ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Αλέκος Φλαμπουράρης: Η Ελλάδα είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία

Τον θυμάστε τον Αλέκο; Είναι αυτός που είχε πει ότι θα πληρώσουμε τους δανειστές με αέρα. Ε, λοιπόν, τώρα σοβαρεύτηκε και λέει άλλα.Κι εκεί που η Ελλάδα ήταν βέβαιη για επίτευξη συμφωνίας, νάσου πάλι στο προσκήνιο και η επιλογή του δημοψηφίσματος (που ο Τσίπρας το έχει αποκλείσει) αν τεθεί το ερώτημα "συμφωνία ή χρεοκοπία"... 
Το ερώτημα στον "κυρίαρχο" λαό θα τεθεί κάπως έτσι από τον Αλέξη Τσίπρα: "Σας έταξα λαγούς με πετραχήλια για να υφαρπάξω την ψήφο σας και ν' ανέβω επειγόντως στην εξουσία για να σας απελευθερώσω από τα δεσμά των μνημονίων, αλλά τα βρήκα σκούρα. Είχαν φουσκώσει τα μυαλά μου αέρα και λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο. 
Τώρα όμως που προσγειώθηκα στη σκληρή πραγματικότητα και οι δανειστές απειλούν να μας πετάξουν έξω, μου δίνετε την έγκρισή σας να υπογράψω συμφωνία για να συνεχίσω τα μνημόνια των Σαμαροβενιζέλων κι ακόμη χειρότερα;"

Ιδού ο απόλυτος εγκλωβισμός του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του δεν θα ήθελα να είμαι. Αλλά ας μην κακομελετάμε. Ας ευχηθούμε κι ας πιστέψουμε ότι θα έχουμε συμφωνία  πριν από την 30ή Ιουνίου και η Ελλάδα θα αποφύγει μια εθνική καταστροφή.