ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ν/Σ Μπαλτά= εξισωτισμός προς τα κάτω στην εκπαίδευση


«Θα αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος τις προκλήσεις του μέλλοντος, και εμείς θα ασχολούμαστε με την κουρελαρία των καταλήψεων και τις ιδεολογικές εμμονές περιθωριακών τύπων; Αντιστεκόμαστε στην έκπτωση των θεσμών, στην προσβολή της νοημοσύνης μας και στην αδιαφορία για τη νέα γενιά». Βάσω Κιντή
«Τα πανεπιστήμια είναι πολύ παλαιοί θεσμοί, από τους παλαιότερους στην Ιστορία, και θα επιβιώσουν παρά τις ασυναρτησίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα τραυματιστούν βαριά από αυτές τις σπασμωδικές επεμβάσεις που γίνονται στο γόνατο για να ικανοποιηθούν όσο προλάβουν πολιτικά ή πρακτικά ημέτεροι. Είμαστε εδώ για να πούμε όχι στην προχειρότητα, την ιδεοληψία, τον ρεβανσισμό, την ισοπέδωση». 
Τα λόγια της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ Βάσως Κιντή, στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Παιδεία 2015» το απόγευμα της Δευτέρας, 11/5/2015, στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι, κατά των αλλαγών στην εκπαίδευση, αποτυπώνουν την ένταση τόσο των ομιλητών όσο και του κοινού κατά της αντιμεταρρύθμισης Μπαλτά.
«Οι αντιμεταρρυθμιστικές ανατροπές στεγάζονται κάτω από έναν σκληρό ιδεολογικό επικαθορισμό που αποτυπώθηκε στην εμβληματική φράση της ομιλίας του υπ. Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Η αριστεία είναι ρετσινιά. Η φράση αυτή αποτελεί το highlight μιας κεντρικής ιδεολογικής και πολιτικής επιλογής, που παγιώνει τον εξισωτισμό προς τα κάτω στην εκπαίδευση», πρόσθεσε από την πλευρά του ο καθηγητής και «ψυχή» των πρότυπων πειραματικών Γιάννης Αντωνίου. (πηγή)

Μιλώντας στον Βήμα Fm, η πρώην Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είπε για το νομοσχέδιο Μπαλτά:
«Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση. Αυτό που κατατίθεται είναι ο ορισμός της αντιμεταρρύθμισης. Υπάρχει μια μεταρρύθμιση και όλα γίνονται για να διαλύσουν αυτό που υπάρχει, χωρίς να υπάρχει τίποτα στη θέση του.
Πρώτο και βασικό, επιστρέφει το θέμα των πανεπιστημίων εκεί που όλοι ξέρουμε ότι αποτύχαμε ως χώρα. Δηλαδή, άσυλο καταλήψεων, επιστροφή των αιωνίων φοιτητών. Ούτε μία χώρα στην Ευρώπη δεν υπάρχει όπου οι φοιτητές να μπαίνουν με πολύ μεγάλη δυσκολία και να βγαίνουν όποτε θέλουν.

Έχουμε το πολύ σοβαρό θέμα της επαναφοράς των κομματικών παρατάξεων στην επιλογή των πρυτάνεων. Δηλαδή, γυρίζουν τα κόμματα και οι δυναμικές μειοψηφίες.
Αποδυναμώνουν και καταργούν τα συμβούλια. (...)

Οι αντιλήψεις, οι οποίες εξετέθησαν από τον υπουργό Παιδείας και στη Βουλή, η πρώτη δήλωση ότι η αριστεία είναι ρετσινιά, η δεύτερη ότι καταργούνται τα Πειραματικά, ότι καταργείται κάθε αξιολόγηση στα σχολεία, όλα αυτά έχουν τη λογική αυτή του απόλυτου εξισωτισμού. 

Αυτή συναντήθηκε σε μόνο ακραία καθεστώτα, τα οποία προσποιούνταν την εφαρμογή του κομμουνισμού. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τα βλέπουν όλα αυτά με πανικό. Αυτά δεν είναι απλά κάποια μέτρα και κάποια άκρα.
Έχουν μία πολύ βαθιά ιδεολογία πίσω τους. Ο τρόπος με τον οποίο έρχονται είναι απολύτως διχαστικός. Δηλαδή, τι ειπώθηκε στη Βουλή και ποια είναι η επιχειρηματολογία, γιατί δεν γίνεται διάλογος; (...) Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο πάνω στο τραπέζι για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα.» (πηγή)