ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Νίκος Φίλης: Χωρίς συμφωνία δεν θα πάρουν χρήματα!

Ενώ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς στην ομιλία του στον ΣΕΒ (18/5/2015), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, οριοθέτησε με τρόπο κατηγορηματικό τους στόχους της διαπραγμάτευσης, ξεκαθαρίζοντας ποιες είναι οι απαραβίαστες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στον AΝΤ1 επανέλαβε ότι καμία χώρα σε πρόγραμμα δεν καλείται να πληρώνει τις υποχρεώσεις της χωρίς να εισπράττει και τόνισε ότι "δεν πρόκειται να πληρώσουμε τις επόμενες δόσεις προς τους δανειστές μας, αν δεν εισπράξουμε πρώτα τα όσο προβλέπονται από το ισχύον πρόγραμμα". 
Σε κάθε περίπτωση όμως ξεκαθάρισε ότι το κράτος έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει όλες τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων και των καταβολών των μισθών και των συντάξεων.

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, είτε κύριες, είτε επικουρικές. Επόμενος στόχος δήλωσε ότι είναι η μείωση των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και στη συνέχεια η ρύθμιση συνολικά του δημόσιου χρέους προκειμένου να γίνει βιώσιμο.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ενημερωθεί τόσο η Βουλή, όσο και οι πολίτες για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ, τόνισε ότι οι εργολαβικές σχέσεις εργασίες είναι υπαίτιες για τους δύο νεκρούς και μίλησε για "Μεσαίωνα" στις εργασιακές σχέσεις. (πηγή)