ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Αλλάζει στάση η Μέρκελ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις;

Μήπως η πέτρινη καρδιά της Σιδηράς Κυρίας της ΕΕ άρχισε να γίνεται σάρκινη; Καιρός είναι! Πάντως ας θυμάται η κυρία Μέρκελ το ρητό "Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα". Είτε το θέλει, είτε όχι, στη νομοτέλεια οι αμαρτίες ενός έθνους κατά τη διάρκεια της ιστορίας του δεν παραγράφονται. Χρειάζεται έμπρακτη μετάνοια από τις νεώτερες γενιές και υλική, έστω, αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες. 
Διότι το αίμα των θυμάτων της θηριωδίας των προγόνων τους βοά από το χώμα και ζητά δικαίωση. Αν το καταλάβει αυτό η κυρία Μέρκελ και δράσει αναλόγως, θα είναι προς το συμφέρον του Γερμανικού λαού τον οποίο θα ξαλαφρώσει από μέρος του ηθικού βάρους που του φόρτωσαν στις πλάτες οι πρόγονοί του χωρίς να τον ρωτήσουν.