ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Διαφωνεί ο Ιερώνυμος με την αποκαθήλωση των εικόνων από τα σχολεία

Με Βυζαντινή ειδωλολατρική μεγαλοπρέπεια και "ορθόδοξη" ματαιοδοξία γιορτάστηκε χθες στο Άργος η μνήμη του πολιούχου Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους,  όπου συμμετείχε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Οι εικόνες που ακολουθούν επιβεβαιώνουν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ότι η αντίθετη με το πνεύμα του Χριστού λειψανολατρεία είναι βαθιά ριζωμένη στη χώρα μας:

Στην ομιλία του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κι όταν μάλιστα υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον Εσταυρωμένο και την Παναγία μας… που βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όποια λύση κι αν δοθεί έξω από αυτά θα είναι ασπιρίνη. Θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα μέρες θα ξανάρθει πάλι». (πηγή)

Κύριε Ιερώνυμε, οφείλω να ομολογήσω ότι η αντίθεσή σας στο θέμα της ενδεχόμενης αποκαθήλωσης των εικόνων του "Χριστού" και της "Παναγίας" (έβαλα τα εισαγωγικά επειδή δεν υπήρχαν φωτογράφοι πριν 2000 χρόνια, και μάλιστα ακόμη κι ο τρομοκράτης Σάββας Ξηρός ζωγράφιζε εικόνες που οι πιστοί προσκυνάνε) από τις σχολικές αίθουσες δεν εκφράστηκε με σαφήνεια και παρρησία, αλλά με δειλό και πλάγιο τρόπο. 

Τώρα το γιατί επιλέξατε ν' αναφερθείτε στο σοβαρό για την Εκκλησία θέμα με μισόλογα, στα πλαίσια μιας τοπικής πανηγύρεως, είναι κατανοητό, αφού δεν θέλετε μετωπική σύγκρουση με την Πολιτεία διότι είστε κι εσείς εξαρτημένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Γίνατε, δυστυχώς, μισθωτοί, παραβαίνοντες την εντολή του Χριστού και την αποστολική παράδοση, κι αυτό σας εμποδίζει από του να υψώσετε προφητικό λόγο ενάντια στη διαφθορά της Πολιτείας.

Θα ήθελα, πάντως, να σας καλέσω να  προβληματιστείτε στο εξής ερώτημα: Γιατί  μέχρι σήμερα, με τις εικόνες αναρτημένες στα σχολεία, η νεολαία της Ελλάδας έχει φτάσει σε θλιβερή πνευματική κατάπτωση, και οι νέοι στρέφονται στον αναρχισμό, στα ναρκωτικά και στο χουλιγκανισμό για να γεμίσουν τα κενά της ψυχής τους; Γιατί οι μαθητές δεν βοηθούνται αποτελεσματικά από τις εικόνες ώστε ν' αποκτήσουν αρχές, αξίες και ιδανικά; 
Προφανώς οι εικόνες στα σχολεία ουδόλως ωφελούν.

Ίσως, λοιπόν, η αφαίρεση των θρησκευτικών εικόνων από τα σχολεία βοηθήσει εμμέσως τους μαθητές και αυριανούς πολίτες της χώρας να εκζητήσουν και να λατρεύσουν το Θεό, που είναι Πνεύμα, εν πνεύματι και αληθεία. Αυτό άλλωστε δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός και όχι την προσέγγιση του θείου μέσα από υποκριτικά εικονοφιλήματα και λειψανοφιλήματα.

Τώρα, όσον αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας και τους Μουσουλμάνους και τους άλλους, στους οποίους ακροθιγώς αναφερθήκατε, οφείλετε να τοποθετηθείτε σαφώς, ευθέως και ευθαρσώς, καλώντας την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις. 
Διότι, εδώ που τα λέμε, αν εσείς και οι άλλοι Ιεράρχες, που ισχυρίζεστε ότι είστε εκπρόσωποι του Χριστού επί της γης, κι ότι μάλιστα έχετε λάβει τη χάρη να μετατρέπετε τον άρτο και τον οίνο σε σώμα κι αίμα Χριστού (!), αν εσείς, λέω, δεν μπορείτε να λάβετε φώτιση εξ ύψους για το πώς πρέπει να λυθεί το μεταναστευτικό, τότε πώς θα τα καταφέρουν οι άθεοι που επανδρώνουν την κυβέρνηση;

Και κάτι άλλο. Τι εννοούσατε, Αρχιεπίσκοπε, όταν είπατε «οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα»
Μήπως εννοούσατε ότι χρειάζεται καμιά ένοπλη επανάσταση, όπου θα χυθεί αίμα, για να αποκαταστήσει τις χριστιανικές αξίες που πρώτη η Εκκλησία έχει καταπατήσει και συνεχίζει να καταπατά; Από την υψηλή θέση στην οποία βρίσκεσθε, είναι επικίνδυνο να πετάτε λόγια για αγώνα και αίμα.  Ο Χριστός άλλωστε, τον οποίο ισχυρίζεστε ότι λατρεύετε ως Θεό σας, είπε "Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται". Δεν είπε "μακάριοι οι επαναστάτες"... Αυτά τα λένε οι τζιχαντιστές.

Προσέχετε λοιπόν τα λόγια σας, κύριε Ιερώνυμε, και ας αρχίσει η κάθαρση από τον εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα "Οίκο του Θεού", την Εκκλησία. Οι εικόνες στα σχολεία σας μάραναν;