ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Άλλοι για Χίο τράβηξαν κι άλλοι για Μυτιλήνη... λαθρομετανάστες

Όπως βλέπετε και στην εικόνα που ακολουθεί, η παρουσιάστρια συγκινήθηκε με τη συγκινητική ιστορία των συγκινημένων Μυτιληνιών που σπεύδουν να βοηθήσουν τις εκατοντάδες νέες αφίξεις - διάβαζε απόβαση - "μεταναστών" (πρώην λαθρομεταναστών) που πλημμυρίζουν καθημερινά το νησί τους.


Συγκινημένη επίσης έφτασε στη Μυτιλήνη και η Υπουργός Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να ελέγξει από κοντά αν οι κάτοικοι του νησιού δείχνουν έμπρακτα τη συγκίνησή τους, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια  στους απρόσκλητους επισκέπτες, εν ανάγκη βγαίνοντας οι ίδιοι από τα σπίτια τους για να μπουν οι "μετανάστες" μέσα ώστε να μην τους καίει ο ήλιος. Κάποιοι, λέει, αναγκάστηκαν να σπάσουν τζάμια αυτοκινήτων για να χώσουν το κεφάλι τους μέσα και να μην πάθουν ηλίαση. Κι ακόμη δεν έσφιξε το καλοκαίρι! Τα πιο συγκινητικά έπονται και η συγκίνηση  αναμένεται να κορυφωθεί Ιούλιο, Αύγουστο.


Αυτά που βλέπετε είναι τα απλωμένα ρούχα μεταναστών (πρώην λαθρομεταναστών) που βράχηκαν από το τεχνητό ναυάγιο του δουλεμπορικού απ' όπου οι άνδρες του Λιμενικού, σφόδρα συγκινημένοι, τους έσωσαν με αυτοθυσία. Οι μόνοι που δεν συγκινούνται είναι οι επιχειρηματίες του νησιού καθότι οι πράκτορες ακυρώνουν τουριστικά πακέτα και τα κρουαζιερόπλοια δεν θα κάνουν την τιμή στη Μυτιλήνη από το φόβο μήπως οι πελάτες τους συγκινηθούν με το συγκινητικό θέαμα των εκατοντάδων λαθρομεταναστών να σταλίζουν σαν τα πρόβατα στο λιμάνι.


Ωστόσο, παρά τη συγκίνηση των Μυτιληνιών και πάσης Ελλάδος, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κάνουν χάζι και ουδόλως συγκινούνται από τις συγκινητικές αποβάσεις λαθρομεταναστών στα νησιά μας, ούτε από τους συγκινημένους Έλληνες που σπεύδουν να τους παράσχουν γη και ύδωρ ενώ εκείνοι τους σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό ζητώντας νέα μέτρα εξόντωσης, ώστε να ευημερήσουν οι αριθμοί κι ας πεθαίνουν οι άνθρωποι.


Κι ενώ είδαμε τα σημεία, τα τέρατα δεν τα είδαμε ακόμη σε full screen, αλλά θ' ακολουθήσουν με νομοτελειακή συνέπεια. Και τότε η συγκίνηση των συγκινημένων θα γίνει οδύνη και σπαραγμός.  Και οι βλοσυροί εταίροι μας θ' αναφωνήσουν με χαιρεκακία "ας προσέχατε", κοπιάροντας το ρηθέν για τους χαμένους του Χρηματιστηρίου το 1999-2000 από τον αλήστου μνήμης  Κωνσταντίνο Σημίτη, "ας πρόσεχαν"!

Περισσότερα συγκινητικά εδώ.