ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Τι κοινό έχουν η Έλενα Παναρίτη, ο Παπουτσής και η Μπιρμπίλη;

Ενθυμείστε τον Χρήστο Παπουτσή; Εκείνος ίσως προτιμάει να τον έχετε ξεχάσει. Ώστε κάποια μέρα να ξαναεμφανιστεί στα πολιτικά μας δρώμενα με νέες περγαμηνές στο βιογραφικό του.

Και κάτω από τα προσόντα του, όπως ο ίδιος τα καταγράφει, ήτοι «Ένας από τους ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος που συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου», να σημειώσει και ότι διετέλεσε και Επίσημος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα.
Μην ψάξετε για επαγγελματικές ενασχολήσεις του στον ιδιωτικό τομέα. Μια δουλειά, δουλειά ρε αδελφέ! Αυτά δεν παίζουν σε «ηγέτες αντιδικτατορικών». Πάνε από μέλη κεντρικών επιτροπών, σε αντιπροεδρίες και «επίτροπος» και υποψήφιος Δήμαρχος και Υπουργός και πάει λέγοντας. Σε παίρνει το κόμμα από το χέρι (μη και σε χάσει) και πάτε.
Κάποια στιγμή δε, προσωπικού θριάμβου (σε τι άραγε;) σε ανταμείβει - εν προκειμένω - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μονοκοπανιά. Ήταν βλέπεις μεγάλο το έργο που άφησε απ΄όπου πέρασε…

Καμαρώνει ότι «η τοποθέτηση στην Παγκόσμια Τράπεζα έγινε για την διευκόλυνση του επιχειρείν στην χώρα». Ολέ! Οι αρχηγοί αποστόμωσαν τις όποιες αντιρρήσεις για το πρόσωπό του με τη φράση «Η επιλογή έγινε λόγω των εμπεριστατωμένων γνώσεων του και της εμπειρίας του». Δις ολέ!
Μπορεί - πέραν των προσόντων - να κορδώνεται επίσης ότι το 1998 τιμήθηκε με παράσημο για τη συνεισφορά του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας της Χιλής. Τόχεις λίγο; Τρις ολέ!

Δεν πάει να θύμωσες τότε πατριώτη, δεν πάει να σου είχε ανεβεί το αίμα στο κεφάλι, να συμβούλεψες τα παιδιά σου, «κοίτα να φύγεις από τούτη τη χώρα της αναξιοκρατίας», να πιστεύεις ακόμα και τώρα ότι λόγω του τεράστιου σαματά - που είχε γίνει τότε - από τα μέσα και τα κόμματα και τους συντρόφους του, δεν αποκαταστάθηκε τελικά ο Χρήστος;

Ο Χρήστος Παπουτσής κατοικεί λουφάζων στην Αμερική, ως Επίσημος Αντιπρόσωπός σου, στην Παγκόσμια Τράπεζα. Εισπράττει τον μπερντέ και σε χαιρετά.

Όπως και η Τίνα Μπιρμπίλη που χόρτασε το Παρίσι πριν τις ΗΠΑ. Ή ο Ρουμελιώτης…

Και τόσοι άλλοι που ξέχασες (και αυτό βολεύει)…

Αυτά σκεφτόμουν παρακολουθώντας την οργή των συντρόφων για την Έλενα Παναρίτη, ως υποψήφιας εκπροσώπου μας στο ΔΝΤ και την παραίτησή της στη συνέχεια.
Νέος σαματάς!

Αυτά σκέφτομαι κάθε φορά που με θλίψη βλέπω, πόσο με νοοτροπία «δημοσίου», ήτοι καμαρίλα του κερατά, λειτουργεί ετούτος ο τόπος σε όλα. Και οι αντιρρήσεις ακόμα, ως καμαρίλα προκύπτουν.

Ψήφισε λέει η Παναρίτη τα μνημόνια. Και τώρα τι θα ψηφίσουμε; Σύμβολο αγάπης και έρωτα;

Αν η Έλενα Παναρίτη ήταν άξια να μας εκπροσωπήσει σε διαπραγματεύσεις, στην πλέον δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας, τότε η θέση στο ΔΝΤ είναι παιχνιδάκι. Αν κρίθηκε ως μη αρκούντως ικανή, τότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να έχουμε ντέρτι την επαγγελματική της αποκατάσταση. Τι από τα δυο συμβαίνει με την Παναρίτη;

Αναρωτιέμαι πατριώτες πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε ως σοβαρή χώρα και ελεύθερη οικονομία.
Πότε θα ασχολούνται με την τύχη μας επαΐοντες.
Πώς γίνεται οι πολυεθνικές να λαμβάνουν υπόψη βιογραφικά και η έρμη-εθνική μας πατρίδα να επιλέγει για «θεσάρες» με περίεργα κριτήρια;
Πότε θα καταφέρουμε καθαρές, ανοιχτές διαδικασίες;
Μια ζωή ο βολέψας, του βολέψαντος.
Και ο λουφάζων δικαιωμένος.

Όσο για την κυρία Παναρίτη, είμαι ήσυχη ότι θα βρει το δρόμο της.
«Κοινωνική» επιχειρηματίας αυτοαποκαλείται στο βιογραφικό της. Δεν συναντάς εύκολα τέτοιο τίτλο και προσόν.
Μέχρι στιγμής δείχνει να κατέχει το μονοπάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης. Αυτό το μονοπάτι που αγνοούμε αρκετοί.

Υ.Γ Τελώ εν αγωνία για τον επόμενο υποψήφιο, πλήρη προσόντων, ως συνήθως.

Ρέα Βιτάλη