ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Κασιδιάρης ερωτά Βαρουφάκη

Επίκαιρη ερώτηση για τον δανεισμό από το ΔΝΤ, το «κούρεμα» δημοσίου χρέους και πιθανή συμμετοχή της Ελλάδος στην τράπεζα των χωρών BRICS

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Δανεισμός από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, «κούρεμα» δημοσίου χρέους και πιθανή συμμετοχή της Ελλάδος στην τράπεζα των χωρών BRICS»

Μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών πώς «θα πληρώνουμε το ΔΝΤ εις το διηνεκές», ο Πρωθυπουργός προειδοποίησε τους πιστωτές ότι: «η δόση στο ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί αν δεν αυξηθεί η ρευστότητα από την ΕΚΤ».

Τελικώς η δόση πληρώθηκε χωρίς η ΕΚΤ να περιορίσει την οικονομική ασφυξία της Ελλάδος, ενώ το ελληνικό αίτημα για «κούρεμα» του δημοσίου χρέους φαίνεται πως έχει απεμποληθεί.

Την ίδια ώρα, δημόσιες δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Οικονομικών, αλλά και Ελλήνων κυβερνητικών παραγόντων (Δραγασάκης, Στρατούλης κ.ά.) αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδος στην νέα αναπτυξιακή τράπεζα των χωρών BRICS. Τον ρόλο του «μεσάζοντα» φέρεται να έχει αναλάβει ο Π. Ρουμελιώτης, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ την περίοδο που στην Πατρίδα μας επεβλήθη το άθλιο καθεστώς του Μνημονίου.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1) Σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληρώνει εις το διηνεκές το ΔΝΤ, που με την αποτυχημένη πολιτική του ισοπέδωσε την Ελληνική Οικονομία, ή να προχωρήσει σε στάση πληρωμών αν δεν πάψει ο τεχνητός οικονομικός στραγγαλισμός της χώρας μας και πότε επιτέλους θα τεθεί επί τάπητος το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για διαγραφή μέρους του χρέους της;

2) Πότε θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις χώρες BRICS και με ποιους στόχους θα συμμετέχει η ελληνική πλευρά στις συζητήσεις αυτές; (μέλος στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, κεφάλαια, όροι συμμετοχής, χρηματοδότηση ανάπτυξης κλπ)

Αθήνα, 18/5/2015

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ