ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Λάμπης Ταγματάρχης: η επιλογή Τσίπρα για "αντικειμενική" αριστερή ενημέρωση!


Μετά από 10ωρη συνεδρίαση  της  Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ΕΡΤ, εξελέγη χθες ο Λάμπης Ταγματάρχης για τη θέση του Διευθύνοντος  Συμβούλου της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών!  Άμα έχεις πλάτες... Και να σκεφτείτε ότι την προηγουμένη ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΕ είχε δηλώσει:
«Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια νέα δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση απαλλαγμένη από τον κομματισμό, το ρουσφέτι και τη σπατάλη του παρελθόντος. 
Έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης που θα αντικατοπτρίζει το νέο δημόσιο ήθος για μια δημοκρατική, αντικειμενική, πλουραλιστική και έγκυρη ενημέρωση...»

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, Αλέξη... Και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει... Όσο για την ψευτοεπαναστάτρια Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού έστησε το εντυπωσιακό σόου της με "ιερά εξέταση" του Λάμπη, και δήλωσε "Εμένα δεν με πείσατε", στο τέλος δεν τόλμησε να ψηφίσει "όχι" στο "φθαρμένο πρόσωπο", όπως τον είχε αποκαλέσει, αλλά προτίμησε το ουδέτερο "Παρών"

Να θυμηθούμε ότι το 2010 ο "χαμαιλέοντας" Λάμπης είχε επιλεγεί για τη θέση του Δ.Σ. της ΕΡΤ από το Γιώργο Παπανδρέου. Βαρύνεται με πολλές αμαρτίες και είχε διωχθεί από τον εισαγγελέα Πεπόνη για υπερτίμηση των δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα μου πείτε, μήπως είναι το μόνο πρόσωπο που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας από υλικά κατεδάφισης προηγούμενων κυβερνήσεων; Όοχι βέβαια! Είναι πολυσυλλεκτικός ο άνθρωπος και λάτρης της ανακύκλωσης!

Πάντως εγώ έχω και άλλες απορίες. Δηλαδή, πρώτα δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση και θα δημιουργηθεί τώρα εκ του μηδενός; Και η ΝΕΡΙΤ τι ήταν; Δεν ήταν δημόσια; Εμείς δεν την πληρώναμε και αυτή; Άραγε το διαφορετικό όνομα έφταιξε και οι απολύσεις εργαζομένων; 
Εξάλλου το μαύρο του Σαμαρά απλά ακολούθησε - ήταν η φυσική συνέπεια -συχνών μαύρων που έριχνε στην ενημέρωση η ΕΡΤ για ψύλλου πήδημα. Ή μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε τον προκλητικό βίο και την πολιτεία  των χρυσοκάνθαρων της ΠΟΣΠΕΡΤ; Αμ δεν ξεχνιούνται αυτά... Δείτε μερικές εικόνες, όσοι τα έχετε ξεχάσει


Διαβάστε τώρα και το επόμενο σπαρταριστικό απόσπασμα που διάλεξα από το protagon για τη διασκέδασή σας:

«Βέβαια το όραμα του Λάμπη υποψιάζομαι πως είναι λιγουλάκι διαφορετικό από του ΣΥΡΙΖΑ αλλά φαίνεται όλα τα οράματα λειτουργούν σαν ομπρέλα. Σε φτύνουν κι εσύ δεν υγραίνεσαι καν. Αντίθετα, φουσκώνεις σαν γάλος και σου ξεφεύγουν διάφορα. 
Να, ο Λάμπης λ.χ. χαμογέλασε σεμνά όταν ακούστηκε πως μπορεί και να τον διώξανε γιατί εμπόδιζε με τις πλάτες του το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Επίσης δήλωσε πως βάζει το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη για να πάρει αυτή την εργασία ενώ έχει εργασία, πως είναι πολιτικά ουδέτερος και κοιτάει μόνο το συμφέρον του (σόρι το συμφέρον της ΕΡΤ), πως αγαπάει τους συνδικαλιστάς παρά το γεγονός ότι αυτή η αγάπη δεν είναι αμοιβαία, πως στην πρώτη του θητεία τα έβαλε με όλο το τηλεοπτικό κατεστημένο αγοράζοντας ματς με πολλά λεφτά. Άρα όχι μόνο δεν έφαγε αλλά τον φάγανε τα συμφέροντα.
Το καλύτερο είναι - και γι αυτό έχει τον αμέριστο θαυμασμό μου - ότι ζήτησε συγνώμη στωικά στην παρατήρηση κάποιου ότι (από τη βιασύνη του να πάρει τη θέση) συμπλήρωσε λάθος την αίτηση δηλώνοντας γένους θηλυκού. Στωικός παρέμεινε ακόμα και όταν η πρόεδρος Ζωή/Ιγνάτιος Λογιόλα παρατήρησε πως δεν πειράζει, άλλωστε αν ήταν γυναίκα θα μιλούσαμε για αναβάθμιση! Εξαρτάται για ποιο είδος γυναίκας μιλάμε, κυρία πρόεδρε…

Υ.Γ.: Πάντως κάποια στιγμή νόμιζα πως είναι ημερίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Οι περισσότεροι για τους εργαζόμενους αγωνιούσαν. Θα ξαναπροσληφθούν άπαντες; Τι λεφτά θα πάρουν; Πότε; Το νέο ΔΣ έδινε και ξανάδινε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα φύγει κανείς μα κανείς μα κανείς. Χρήσιμος-άχρηστος, δουλευταράς-τεμπέλης, δεν πειράζει, έχει οικογένεια, έχει όνειρα, έχει αγώνες. Για το πρόγραμμα, για τους τηλεθεατές, τη διαφάνεια, τη δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης του οργανισμού δυο λεξούλες και όξω απ' την πόρτα. Άτιμη ΚΕΝΟτομία…» (πηγή)