ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Φτωχολογιά για την αύξηση του ΦΠΑ: Δείρτε με από αριστερά κι ας κλαίω

Ακόμη κι όταν οι κόκκινες γραμμές τους γίνονται καταπράσινες, το αριστερό ξυλοφόρτωμα είναι καλοδεχούμενο, είναι ανεκτό, διότι εφαρμόζεται από τον ίδιο το λαό στο πετσί του. Διότι, ας μην ξεχνιόμαστε, με "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο λαός βρίσκεται στην εξουσία! Έτσι δεν μας είπαν; Δεν μας λένε σε κάθε ευκαιρία ότι η Αριστερά είναι κυβέρνηση του λαού, από τον λαό για τον λαό; 
Άρα τα επαπειλούμενα σκληρά μέτρα του έως χθες κατάργησή τους ορκιζόμενου ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ίδιου του λαού, stupid! Είναι δηλαδή ένα είδος αυτομαστιγώματος του μαζοχιστή λαού, που του έχει γίνει μακροχρόνια πλύση εγκεφάλου ότι η Αριστερά είναι κομμάτι του εαυτού του. Θυμάστε τον ΥπΟικ  Βαρουφάκη που ορκιζόταν σε κάθε ευκαιρία ότι αποκλείεται να γίνει αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα; Κι όχι μόνον αυτός αλλά και ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και τ' άλλα καλά παιδιά της "αριστερής πλατφόρμας"


Ας πάρουμε τώρα μια πικρή γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι, κι ας ετοιμαστούμε να σφίξουμε ακόμη πιο πολύ το ζωνάρι μας, τούτη τη φορά από αριστερά.

«Σε 2,5% με 3% υπολογίζεται ότι θα ανέλθει η συνολική επιβάρυνση στο βασικό «καλάθι» προϊόντων και υπηρεσιών, εάν εφαρμοσθεί ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 18%. Η επιβάρυνση στην πραγματικότητα για τα ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριά θα είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς ειδικά η επιβάρυνση που προκύπτει από την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή στα τρόφιμα υπολογίζεται σε 4,5%, ενώ βαρύ θα είναι το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Εάν, μάλιστα, δεν ευοδωθεί η πρόταση για μετάβαση του γάλακτος και του ψωμιού σε υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, τότε η επιβάρυνση, ειδικά για τα νοικοκυριά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. 
(...)(...) 
Με βάση το σενάριο περί εφαρμογής ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 18% θα επέλθουν οι ακόλουθες αλλαγές:

• Τα είδη ένδυσης και υπόδησης, οι τηλεπικοινωνίες, ορισμένες υπηρεσίες, τα έπιπλα - είδη οικιακής χρήσης, τα αυτοκίνητα, οι μοτοσικλέτες, τα καύσιμα, τα οικοδομικά υλικά, τα αλκοολούχα ποτά, ακίνητα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρολόγια που σήμερα εντάσσονται στον ανώτατο συντελεστή 23% θα έχουν συντελεστή 18%, μειωμένο δηλαδή κατά 21,7%.

Τα τρόφιμα, η ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, τα εστιατόρια καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, οι υπηρεσίες ανακαίνισης παλαιών κατοικιών, τα άνθη, υπηρεσίες από συγγραφείς, συνθέτες, καλλιτέχνες, οι ιδιωτικές κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα, τα εισιτήρια κινηματογράφου, συναυλιών, κόμιστρα ταξί κ.ά. που σήμερα επιβαρύνονται με τον μειωμένο συντελεστή 13% θα επιβαρυνθούν με συντελεστή 18%, κάτι που συνιστά αύξηση του ΦΠΑ κατά 38,46%.

• Η διαμονή σε ξενοδοχεία που σήμερα υπάγεται στον πολύ χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6,5%, εξετάζεται να επιβαρυνθεί με συντελεστή 9%.» (πηγή)