ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φοβάται αλλά δεν είναι φοβισμένος!


Μετά την καταστροφική "δημιουργική ασάφεια", ο γελωτοποιός Γιάνης Βαρουφάκης εισήγαγε στη ζωή μας την έννοια του μη φοβισμένου που... φοβάται!
Τι εννοεί ο "ποιητής"; Κάτσε να το ψάξουμε. Τι σημαίνει φοβισμένος; Τι λένε τα λεξικά; Φοβισμένος είναι αυτός που νιώθει φόβο, αυτός που φοβάται
Να το πάρουμε από το τέλος: Τι είναι αυτός που φοβάται; Προφανώς, φοβισμένος, τρομοκρατημένος, ίσως και κατουρημένος από το φόβο του. 
Πώς μπορεί ένας που φοβάται να μην είναι φοβισμένος; Αυτό το μυστικό μόνο ο Γιάνης το γνωρίζει. Πάντως ξώπετσος φόβος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο υποκρισία περί δήθεν φόβου και τρικυμία εν κρανίω του "ποιητή". 
Τι να σας πω, παίδες Ελλήνων φοβισμένων... Εγώ, ακούγοντας τις μπαρούφες του Μπαρουφάκη, φοβάμαι όλο και περισσότερο. Εκεί που για λίγο συνέρχεται και σοβαρεύεται, την επόμενη στιγμή το ρίχνει στις αρλούμπες, ίσως για να προκαλέσει τα Μίντια και να σπάει πλάκα με τα καυστικά σχόλιά τους.

Ενδέχεται όμως να μην το κάνει σκοπίμως για να προκαλέσει ντόρο αλλά οι μπαρούφες να του ξεφεύγουν λόγω ελαφρότητας, κοινώς κουφότητας...
Βρε τι μας βρήκε αλί και τρισαλί!
Και, το χειρότερο, δεν το 'χει στο νου του να παραιτηθεί ο τύπος. Αυτή είναι η ατυχία μας...