ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Στην τελική ευθεία προς τη "ρεαλιστική" κωλοτούμπα - Αλληλούια!

Πολιτική: ο ορισμός του απόλυτου ψέματος! 
Ψέμα, εκ των ων ουκ άνευ της Δημοκρατίας. 
Δημοκρατία, το φύλλο συκής της Ολιγαρχίας.
Ολιγαρχία, οι ελέω Μαμμωνά κυρίαρχοι του λαού.


Ευάγγελος Βενιζέλος, 22/05/2015: «Πρέπει ο κ. Τσίπρας να παραδεχτεί – και αυτό θα γίνει εκ των πραγμάτων  ότι ειπώθηκαν πολλά ωμά ψέματα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως προεκλογικά. Ότι παραπλανήθηκε ο ελληνικός λαός.»Περασμένες υποσχέσεις και διηγώντας τες να κλαις...

Αλέξης Τσίπρας, 03/05/2012: «Έχουμε όραμα να ζήσουμε σε μια πατρίδα που δεν θα πληγώνει τα όνειρά μας, δεν θα ξεπουλιέται σε ξένα και ντόπια συμφέροντα, δεν θα ξεπουλά το δημόσιο και φυσικό πλούτο για να ξεπληρώσει χρέη που ποτέ ο λαός μας δεν καρπώθηκε. (...)
Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα συγκροτημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για την έξοδο από τη κρίση. (...) 
Στη βάση αυτού του προγράμματος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια ασφαλή, νέα πορεία για τον τόπο. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια νέα Ελλάδα. Χωρίς τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής. 
(...) 
Γιατί εμείς θα καταργήσουμε το ειδικό ταμείο που θα συλλέγει όλα τα έσοδα του κράτους δίνοντας προτεραιότητα στους δανειστές. Γιατί εμείς θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, γιατί θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις. 

Γι’ αυτό μόνον εμείς, μπορούμε να εγγυηθούμε τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού στο ακέραιο. Και το λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: Μπροστά στο δίλημμα κοινωνία ή δανειστές, εμείς απαντάμε κοινωνία. Καθαρά και ξάστερα.
Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και η οικονομία, μέχρι να καταφέρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση διαγραφής του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.»(πηγή)

*******

Αλέξης Τσίπρας, 01/02/2014: «Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν: Αυτοί είναι με την κυρία Μέρκελ και την πολιτική της, που δοκιμάζουν στην πλάτη τους εκατομμύρια Έλληνες. (...) 
Αυτοί είναι αγκαζέ με όσους τιμωρούν την Ελλάδα, εμείς είμαστε αγκαλιά με όσους στέκονται αλληλέγγυοι στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό.
 (...) 
 Συντρόφισσες και σύντροφοι, Το επόμενο διάστημα έχουμε να δώσουμε δύο μεγάλες μάχες. Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών. (...) Επί της ουσίας θα είναι ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα που ξεθεμελιώνεται από τα Μνημόνια. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του, να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα, αντίστασης και αλλαγής.»  (πηγή