ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος: Να πούμε στο λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο

«"Πρέπει, με εντιμότητα, να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο" δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εκτιμώντας ότι "πάμε στην τελική ευθεία με τη χειρότερη δημόσια εικόνα".

"Πρέπει να πούμε στον λαό ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο", σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και υποστήριξε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση γνωρίζει ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις.

"Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου ή ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. 
Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα" επεσήμανε.

Μάλιστα εκτίμησε ότι: "Αυτό το οποίο συζητιέται θα έχει μεγάλη δυσκολία να το δεχθεί η κοινοβουλευτική ομάδα". Σημείωσε ωστόσο ότι, "αν βουλευτές άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων δεν ψηφίσουν, το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο σύνθετο, γιατί το Κοινοβούλιο θα στείλει μήνυμα στο εξωτερικό". Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συμφωνίας, δήλωσε ότι "όποια συμφωνία επιτευχθεί, θα έχει όρο να εφαρμοστούν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι που περιέχονται στο μνημόνιο"». (πηγή)

Ούτως εχόντων των ζοφερών πραγμάτων, η μόνη υπεύθυνη, αξιοπρεπής και έντιμη λύση για τον Αλέξη Τσίπρα, που εξελέγη πρωθυπουργός με ψεύτικες και ουτοπιστικές υποσχέσεις, είναι να παραιτηθεί προτού υπογράψει το νέο σκληρό μνημόνιο και να αφήσει την παρούσα Βουλή να εκλέξει νέα κυβέρνηση. 
Ούτε οι εκλογές έχουν νόημα ούτε το δημοψήφισμα. Απεναντίας θα συσσωρεύσουν περισσότερα δεινά στη χώρα μας η οποία εξ αιτίας του ιδίου - και εξαιτίας των βλοσυρών δανειστών, φυσικά - παραπαίει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Κι αν δεν παραιτηθεί, πώς θα μπορέσει να κυβερνήσει ένας πρωθυπουργός εφαρμόζοντας πρόγραμμα-μνημόνιο που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, και για το οποίο κατήγγελλε δριμύτατα τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εκβίασε πρόωρες εκλογές για να το ακυρώσει;
Με ποιο ηθικό ανάστημα;
Με ποια ανύπαρκτη διεθνή αξιοπιστία;
Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα είναι μονόδρομος.