ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Ανίερα σημεία και τέρατα στην ειδωλολατρική "Ορθοδοξία" (Κακοδοξία)Στην άκρως τοξική για την ψυχή του πιστού λειψανολατρία, με αφορμή την άφιξη του (υποτιθέμενου) λειψάνου της (υποτιθέμενης) Αγίας Βαρβάρας - τι της έμελλε να πάθει... - στην ειδωλολατρική Ελλάδα αναφέρθηκα ήδη σε προηγούμενο άρθρο μου.
Όμως, επειδή ουκ εά με καθεύδειν η της αποπλάνησης των πιστών σκευωρία των ρασοφόρων και των συνεργών τους στην κυβέρνηση, γι' αυτό επανέρχομαι για να σχολιάσω, συν τοις άλλοις, και τον "ιερό" πόλεμο που ξέσπασε.
Κατ' αρχήν να πω μπράβο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, που τόλμησε να ορθώσει ανάστημα στην παντοκρατορία της Εκκλησίας. Είναι βέβαια και αυτός φωνή βοώντος εν τη ειδωλολατρική ερήμω, όπως και η γράφουσα, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται, είτε ακούσωσι είτε απειθήσωσι, όπως λέει και η Βίβλος. Κάποιοι, ελάχιστοι ίσως, μπορεί ν' αρχίσουν να προβληματίζονται για την λειψανο-ειδωλολατρία τους που είναι ενάντια στο πνεύμα και την εντολή του Χριστού.

Όταν ο Ιωάννης έπεσε να προσκυνήσει τον άγγελο που του έδωσε την Αποκάλυψη, ο άγγελος του Χριστού του είπε: "Πρόσεχε μη κάμεις τούτο διότι εγώ είμαι σύνδουλός σου και των αδελφών σου των προφητών και των φυλαττόντων τους λόγους του βιβλίου τούτου. Τον Θεόν προσκύνησον!" (Αποκάλυψις Ιωάννου, κεφ. ΚΒ', εδάφια 8-9)

Διαμαρτυρήθηκαν όμως και οι γιατροί για την προγραμματισμένη μεταφορά του λειψάνου στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και τη φημολογούμενη μεταφορά του επίσης στον Ευαγγελισμό.

«Οι ασθενείς έχουν ανάγκη από γιατρούς, νοσηλευτές, φάρμακα και από δωρεάν περίθαλψη και όχι από ευλογίες αγίων», δήλωσε σχετικά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ευαγγελισμού και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

"Ας ρωτήσει ο κύριος Φίλης τους ασθενείς", δήλωσε ο Χάρης Κονιδάρης, Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

Ποιους ασθενείς να ρωτήσει; Τον ένα στις δέκα χιλιάδες που ενδεχομένως θεραπεύτηκε προσκυνώντας κάποιο λείψανο, ή τους 9999 για τους οποίους το λείψανο δεν συγκινήθηκε να θεραπεύσει;  Μήπως οι άγιοι έχουν προτιμήσεις ποιον θα θεραπεύσουν και ποιον όχι;

Κι εδώ ακριβώς έγκειται η ανίερη απάτη της Εκκλησίας εις βάρος των πιστών. Διότι η αλήθεια είναι ότι κανένα λείψανο ή εικόνα "αγίου" ή "αγίας" δεν έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Εκείνο που έχει δύναμη να μετακινεί "βουνά" είναι η πίστη, η ακλόνητη πίστη, του αιτούντος. Εκμεταλλεύονται λοιπόν οι ρασοφόροι την εγγενή δύναμη της αδιασάλευτης πίστης και έχουν εγκαταστήσει ανά την ελληνική Επικράτεια διάφορες μούμιες υποτιθέμενων αγίων ώστε να εξαπατούν και ν' αρμέγουν οικονομικά τους αφελείς που τρέχουν να τα προσκυνήσουν. Η πίστη δεν χρειάζεται εξωτερικά αντικείμενα, ιερά ή όχι, για να ενεργοποιηθεί. Η πίστη στο Θεό που είναι Πνεύμα και Πανταχού Παρών, ή στο γιατρό, ή στον εαυτό μας, απελευθερώνει θετική ενέργεια μέσα μας που συμβάλλει στη θεραπεία.

Ο ίδιος ο Χριστός στους ασθενείς που θεράπευσε έλεγε:"Η πίστη σου σέσωκέ σε". Με άλλα λόγια, η πίστη σου σ' έσωσε, κι όχι εγώ. Απόδειξη αυτού είναι ότι στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ιησούς δεν μπόρεσε να κάνει θαύματα διότι δεν τον πίστευαν. "Και δεν ηδύνατο εκεί ουδέν θαύμα να κάμει... και εθαύμαζε δια την απιστίαν αυτών". (Κατά Μάρκον, ΣΤ': 5-6)

Το να εκμεταλλεύονται λοιπόν οι ρασοφόροι αυτό το θείο δώρο της πίστης εξαπατώντας τους πιστούς είναι ανήθικο και εμποδίζει την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου που είναι και ο σκοπός της ζωής. Επιτέλους, κάποια κυβέρνηση πρέπει να υψώσει εμπόδια στην ασυδοσία τους.
Δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα το δικαίωμα στην εξαπάτηση και αποπλάνηση του λαού. Και δεν υπάρχει "ιερή" εξαπάτηση. Κάθε εξαπάτηση είναι ανίερη και έχει σοβαρές παρενέργειες στο νου και την ψυχή του εξαπατηθέντος. Τον καταδικάζει σε πνευματική αναπηρία που έχει άπειρες παρενέργειες, η χειρότερη των οποίων είναι η παράλυση της κρίσης και της διάκρισης. Δυστυχώς η θρησκευτική πλάνη είναι μήτηρ πολλών κακών και δεινών για το έθνος μας.