περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, περί αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, περί έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και δε συμμαζεύεται...
Τώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας αναδείχτηκε μεταξύ των 15 πιο γοητευτικών ηγετών, οι πολίτες ανυπομονούν να μασήσουν και τα υπόλοιπα ψέματα που θα έρθουν στο φως με τα αποκαλυπτήρια της πολυαναμενόμενης συμφωνίας με τους "θεσμούς"...