ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: Υπαναχωρήσαμε από προεκλογικές υποσχέσεις διότι επιθυμούμε μια συμφωνία!

Δηλαδή, Γιάνη, δηλαδή; Όταν δίνατε τις προεκλογικές υποσχέσεις δεν επιθυμούσατε μια συμφωνία; Τι επιθυμούσατε; Ρήξη;

Βιώσιμη συμφωνία και ίση μεταχείριση της Ελλάδας από τους θεσμούς ζητά με συνέντευξή του στην τηλεόραση της Deutsche Welle ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνέντευξη αυτή ο Γιάνης κατήγγειλε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έδιναν υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν! 
Δηλαδή εσείς, Γιάνη, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε; Τότε γιατί υπαναχωρείτε από τις κόκκινες γραμμές σας; Υπαναχωρούν, θα μας πει ο Γιάνης, διότι θέλουν πάση θυσία να πετύχουν μια συμφωνία. Συγχρόνως, όμως καταδικάζει τις προηγούμενες κυβερνήσεις διότι υπαναχωρούσαν από τις υποσχέσεις τους για να πετύχουν κι αυτές συμφωνία με την Τρόικα, νυν θεσμούς!
Τελικά φοβάμαι ότι ο θρασύτατος Γιάνης Βαρουφάκης ή τα έχει χαμένα και δεν ξέρει τι λέει, ή παριστάνει τον τρελό, γνωρίζοντας ότι μια μερίδα του ελληνικού λαού, δυστυχώς, εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παρά τα ψέματά της και την τετράμηνη παραλυσία που προκάλεσε η μη-συμφωνία στην οικονομία της χώρας, διότι δεν υπάρχει το αντίπαλο πολιτικό δέος.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ως «επαναδιαπραγμάτευση μιας δανειακής συμφωνίας που εδώ και πέντε χρόνια δεν ήταν βιώσιμη», εκφράζοντας την ίδια εκτίμηση για την πρόταση συμφωνίας που έχουν κατέθεσαν οι δανειστές. Όπως υποστηρίζει, πρόκειται για μια πρόταση που γίνεται «όταν κάποιος δεν θέλει συμφωνία».

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες, όπως είπε, «έκαναν προτάσεις και έδιναν υποσχέσεις, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να τις εκπληρώσουν».

Οι θεσμοί από την πλευρά τους «προσποιούνταν ότι τις πίστευαν» και άφηναν κατ' αυτόν τον τρόπο την κρίση να κλιμακωθεί. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης «άπαξ διά παντός», υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Η Αθήνα έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις

Ερωτηθείς αν η Αθήνα είναι προετοιμασμένη να ρισκάρει ένα Grexit σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποδεικνύει τους θεσμούς ως αρμόδιους να απαντήσουν. Από ελληνικής πλευράς πάντως έχει καταβληθεί «κάθε δυνατή προσπάθεια», δήλωσε.

Στην πρόταση των 47 σελίδων που κατέθεσε στους θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση έχει υπερβεί «πολλές κόκκινες γραμμές». 


Έχει «υπαναχωρήσει από πολλές προεκλογικές της υποσχέσεις», μόνο και μόνο επειδή διακατέχεται από «τη μεγάλη επιθυμία να επιτύχει μια συμφωνία», ώστε να αποκατασταθεί η Ελλάδα «ξανά ως ένα κανονικό κράτος εντός της Ε.Ε.».

Αναφορικά με την αναβολή πληρωμής της τελευταίας δόσης προς το ΔΝΤ ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα απέδειξε του τελευταίους τέσσερις μήνες ότι έχει επαρκή ρευστότητα για να πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Για την αποπληρωμή των δανείων διατέθηκαν πάνω από 14% του ΑΕΠ. «Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα», τόνισε.

Όχι στην άνιση μεταχείριση

Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι όλες οι χώρες που ήταν σε πρόγραμμα (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) υποβλήθηκαν σε μία σκληρή διαδικασία, την οποία η Ελλάδα όμως δεν δείχνει πρόθυμη να ακολουθήσει, ο Γιάνης Βαρουφάκης αντέτεινε ότι το βάρος που επωμίστηκε η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των άλλων χωρών. 

Οι άλλες χώρες «έχουν χάσει 1%, 2% ή 3% του ΑΕΠ, εμείς χάσαμε το 25%».

«Οπότε, αυτό που λέμε είναι: μπορούμε, παρακαλώ, να έχουμε τους ίδιους κανόνες για όλους;», διερωτήθηκε κλείνοντας ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 (πηγή)