ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Κουραστικό και εθνικά επικίνδυνο το σόου Βαρουφάκη«Αρκετά. Από ένα σημείο και έπειτα καταντά κουραστικό το σόου Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε έναν δικό του κόσμο και λησμονεί ότι στις διάφορες συναντήσεις και συνεντεύξεις του δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά την Ελλάδα. 
Όμως φαίνεται πως το μυαλό του είναι ήδη στην επόμενη δουλειά του.
Αντίθετα με όσους εκτιμούν ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είναι απλώς sui generis, ή όσους… κακεντρεχείς τον θεωρούν γραφικό, πιστεύω ότι ο πανέξυπνος κ. Βαρουφάκης ήδη φροντίζει για το μέλλον του. Το οποίο βρίσκεται στις πωλήσεις των βιβλίων του, που κατακλύζουν το Amazon, σε διαλέξεις σε αγγλοσαξονικά κυρίως Πανεπιστήμια και think tanks, και σε συμβουλές επ´ αμοιβή σε επενδυτικούς ή άλλους οργανισμούς.

Το επαγγελματικό μέλλον του κ. Βαρουφάκη δεν είναι συνδεδεμένο με την πορεία της χώρας. Ίσως να είναι ο μόνος εκπρόσωπος της σημερινής κυβέρνησης που θα είναι κερδισμένος όποια και αν θα είναι η εξέλιξη για τη χώρα. Ίσως και γι’ αυτό μπορεί να εμφανίζεται τόσο προκλητικός και εριστικός, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαφορετικότητα πουλάει. Όπως και οι ηρωισμοί, ακόμη και αν αυτοί είναι δήθεν…

Πιθανότατα πάντως ο κ. Βαρουφάκης θα την έχει την ευκαιρία να παραστήσει την σύγχρονη “Ιφιγένεια” όπως μάλλον θέλει. Άλλωστε όπου βρεθεί και όπου σταθεί λέει ότι είναι… προσωρινός. Και δεν έχει και άδικο, καθώς η απροθυμία των ξένων υπουργών Οικονομικών να συνεργαστούν μαζί του είναι πέρα για πέρα αληθινή. Σε βαθμό που να απειλεί τις ίδιες τις διαπραγματεύσεις.

Παρά την προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι το κλίμα που μεταφέρεται δεν είναι το αληθινό, επικαλούμενος… εκ του ασφαλούς, βιντεοσκόπηση του Eurogroup της Ρίγας. Τη στιγμή που γνωρίζει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ, ακόμη και αν λέει αλήθεια ότι κατέγραφε, να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιου βαθμού εμπιστευτικότητας ντοκουμέντο…

Του οποίου και μόνο η αναφορά ότι υπάρχει προσβάλει τη χώρα.
Θεωρείται πολύ δύσκολο να είναι ο κ. Βαρουφάκης ο υπουργός που θα δεχτούν οι ξένοι να συνεργαστούν στα τελευταία βήματα προς την υπογραφή μιας συμφωνίας. Όσο και αν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν αυτόν για ιδανικό εξιλαστήριο θύμα που θα απορροφήσει το πολιτικό κόστος από τη σύναψη μίας επώδυνης συμφωνίας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα την πληρώσει τη νύφη… Και μάλλον το έχει αποδεχτεί, το έχει… κοστολογήσει και ετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα.

Και πώς το κάνει αυτό; Αρχικά κλείνει μέτωπα. Αυτοκόλλητός του ο Τσακαλώτος, χρόνια φίλος του που κάνανε μαζί διακοπές ο Στουρνάρας, σπουδαίος πολιτικός ο Σόιμπλε κλπ κλπ. Για όλους έχει έναν καλό λόγο ο Γιάνης. Γιατί… αύριο μεθαύριο που δεν θα είναι πολιτικός, μπορεί να τους χρειαστεί.

Πριν φύγει πάντως δεν θα ήταν άσχημο να μας πει και πόσο κόστισε όλος αυτός ο στρατός των συμβούλων που έσερνε μαζί του. Και σε τι ακριβώς χρησίμευσαν οι περισσότεροι πέρα από τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις, καθώς οι περισσότεροι υπήρξαν “πουλέν” ανθρώπων με τους οποίους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνδέεται ο ΥΠΟΙΚ.

Από τον Κολομβιανό οικονομολόγο Ντάνιελ Μουνεβάρ Σάστρε και τον Ιρανό Σόρος Σαμπαγιατί, όπως και τον Αμερικανοκορεάτη Γκλεν Κιμ, μέχρι την κυρία Παναρίτη που τώρα θέλει να την βολέψει εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.

Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους δεν έχουν γίνει γνωστά ποσά, αμοιβές, μετακινήσεις, διαμονές… Τίποτα. Εκτός και αν είναι όλοι φιλέλληνες ή χομπίστες…
Όπως για παράδειγμα οι φιλέλληνες της Lazard… Όλοι αυτοί, ακόμα και αν τελικά δεν προσέφεραν τίποτε στη χώρα, ίσως φανούν χρήσιμοι στο μέλλον για τον σημερινό ΥΠΟΙΚ.» (πηγή)

Θεόδωρος Πάγκαλος για Βαρουφάκη: «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το γελοίο υποκείμενο, το οποίο έγινε υπουργός Οικονομικών της κατακαημένης πατρίδας μας. 
Πρόκειται για ανερμάτιστο, άσχετο άνθρωπο, πότε λέει το ένα και πότε λέει το άλλο. Ο άνθρωπος εξεδιώχθη από τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία, παραμένει υπουργός Οικονομικών και δεν έχει το φιλότιμο να σηκωθεί να παραιτηθεί και μας λέει: "με τον Ευκλείδη είμαι αδερφός". 
Τον διώχνουν κλωτσηδόν και με ροχάλες και με φτυσίματα! Γίνεται ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως, τον κοροϊδεύει ο παγκόσμιος Τύπος και στην Ελλάδα πάει να φάει στα Εξάρχεια για να τον ξαναβάλει η επικαιρότητα στην πρώτη σελίδα. Είναι νούμερο άνευ προηγουμένου, στερείται παντελώς σοβαρότητας και τον άνθρωπο αυτό μου ζητάτε εσείς να παραδεχτώ σαν εκπρόσωπο της Ελλάδας, ο οποίος κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις σε μια δύσκολη στιγμή». (πηγή)