ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Η αποκομιδή των λειψάνων των θρυλικών αλμυρικίων

Αλμυρίκια τετέλεσται!
Τελικά οι κραυγές μου συγκίνησαν φαίνεται το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος, λίγες ώρες μετά την τρίτη ανάρτησή μου για το ίδιο θέμα, έστειλε συνεργείο του Δήμου ΒΒΒ και απομάκρυνε τόσο τα νεκρά όσο και τα ημιθανή τσεκουρωμένα αλμυρίκια από τον τόπο του εγκλήματος. Μαζί με τα ξερά πετάχτηκαν, όμως, και τα χλωρά...
Δεν συγκινήθηκε, δυστυχώς, αρκετά ο Δήμαρχος ώστε να προσπαθήσει ν' αναστηλώσει τα πράσινα εξ' αυτών, όπως είχα ζητήσει. Το συνεργείο κούρεψε επίσης, όπως-όπως, τα ξερόχορτα στο παρακείμενο αλσύλλιο, ενώ άφησε ανέπαφο το σκουπιδομάνι στην παραλία. Υποθέτω πως δεν ήταν αρμόδιότητά του ο καθαρισμός, και ελπίζω να σταλεί το μηχάνημα του Δήμου για να καθαρίσει την άμμο, όπως γινόταν τακτικά επί δημαρχίας Γρηγόρη Κασιδόκωστα και Σπύρου Πανά.


Το άλλο που έμεινε ανέπαφο είναι τα μπάζα κάτω από τα ξερόχορτα δίπλα στον οικίσκο - φετίχ του πολύπαθου αλσυλλίου - μήλου της έριδος μεταξύ Δήμου και εφοπλιστή.
Έχει βγάλει μαλλί η γλώσσα μου για δαύτα από πέρυσι, αλλά οι αρμόδιοι αγρόν ηγόρασαν.  Εκτός του ότι είναι αντιαισθητική σαβούρα, το στέγαστρο του στοιχειωμένου οικίσκου που χρησίμευε για προσωρινό καταφύγιο των λουομένων όταν έπιανε ξαφνική μπόρα, καληώρα όπως χθες το απόγευμα, είναι τώρα απροσπέλαστο.

Τα μπάζα αυτά βέβαια είναι αμέλεια του προηγούμενου Δημάρχου, κ. Σπύρου Πανά, που όταν αναβάθμισε το αλσύλλιο τα ξέχασε εκεί. Ευελπιστώ ότι ο κ. Κωνσταντέλλος θα επιληφθεί και αυτού του θέματος.

Απολαύστε τώρα τις εικόνες της κατάστασης της παραλίας Αγίου Νικολάου απέναντι από το πρώην Ξενοδοχείο Καβούρι, όπως διαμορφώθηκε μετά την πρωινή φροντίδα-lifting από συνεργείο του Δήμου.
Ευχαριστώ τον κ. Κωνσταντέλλο για την προσπάθεια, αλλά αναμένω περισσότερα. Μπορεί! Όπως έχει η κατάσταση, δεν πρόκειται η ακτή αυτή να λάβει ποτέ "γαλάζια σημαία". Και είναι κρίμα γιατί το αξίζει...