ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Ι. ΛΑΓΟΣ: Το τρίτο κόμμα δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή από τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Αυτό είναι αντιδημοκρατικό και άδικο! Και να θυμάστε, "το άδικον ουκ ευλογείται".

Βουλή, 5/5/2014 - ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ, Ειδικός Αγορητής της Χρυσής Αυγής,: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Να ξεκινήσουμε καταρχήν με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που τίθεται για εμάς. Πριν από μισή ώρα περίπου ο κύριος Υπουργός μας έφερε δεκαεφτά, δεκαοκτώ τροπολογίες. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα να το δεχτούμε. Δεν πρόκειται να τις ψηφίσουμε. Ακόμη κι αν είναι σωστές κάποιες από αυτές, κύριε Υπουργέ, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τις κοιτάξουμε, να δούμε τι γίνεται. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα λύσουμε. Εσείς ήσασταν αυτοί που πριν από τρεις-τέσσερις μήνες διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας εδώ πέρα ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι σωστός, ότι αυτή η διαδικασία, η οποία ακολουθείται, δεν είναι η πρέπουσα.
Εμείς, λοιπόν, συνεχίζουμε να το λέμε και τώρα. Τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση, πάλι τα ίδια λέμε. Έχετε έρθει και κάνετε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Πώς θα τις δούμε αυτές τις δεκαεφτά, δεκαοκτώ τροπολογίες που μας φέρατε; Πώς θα αποφασίσουμε αν αυτά είναι σωστά ή αν είναι λάθος; Και δεν νομίζω πως είναι παράλογο το θέμα που βάζουμε. Αν ρωτήσουμε εδώ πέρα ακόμα και τους Βουλευτές της δικής σας παράταξης, είμαι σίγουρος ότι δεν θα γνωρίζει κανείς τι λέει η κάθε μία τροπολογία από αυτές που έχουν έρθει. Μόνο εσείς το γνωρίζετε.

Η πρόθεσή σας μπορεί να είναι σωστή, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτό. Πρέπει αυτό το πράγμα να είναι η τελευταία φορά που γίνεται στην Ελληνική Βουλή. Πρέπει αυτά τα πράγματα να είναι προκαθορισμένα, να μας δίνονται κι εμάς μέσα στην Επιτροπή. Πήγαμε σε έξι, εφτά συνεδριάσεις αυτής της Επιτροπής. Ποιος ο λόγος να πηγαίνουμε, λοιπόν, στις επιτροπές και να συζητάμε όταν τελευταία στιγμή, ερχόμενοι εδώ, μας έρχεται ουσιαστικά ένα καινούργιο νομοσχέδιο το οποίο δεν ξέρουμε;

Εμείς πριν από λίγο ψηφίσαμε «ΠΑΡΩΝ». Αν το ξέραμε, μπορεί τελικά να ψηφίζαμε «ΌΧΙ» ή να ψηφίζαμε και «ΝΑΙ». Αλλάζει τελείως το σκεπτικό με το οποίο έχουμε πάρει την απόφασή μας.

Είναι πραγματικά απαράδεκτο αυτό και θα σας παρακαλούσα να μην ξανασυμβεί.
Επειδή τα άρθρα είναι πάρα πολλά και θα τοποθετηθούμε στη συνέχεια, όταν θα γίνει η ψηφοφορία, όπου θα πούμε την άποψή μας, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες τροπολογίες, οι οποίες μας είχαν έρθει από πριν και προλάβαμε τουλάχιστον να δούμε εκεί τι γίνεται.

Για την τροπολογία 88/35, που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων, είχαμε συζητήσει και χθες και είχαμε πει ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Για εμάς, τη Χρυσή Αυγή, είναι μία φωτογραφική τροπολογία, προκειμένου να πάρουν χρήματα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

Και ειδικά όσον αφορά το ένα από αυτά τα πολιτικά κόμματα, το κόμμα του ΛΑΟΣ, είχαμε ακούσει ότι έχουν γίνει σημεία και τέρατα πιο πριν. Είχαμε ακούσει για off shore εταιρείες. Και αντί αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Δικαιοσύνη, να αποδείξουν αν είναι αλήθεια αυτά που λέγονται, αν είναι ψέματα, να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο, τους δίνουμε και μπόνους. Και την ίδια στιγμή η τρίτη πολιτική δύναμη – επαναλαμβάνω και πάλι  δεν παίρνει δεκάρα τσακιστή με αντισυνταγματικούς και παράνομους τρόπους, επειδή κάποιοι μέσα σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα έτσι αποφάσισαν και επειδή και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι ήξεραν ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο, είναι αντισυνταγματικό και είναι άδικο, δεν είχαν το σθένος να αντιδράσουν και συμφώνησαν με αυτό το οποίο συνέβαινε.

Εμείς, λοιπόν, δεν το δεχόμαστε με τίποτα αυτό το πράγμα. Δεν μπορεί κάποια κόμματα που έχουν πάρει το 1,5% αυτήν τη στιγμή να χρηματοδοτούνται κι από πάνω, ενώ είναι υπόλογα στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Εδώ πέρα υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Ανοίγει μεγάλα θέματα για τα μουσουλμανικά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί στη Θράκη, που κατεβαίνουν εκεί, τα οποία παίρνουν ένα ελάχιστο ποσοστό σε πανελλαδική εμβέλεια. Όμως, δεν ξέρουμε αν κάποια στιγμή φθάσουν σ’ αυτήν τη διαδικασία και θα πρέπει το ελληνικό κράτος να τους ανταμείβει κιόλας για τις αποσχιστικές τάσεις τις οποίες δείχνουν. Χθες, μάλιστα, είχαμε μία συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση μέσα στη Βουλή, στην οποία αναφέραμε συγκεκριμένα θέματα.

Πρέπει να τα προσέξετε πάρα πολύ αυτά, κύριε Υπουργέ, και κυρίως - σας λέω και πάλι - για τους Μουσουλμάνους πάνω, που ίσως να δημιουργήσουν αυτό το θέμα, αλλά και για το κόμμα το συγκεκριμένο που λέμε. Εκτός κι αν εδώ ο συγκεκριμένος αρχηγός του πολιτικού αυτού κόμματος κρατάει κάποιους από εσάς και κάποιοι από εσάς φοβούνται να αντιπαρατεθούν. Και δεν λέμε για μία αντιπαράθεση άδικη, δεν λέμε να τιμωρηθεί οπωσδήποτε αν δεν έχει κάνει. Όμως, ενώ τόσα πολλά είχαν ακουστεί, όχι μόνο σταμάτησε αυτή η διαδικασία εδώ και τέσσερις μήνες - το να αποδειχθεί ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο και αν είναι ένοχος - αλλά έρχεστε τώρα εσείς για να του δώσετε και πριμ. Αν είναι δυνατόν!

Στην τροπολογία 10849 γίνεται αναφορά για τους επικουρικούς γιατρούς. Εσείς - όχι προσωπικά, σαν ΣΥΡΙΖΑ - όταν πριν από λίγους μήνες ήσασταν στην Αντιπολίτευση, εξαπολύατε μύδρους εναντίον αυτού του συγκεκριμένου γεγονότος και λέγατε ότι δεν είναι σωστό και δεν πρέπει να γίνει.

Εμείς, λοιπόν, εξακολουθούμε και λέμε ότι, ναι, δεν πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί να υπάρχουν επικουρικοί γιατροί, τους οποίους θα τους στείλουμε έξι μήνες στη Ρόδο, τέσσερις μήνες στον Έβρο, δώδεκα μήνες στη Χίο. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Εφόσον υπάρχουν θέσεις, οι οποίες είναι παγιωμένες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν από γιατρούς και από διάφορους νοσοκομειακούς, πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να πάνε μόνιμα και να δουλέψουν εκεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη συγκεκριμένη τροπολογία. Είναι απλά πράγματα, τα οποία θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο να τα λύσετε. Απλά δεν δείχνετε κι εσείς τη διάθεση και, δυστυχώς, μετά από τρεισήμισι-τέσσερις μήνες κάνετε ακριβώς τα ίδια πράγματα που καταγγέλλατε ως Αντιπολίτευση.

Εκεί, φυσικά, που δεν πρόκειται με τίποτα να συμφωνήσουμε σαν Χρυσή Αυγή και το καταδικάζουμε σαν γεγονός, είναι στην τροπολογία 11252 όπου μιλάμε για δημόσιες συμβάσεις χωρίς διαγωνισμό, αλλά με απευθείας ανάθεση. Εμείς σαν Χρυσή Αυγή όπου ακούμε για απευθείας αναθέσεις και τα συναφή, είμαστε κάθετα αντίθετοι. Εκεί μέσα για εμάς εμπεριέχονται πάρα πολλοί κίνδυνοι, εκούσια ή ακούσια από κάποιους. Γίνεται πραγματικά ένα μεγάλο φαγοπότι.

Δεν μπορούμε, λοιπόν, εμείς να συμφωνήσουμε. Και απορώ πώς εσείς φέρατε αυτό το πράγμα τώρα για να ψηφιστεί. Πώς θα γίνει να ψηφίσουμε αυτό που θα ανατίθεται χωρίς διαγωνισμό σε κάποιους, να τροφοδοτούν και να παίρνουν χρήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει αν υπήρχαν άλλες προϋποθέσεις κι αν θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερα αυτά τα χρήματα; 
Και το κάνετε με πρόφαση ότι είναι πολύ μεγάλη η εισροή των λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας. Σε αυτό έχετε δίκιο. Συμφωνούμε κι εμείς. Όμως, ένας σημαντικός τρόπος να το λύσουμε αυτό είναι να περιφρουρήσουμε τα σύνορά μας, ώστε να μην υπάρχει αυτή η τεράστια εισβολή των λαθρομεταναστών. Όχι με το να δώσουμε, να αναθέσουμε χωρίς διαγωνισμό τις δημόσιες συμβάσεις. Αν είναι δυνατόν!

Θέλουμε να τονίσουμε σαν Χρυσή Αυγή - το είπε το πρωί πάρα πολύ σωστά και ο συναγωνιστής μου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μας, ο Χρήστος ο Παππάς - ότι διαφωνούμε, είμαστε κάθετα αντίθετοι με το άρθρο 10. Για εμάς έχει να κάνει με το πρώτο στάδιο του ηλεκτρονικού φακελώματος. Στην αρχή, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, το παρόν άρθρο είχε επιχειρηθεί, είχε συζητηθεί να έλθει αρκετά πιο σκληρό - να το πω έτσι - εντός της Βουλής. Με διάφορες αντιδράσεις που υπήρξαν κυρίως από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από διάφορους άλλους φορείς, το «μαζέψατε» λίγο και μας το παρουσιάζετε σήμερα κάπως έτσι. Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι αυτό είναι ο προπομπός για να έλθει το ηλεκτρονικό φακέλωμα στην πατρίδα μας.

Εμείς αυτό το πράγμα δεν το ανεχόμαστε, δεν το δεχόμαστε και για θρησκευτικούς λόγους, καθότι το 99% των Ελλήνων πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Δεν το δεχόμαστε, όμως, και ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως ελεύθεροι Έλληνες πολίτες.


Σας ευχαριστώ.