ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Τσίπρας να συνειδητοποιήσει ότι η περίοδος των αφορισμών τελείωσε

Οι πολλές και μεγάλες αμαρτίες του αμετανόητου και νυν καταποντισμένου ΠΑΣΟΚ, τόσο οι προμνημονιακές όσο και οι μεταμνημονιακές, τις οποίες η "πυγολαμπίδα" είχε καταγγείλει συχνά και δριμύτατα από το ταπεινό τούτο ιστολόγιο, σε καμία περίπτωση δεν εξαλείφονται από τις επικίνδυνες επιπολαιότητες του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν το ΠΑΣΟΚ ζητάει δικαίωση για τη μοιραία υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, δεν θα τη βρει μέσα από μια ενδεχόμενη - χτύπα ξύλο - χρεοκοπία της Ελλάδας με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε θα βρει δικαίωση μέσα από διαβλεπόμενη συνέχιση της ΑΔΙΕΞΟΔΗΣ σκληρής λιτότητας μέσω νέας φοροεπιδρομής, στ' αχνάρια των αποτυχημένων Κυβερνήσεων ΓΑΠ, Παπαδήμου και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με ΝΔ.

Παρά ταύτα, επειδή το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου ως αντιπολίτευση τα καταφέρνει καλύτερα απ' ό,τι ως κυβέρνηση, παραθέτω συχνά δηλώσεις τους εδώ.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί τέσσερις μήνες ταλαιπωρείται η χώρα και διαλύεται η οικονομία, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έχει το σθένος να παραδεχτεί ότι όλα αυτά τα χρόνια και προεκλογικά έλεγε ωμά ψέματα παραπλανώντας τον ελληνικό λαό. 
Εμείς λέγαμε πάντα ότι υπάρχει μία μόνο υπεύθυνη και ασφαλής εθνική στρατηγική. Τώρα ήρθε η ώρα αυτό να το καταλάβουν όλοι. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να θυσιάσει τη χώρα στον βωμό των στενών κομματικών του συσχετισμών.» (πηγή)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο ΣΕΒ: 

«Θλιβερή ομολογία της ανυπαρξίας συγκεκριμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και την απασχόληση αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία του κ. Τσίπρα στο ΣΕΒ. 

Οι γενικολογίες και τα τετριμμένα ευχολόγια δεν μπορούν να αποκρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα. Η καθίζηση της οικονομίας, η απόλυτη ακινησία στην αγορά λόγω της δραματικής έλλειψης ρευστότητας, τα αποτελέσματα δηλαδή της πολιτικής που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους οδήγησαν σε ύφεση, κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας καθημερινά, και σε δραματική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες. 

Για αυτά τα θέματα που αφορούν κάθε πολίτη δεν μπήκε στον κόπο να πει την παραμικρή κουβέντα ο κ. Τσίπρας. Όπως και για το τι θα γίνει με τις επενδύσεις και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 
Δυστυχώς, για τον κ. Τσίπρα, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει ότι η περίοδος των εύκολων και ανέξοδων αφορισμών τελείωσε. Η χώρα χρειάζεται λύσεις και όχι ψεύτικα "σχήματα λόγου".» (πηγή)