ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Ο πολιτισμός δεν πέρασε δυστυχώς από το Καβούρι...

Πέρασε όμως και εγκαταστάθηκε η βαρβαρότητα και η βρωμιά... 

Σημειώστε ότι σε λίγο θα εορταστεί η Πράσινη Εβδομάδα (Green Week). Η Πράσινη Εβδομάδα (Green Week) είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο σχετικά με την Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική και θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.
Το βασικό θέμα του συνεδρίου είναι η φύση και η βιοποικιλότητα. (πηγή)
Δεν γνωρίζω αν θα προσκληθούν στο συνέδριο οι δήμιοι των δένδρων για ν' αναπτύξουν τη δική τους αντίληψη περί "πρασίνου"...
(Δείτε σημείωση στο τέλος της ανάρτησης)


'Οσοι παρακολουθείτε τούτο το "αιρετικό" ιστολόγιο θα θυμάστε την ανωτέρω φωτογραφία από άρθρο μου με τίτλο "Ημιάγριοι-εξολοθρευτές του πράσινου ξαναχτύπησαν στο Καβούρι", που είχα αναρτήσει στις 25 Απριλίου 2014. Πέρασαν 47 μέρες από τη νύχτα του Πάσχα που οι βάρβαροι ξάπλωσαν στο έδαφος με τσεκουριά τα 20 πρώτα αλμυρίκια (τα υπόλοιπα 7 της ίδιας σειράς τα εξολόθρευσαν πριν δέκα μέρες), αλλά ακόμη μερικά από τα πρώτα θύματα, στα οποία η τσεκουριά δεν ήταν διαμπερής, είναι πράσινα.
Κάποια αλμυρίκια αρνούνται πεισματικά να πεθάνουν! Αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή με νύχια και με δόντια και σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν χυμούς από τη ρίζα τους κυριολεκτικά μέσα από μία φλούδα! Δεν συγκινείται άραγε κανείς να τα βοηθήσει να επιβιώσουν;
Αν ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος έμαθα ότι έκανε μήνυση κατ' αγνώστων, ενδιαφερόταν πραγματικά, θα είχε ζητήσει από τους γεωπόνους και κηπουρούς του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να τα αναστηλώσουν και να τα επιδέσουν καταλλήλως ώστε να επιβιώσουν. Δεν το έπραξε όμως κι αυτό με κάνει να αμφισβητώ τα κίνητρα πίσω από τη μήνυση κατ' αγνώστων που υπέβαλε. Η αμφιβολία μου ενισχύεται και από το γεγονός ότι μιλώντας τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα πρασίνου και ζητώντας του να τα ξαναφυτέψουν μου είπε ότι αυτό αποκλείεται διότι απαγορεύεται να φυτεύουν δένδρα στην άμμο. 

Τον ρώτησα: "δηλαδή καλώς κόπηκαν;" Και μου απάντησε "δεν είπα αυτό". 
Του ανταπάντησα: Εάν κακώς φυτεύτηκαν τότε καλώς κόπηκαν, και άρα η μήνυση κατ' αγνώστων ήταν για το θεαθήναι.
Διαμαρτυρήθηκε από το έντονο ύφος μου και μου είπε, πώς μου μιλάτε έτσι σαν εισαγγελέας; 
Του ανταπάντησα ότι τα αλμυρίκια στην άμμο φυτεύονται και σε λίγο θα χάριζαν δωρεάν τη σκιά τους στους λουόμενους.  Ποιο είναι το πρόβλημά σας;  
Μου απάντησε με νόημα: Δεν σας λέει τίποτα το γεγονός ότι τα αλμυρίκια αυτά μπήκαν όλα σε μια γραμμή; 
Εκεί σταμάτησε η συζήτηση, προσθέτοντας ότι θα μπορούσα να πάω να τον συναντήσω για να μου πει περισσότερα. Δεν τον συνάντησα ακόμη.

Έκτοτε έχω μιλήσει και με άλλο αντιδήμαρχο, όπως και με δύο ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, αλλά όλοι προσποιούνται άγνοια για τους δράστες. Άκουσα και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ότι κάποιοι "ακτιβιστές" της γειτονιάς (ξέρουν και ονόματα αλλά δεν μου τα είπαν) είχαν εκτοξεύσει απειλές, διότι δεν είχαν δει με καλό μάτι τη φύτευση των αλμυρικίων. Πιθανώς ήταν οι ίδιοι που στη συνέχεια, αφού πρώτα έκοψαν νύχτα τα λουράκια με τα οποία ήταν δεμένα στους υποστηρικτικούς πασσάλους, σε επόμενο "ντου" τους αφαίρεσαν εντελώς, αφήνοντας τα νεοφύτευτα ψηλόλιγνα αλμυρίκια στο έλεος των ανέμων.
Και ήρθε ο χειμώνας με τους αέρηδες των εννιά μποφόρ μα τα αλμυρίκια άντεξαν, και την Άνοιξη φούντωσαν και άνθισαν και τα χαίρονταν όλοι όσοι αγαπούν το πράσινο, δηλαδή οι φυσιολογικοί άνθρωποι.

Προσπαθώντας να διεισδύσω στη σκέψη εκείνων που τσεκούρωσαν τα αλμυρίκια και να μαντέψω τα κίνητρα πίσω από τη βάρβαρη αυτή ενέργεια - διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το κίνητρο ήταν απλά μίσος για το πράσινο - και λαμβάνοντας υπ' όψη τον υπαινιγμό του αντιδημάρχου για τη φύτευση των δένδρων σε μια γραμμή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτοί που τα έκοψαν υποψιάζονταν πως τα δένδρα φυτεύτηκαν από τον απελθόντα Δήμαρχο, κ. Σπύρο Πανά, για εξυπηρέτηση γνωστού εφοπλιστή με βίλα απέναντι, ο οποίος υποψιάστηκαν ότι είχε την πρόθεση να ιδιωτικοποιήσει την παραλία! Ιστορίες γι' αγρίους, κατά τη γνώμη μου...

Θα ήθελα, λοιπόν, να πω στους εμπαθείς "ακτιβιστές", που θέλουν να προστατέψουν τάχα τις παραλίες, ότι ακόμη κι αν το απευκταίο της ιδιωτικοποίησης μέρους της παραλίας μπορούσε να συμβεί, στην περίπτωση που υπήρχαν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας ή δικαίωμα χρήσης από ιδιώτη, δηλαδή και αν ακόμη τα σφαγιασθέντα αλμυρίκια μπήκαν για οριοθέτηση και έμπαιναν κάγκελα, ή κάποιου είδους φράχτης, δίπλα τους, ακόμη και στο χειρότερο αυτό σενάριο, τα αλμυρίκια πάλι θα έδιναν τη σκιά τους και προς την πλευρά της ελεύθερης παραλίας και θα ομόρφαιναν το περιβάλλον.

Εξάλλου, αν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας ή δικαίωμα χρήσης με συμβόλαια και τοπογραφικά, η απουσία των αλμυρικίων δεν θα εμποδίσει τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη να φράξει το μέρος της παραλίας που του ανήκει, αν ποτέ το θελήσει. Και τότε οι σφαγείς των αλμυρικίων και όσοι υψηλά ιστάμενοι τους καλύπτουν θα μείνουν με την κακία τους...

Πάντως η πλήρης αδιαφορία του Δημάρχου κ. Κωνσταντέλλου να απομακρύνει, έστω, τα σφαγιασθέντα αλμυρίκια, να καθαρίσει την παραλία και να κόψει τα ξερόχορτα με έχει απογοητεύσει. Ποτέ δεν είναι αργά όμως να αποδείξει την αγάπη του για το πράσινο και την ομορφιά, αναστηλώνοντας όσα αλμυρίκια μπορούν να σωθούν και φυτεύοντας καινούργια, έστω λίγο πιο μέσα, ώστε να μην φαίνονται ότι είναι σε περασιά με το φράχτη της βίλας του εφοπλιστή και κινούν τις καχυποψίες των ευφάνταστων.

Έτσι θα κλείσει και τα στόματα εκείνων που λένε ότι ο Δήμαρχος τα έκοψε για να βάλει ψάθινες ομπρέλες, όπως έκανε στη διπλανή παραλία, και να εισπράττει έσοδα ο Δήμος.

Αναμένω κάποιου είδους ευαισθητοποίηση από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο, διότι στην πρώτη σχετική ανάρτησή μου με φωτογραφίες, που του κοινοποίησα μέσω Facebook, δεν υπήρξε κανένα σχόλιο ούτε από τον ίδιο ούτε από συνεργάτες ή φίλους του, έστω μια λέξη, όπως "ντροπή", "κρίμα", "αίσχος", κλπ..  Τυχαίο; Θα δείξει...ΣΗΜΕΙΩΣΗ (ώρα 15:18, 29/5/2015):

Μόλις τώρα αντιλήφθηκα ότι τα σφαγιασθέντα αλμυρίκια που φωτογράφισα χθες, 28/5/14 στις 2:30 μ.μ., απομακρύνθηκαν σήμερα το πρωί, λίγες ώρες μετά την ανάρτησή μου αυτή στις 4:06 τα χαράματα. Κουρεύτηκαν επίσης και τα ξερόχορτα στην περιοχή. Δείτε εδώ.

 Το video που ακολουθεί προστέθηκε στις 11/06/2015, και ίσως δίνει κάποιες απαντήσεις...