ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Δηλώσεις ηγετών στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα


«Καμία πρόοδος στη Ρίγα», ήταν ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine, η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία δεν κατέληξαν, στις 21/05/2015, σε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας. 
Η Γερμανική εφημερίδα πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση Τσίπρα, Ολάντ και Μέρκελ εξακολούθησαν να υπάρχουν οι ίδιες διαφωνίες. Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος. Το κλίμα ήταν φιλικό.Οι δηλώσεις των ηγετών έχουν ως εξής:

Συγκρίνετε τώρα τις δηλώσεις που διαβάσατε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε, και την οποία ανάρτησα εδώ, και βγάλτε, αν μπορείτε, τα συμπεράσματά σας. Εγώ εκείνο που διαβάζω πίσω από τις "φιλικές" δηλώσεις των "σωτήρων" μας - πλήν Γιουνκέρ - είναι το "άρον, άρον, σταύρωσον αυτούς"!