ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Bloomberg: Οι πιστωτές "αδειάζουν" την αισιοδοξία της κυβέρνησης για συμφωνία

Ατέρμονες συσκέψεις επί συσκέψεων, επί τέσσερις μήνες σχεδόν, και η πραγματική οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο από την εμφάνιση της κρίσης, 6 χρόνια πριν. Πιάσαμε κυριολεκτικά πάτο... Δεν κινείται τίποτα!
Εντυπωσιακή είναι η μέχρι στιγμής ηρωική αντίσταση του Αλέξη Τρίπρα, που ύψωσε ανάστημα στους ισχυρούς ως άλλος Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ, αν και, εδώ που τα λέμε, η Ελλάδα του κρατισμού, της φοροδιαφυγής, της ασυδοσίας και της μίζας δεν έχει όλα τα δίκια με το μέρος της.
Ωστόσο, ο Αλέξης θα έπρεπε να γνωρίζει τι παθαίνουν όσοι αντιστέκονται σθεναρά  στον "Γολιάθ" του διεφθαρμένου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Αν δεν το γνωρίζει, δεν έχει παρά να διαβάσει τι έπαθε ο Σαντάμ Χουσεΐν και τι έπαθε ο Μουαμάρ Καντάφι και οι χώρες τους, επειδή δεν παραδόθηκαν άνευ όρων στον αιμοχαρή "Μεγάλο Αδελφό".
Στην παγκόσμια ζούγκλα ισχύει το "δίκαιο του ισχυροτέρου", κι ας έχει όλα τα άδικα με το μέρος του. Δεν υπάρχουν πραγματικές φιλίες μεταξύ κρατών, ούτε έντιμες συμμαχίες. Υπάρχουν, δυστυχώς, μόνο συμφέροντα.

Φοβάμαι ότι οι τραμπουκισμοί του τύπου «Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε",  και η τετράμηνη "δημιουργική ασάφεια" της κυβέρνησης θα γυρίζει μπούμερανγκ στο κεφάλι του δύστυχου ελληνικού λαού ο οποίος έστειλε τον ηγέτη του για μαλλί και θα βγει κουρεμένος. Ο συνεχιζόμενος ΕΝΦΙΑ και η επαπειλούμενη αύξηση του ΦΠΑ θα τον ξεκάνουν...

Και μέσα στη γενικευμένη απόγνωση, βγήκε και η Έλλη Στάη χθες στον ALPHA να κάνει... έκκληση για στήριξη του Αλέξη Τσίπρα! Μα ο ίδιος, Έλλη μου, δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε μία σύγκληση πολιτικών αρχηγών για να τους ενημερώσει και να ζητήσει έστω τη γνώμη τους. Αντ' αυτού, καθημερινά επιτίθεται αλαζονικά σε όλους με σκληρά λόγια. Πώς λοιπόν να τον στηρίξουν και σε τι;

Δείτε τώρα τι λένε για την κατάσταση πηγές της ΕΕ:

«Η Ελλάδα δεν έχει καταγράψει επαρκή πρόοδο, ώστε να είναι εφικτή μια συμφωνία με τους δανειστές εντός της τρέχουσας εβδομάδας», σημειώνουν κορυφαίες πηγές της ΕΕ, όπως αποκαλύπτει χαρακτηριστικά το πρακτορείο Bloomberg.(πηγή)