ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Αν χρειαστεί θα πούμε το μεγάλο "ΌΧΙ"

Για την αξιοπρέπεια και την εθνική μας κυριαρχία, ρε μαμώτο!


Από κρίσιμο εικοσιτετράωρο σε κρίσιμη συνάντηση, κι από κρίσιμη συνάντηση σε άλλο κρίσιμο εικοσιτετράωρο μας τραβολογάνε 5 μήνες τώρα, για να καταλήξουν σε "βιώσιμη" συμφωνία ως προς το τι φάρμακο-φαρμάκι θα δώσουν στον ελληνικό λαό για να μη βγει ποτέ από την κρίση και νάχουν να λένε. Διότι φανταστείτε πόσο θα έπλητταν από ανία οι "αξιωματούχοι" εκεί στην Ευρωζώνη και στο ΔΝΤ αν δεν είχαν εμάς για να παριστάνουν τους σπουδαίους "σωτήρες"-τρομοκράτες; Και βέβαια η κρίση δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα κεφάλια τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέβηκαν στην εξουσία οι Τσιπρο-βαρουφο-καμμένοι με την δεδηλωμένη τρικυμία εν κρανίω που τους δέρνει... Ευτυχώς που υπάρχει και το αντίπαλο δέος της Ζωής.

Πάντως εμείς μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι διότι στις Βρυξέλλες διαπραγματεύονται μεγάλα κεφάλια για πάρτι μας. Δείτε τους στη φωτογραφία αριστερά και φτύστε τους για να μην τους ματιάσετε στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας. Είναι οι υπερασπιστές των κόκκινων γραμμών, πολλές από τις οποίες έγιναν πορτοκαλί και στη συνέχεια πράσινες, καθώς η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση κάνει προπόνηση για την πρώτη σωτήρια για τον εαυτό της δεξιόστροφη κωλοτούμπα!

Κατά τ' άλλα ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης μένουν Ελλάδα και κάνουν και καμιά βόλτα πεζοί στην Ηρώδου του Αττικού και για να χαλαρώσουν τα παιδιά και ν' απολαύσουν τη δημοφιλία τους.  Ουκ ήγγικε γαρ η ώρα για ντομάτες, γιαούρτια και κλούβια αυγά, διότι ακόμη "διαπραγματεύονται" πόσο χειρότερα μέτρα από εκείνα των Σαμαροβενιζέλων θα μας φορέσουν στο κεφάλι και ο αφιονισμένος λαός ακόμη ελπίζει σε καλύτερες μέρες...

Χαρείτε τον δικό σας που με βαρυσήμαντες δηλώσεις σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης κατά των μνημονίων. Καλά, είναι μεγάλος δημαγωγός ο αθεόφοβος. Λες και είναι η μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη και στο μέταλλο της φωνής του μοιάζει!Πώς τα λέει ο μπαγάσας και δεν κοκκινίζει! Προεκλογικά θα έσκιζε τα μνημόνια, και μάλιστα, επειδή βιαζόταν πολύ να τα ξεσκίσει, προκάλεσε πρόωρες εκλογές με τον εκβιασμό της μη εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Τώρα μας υπόσχεται γενικώς και αορίστως έξοδο από δαύτα κάααποτε, με δύσκολο όμως συμβιβασμό
Παρόλα αυτά, αν χρειαστεί, δεν φοβάται να κάνει την Ελλάδα Κούγκι:


Ο Αλέξης Τσίπρας κρυφοζηλεύει, φαίνεται, τον Ιωάννη Μεταξά, και φαντασιώνεται να πει το δικό του "ΟΧΙ" στους Γερμανούς της Μέρκελ η οποία θέλει να του πιει το αίμα. Όχι το δικό του αίμα βέβαια, όπως ατυχώς δείχνει το σκίτσο δεξιά, αλλά του μαζοχιστή ελληνικού λαού που υπομένει αγόγγυστα  το "δημοκρατικό" μαστίγιο από τους ψευτοάχρηστους εκλεγμένους του και τους διαπλεκόμενους πλουτοκλεπτοκράτες.

Πάντως ο Αλέξης άλλαξε γνώμη και στο άλλο: εκεί που απειλούσε τους έξω ότι θα καταφύγει στο λαό, λέγοντας ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα -  βλέπετε, δεν χωράει το ένα αδιέξοδο μέσα στο άλλο - τώρα δεν θέλει ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα, διότι θυμήθηκε ότι η λαϊκή εντολή που πήρε (για να σκίσει τα μνημόνια, ντε) είναι πρόσφατη. Μυστήριο το πώς δουλεύει το κεφάλι ενός δημαγωγού.
Είδατε φωτογραφία στιβαρού και οραματιστή ηγέτη που διάλεξαν τα Μέσα για την περίπτωση; Βρε λέτε να πέφτω έξω στην αποτίμηση του άνδρα και να τον αδικώ; Μήπως, δηλαδή, η άσκοπη χρονοτριβή, τα ψέματα, οι αυτοαναιρέσεις και οι παλινδρομήσεις είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα μεγάλων ηγετών;

Αμ ο Βαρουφάκης; Άααλλο ανέκδοτο κι αυτός. Πρώτη φορά μας προέκυψε Υπουργός Οικονομικών σε κατ' όικον περιορισμό, και μάλιστα στη πιο κρίσιμη περίοδο μιας οικονομικής διαπραγμάτευσης με τους "θεσμούς". Πετάει όμως και τα καρφιά τους κι ας προσπαθούν να τον φιμώσουνΕίδες κανένα να γελάσει, Γιάννη μ'; Ουπς! Γράψε λάθος. Αμάρτησα! Σου κόλλησα και δεύτερο "ν" από συνήθεια. Εσύ δεν είσαι σαν τους άλλους Γιάννηδες με τα δύο "ν". Εσύ είσαι αλλιώτικος Γιάνης!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά που τραβάμε, σήκωσε μπαϊράκι και το ΔΝΤ. Κι ενώ οι άλλοι δύο "θεσμοί" ήταν, τάχα, έτοιμοι για συμφωνία, τους τα χάλασε το ΔΝΤ που αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις. Καλά να πάθετε! Τι τον θέλατε το Δούρειο Ίππο στην αυλή σας; Δεν ντρέπεται κοτζάμ Ευρωζώνη να μη μπορεί να σώσει την Ελλαδίτσα; 
Και μη μου πείτε ότι φταίει αποκλειστικά ο Γιωργάκης Παπανδρέου που στα κρυφά ζήταγε χέρι βοηθείας από τον Στρος Καν. Αν δεν ήθελε η Μέρκελ, το ΔΝΤ δεν θα ανακατευόταν στην κρίση της Ελλάδας. Τον επέβαλε, όμως, η Μέρκελ, ως μπαμπούλα, ισχυριζόμενη ότι μόνο το ΔΝΤ κατέχει την "τεχνογνωσία" του διασώστη. Μόνο που η περιβόητη τεχνογνωσία (φάρμακο) του ΔΝΤ που χορηγήθηκε στη χώρα μας αποδείχτηκε φαρμάκι και έστειλε την ελληνική οικονομία από το κακό στο χειρότερο... Το ίδιο άλλωστε είχε "πετύχει" και σε άλλες χώρες που είχε δανείσει.

Ακούστε στο video που ακολουθεί τους αφορισμούς του GAP  (με τα πολλά gaps) εναντίον του ΔΝΤ (το έκανε γένους θηλυκού!):