ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και "Υπαρκτός Σουρεαλισμός"


«Το είχαμε υποπτευθεί από τις πρώτες ημέρες της νέας διακυβέρνησης. Τότε που οι υπουργοί σεργιανούσαν στην Ευρώπη με ενδυμασίες οι οποίες, κατά την εύστοχη περιγραφή του ξένου Τύπου, θύμιζαν πορτιέρηδες νυχτερινών κλαμπ. 
Από προχθές, ωστόσο, δεν έχουμε πια την παραμικρή αμφιβολία: η Ελλάδα διαθέτει την πρώτη κυβέρνηση υπαρκτού σουρεαλισμού στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Το γεγονός, φυσικά, το οποίο διέλυσε τις αμφιβολίες μας ήταν η ενδοκυβερνητική κρίση με βαρύτατες θεσμικές προεκτάσεις για το κρίσιμο και δαιδαλώδες ζήτημα του WC της φρουράς των ΜΑΤ στη Βουλή. Τόσο που όλοι έχουμε μείνει με μια απορία: όλα αυτά τα χρόνια σε ποιο μέρος έκαναν την ανάγκη τους; Και χρειαζόμασταν την "πρώτη φορά Αριστερά" για να αναδείξει επιτέλους το μείζον αυτό θέμα; 
Σωστά το επεσήμανε ο κ. Φίλης: η κρίση έχει αναβιώσει το "κοινωνικό ζήτημα" που έθεσαν πρώτοι - αιωνία η μνήμη τους - οι Μαρξ, Ενγκελς. Αναρωτιέμαι πώς τοποθετείται επί του θέματος ο κορυφαίος θεωρητικός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην σημιτικός εκσυγχρονιστής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς. Διότι επιτέλους βουλευτής είναι. Το θέμα τον αφορά άμεσα.
Η κυρία πρόεδρος, πάντως, είχε πιένες αυτές τις ημέρες. Έτσι μπόρεσε και εκδήλωσε την αντίθεσή της προς την κυβέρνηση και με άλλο υπόγειο τρόπο: υποχρεώνει την αστυνομική φρουρά να βγάλει τη στολή και στο εξής να είναι με πολιτικά. Προσοχή όμως. Ευπρεπώς ενδεδυμένη και με σακάκι. Το πιάσατε το υπονοούμενο. Οι αστυνομικοί με σακάκι, οι υπουργοί με πουκαμίσες! 

Τώρα, βέβαια, ποιους λόγους ασφαλείας υπηρετεί ένα τέτοιο μέτρο παραμένει άγνωστο. Πριν από την κ. Κωνσταντοπούλου οι τρομοκράτες θα έπρεπε να βρουν και μια στολή αστυνομικού για να ξεγελάσουν τη φρουρά. Στο εξής τους φτάνει το σακάκι. Ή πάλι αρκεί να παριστάνουν τους διαδηλωτές, που έχουν έτσι κι αλλιώς άδεια εισόδου. 

Με τούτα και με κείνα το σοβαρότερο ατόπημα της προέδρου πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Διότι παρά τα όσα υποστηρίζει περί ισότητας, εξοβελισμού του σεξισμού από τη Βουλή και τήρησης της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας, ανέχτηκε, χωρίς να βρει να πει λέξη, τα όσα είπε ο συνεταίρος της των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, για διαπραγμάτευση "στα τέσσερα"

Αντιθέτως επιτίμησε τον Αδ. Γεωργιάδη που διαμαρτυρήθηκε. Αναρωτιέται κανείς πώς θα αντιδρούσε η ίδια αν κάποιος της απευθυνόταν με τέτοιες εκφράσεις. 

Φυσικά η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι μόνη της. Έτσι ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους πολίτες των νησιών να κάνουν "κινηματικό" δημοψήφισμα κατά της πρότασης της κυβέρνησης για εξίσωση του ΦΠΑ στα νησιά - την πρόταση, δηλαδή, που θεωρητικά έκανε ο ίδιος ως κατ' εξοχήν αρμόδιος. 

Αυτά βλέπετε έχει ο υπαρκτός σουρεαλισμός: είμαστε και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. 

Αγώνας μέχρι δακρύων. Από γέλια ή από κλάματα, θα σας γελάσω.»