ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε συνυπεύθυνος για τις κλειστές τράπεζες και το χάος!


Κύριε Προκόπη Παυλόπουλε,  λυπάμαι που το λέω, αλλά είστε κατώτερος των κρίσιμων περιστάσεων που διέρχεται η χώρα μας και συνένοχος των δεινών που μας βρήκαν και των χειρότερων που διαφαίνεται ότι θα μας βρουν.
Συναινέσατε σ' ένα δημοψήφισμα-εμπαιγμό του ελληνικού λαού, με ανυπόστατο ερώτημα, αφού δεν υπήρξε ποτέ υπογεγραμμένη τελική πρόταση από τους δανειστές κι αφού από αύριο θα είμαστε εκτός προγράμματος ΕΕ. Επιπροσθέτως, το ίδιο το ερώτημα ήταν ασαφές και παραπλανητικό.

Αυτά έπρεπε να τα είχατε επισημάνει στην Πρόεδρο της Βουλής, όταν σας παρέδωσε την απόφαση της Ολομέλειας για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αρνούμενος να το υπογράψετε όπως είχε. Δεν το κάνατε όμως, παρόλο ότι είστε καθηγητής συνταγματολόγος με πολλές περγαμηνές και γνωρίζατε ότι το δημοψήφισμα αυτό ήταν ανέντιμο και μια παρωδία.
Δυστυχώς για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όπως το Δεκέμβριο του 2008, ως υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, αποδειχτήκατε μοιραίος κι άβουλος, αφήνοντας την Αθήνα να καεί επί μία εβδομάδα, έτσι και τώρα, συναινώντας σ' ένα δημοψήφισμα με παραπλανητικό ερώτημα, διακινδυνεύετε να "καεί" η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Διότι πολλοί - οι περισσότεροι απ' αυτούς που θα ψηφίσουν "ΟΧΙ" - έχουν την ψευδαίσθηση ότι το"ΟΧΙ" τους θα αποτελέσει μοχλό πίεσης για παραμονή  της Ελλάδας στο ασφαλές λιμάνι της Ευρωζώνης με βελούδινους όρους, κάτι που οι Ευρωπαίοι το έχουν κατηγορηματικά αποκλείσει.

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, στο Προεδρικό Μέγαρο δηλώσατε διπλωματικά μπροστά στις κάμερες ότι "Από τη μία πλευρά η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάραχτη όσο και ότι αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων.  Και τούτη την ώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο. Και εν όψει της επικαιρότητας, θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή ο λαός μας θα αποδείξει για μια ακόμη φορά ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει τη μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα." 

Ποια ωριμότητα μπορεί να δείξει ο λαός, κύριε Παυλόπουλε, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι Υπουργοί και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνουν εθνικά επικίνδυνη ανωριμότητα παίζοντας το μέλλον της χώρας στα ζάρια; Ποια ωριμότητα και αποφασιστικότητα να δείξει ο ψηφοφόρος όταν το παραπλανητικό και ανυπόστατο ερώτημα είναι ασαφές και του παρουσιάζεται (εκ του πονηρού) στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αντί σε δύο διαφορετικά, ένα για το "ΝΑΙ" κι ένα για το "ΟΧΙ", με το ενδεχόμενο πίσω από το παραβάν η νοικοκυρά, ο ηλικιωμένος, ο αγρότης, να βάλει σταυρό σε λάθος κουτάκι, και το ακόμη μεγαλύτερο ενδεχόμενο να γίνει λάθος στην καταμέτρηση των "ΝΑΙ" και των "ΟΧΙ";

Δεν έχετε άραγε τον κοινό νου να καταλάβετε τον υποκρυπτόμενο δόλο πίσω από αυτές τις τυχοδιωκτικές κινήσεις της κυβέρνησης, που παμπόνηρα επιδιώκει την έγκριση του ελληνικού λαού για να καλύψει τα προεκλογικά της ψέματα και τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την πεντάμηνη πολεμική ρητορεία της κατά της Ευρώπης και των θεσμών και την εγκληματική αδράνειά της;

Και τι να καταλάβει, έστω ο ενημερωμένος πολίτης, από το κείμενο με μόνους τους τίτλους άγνωστων εγγράφων στα αριστερά του ψηφοδελτίου; (Μου αρέσει που οι τίτλοι μπήκαν και στην Αγγλική. Οποίος εμπαιγμός για τον μη γνωρίζοντα αγγλικά!) Ποιος γνωρίζει στο σύνολό τους τι σόι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονταν στο υπό διαπραγμάτευση και αποσυρθέν πλέον, πρώτο έγγραφο που αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο, και τι λέει το δεύτερο έγγραφο για τη βιωσιμότητα του χρέους; Εγώ ομολογώ δεν γνωρίζω.

Εσείς, κύριε Παυλόπουλε, που θα πάτε να ψηφίσετε, ξέρετε τι εμπεριέχονται στα ανεπίσημα (ανυπόγραφες προτάσεις) και μη ισχύοντα πλέον αυτά έγγραφα; Πολύ αμφιβάλλω, για να μην σας προσβάλω και πω ότι δεν έχετε ιδέαν...
Εγώ, λοιπόν, στη θέση σας θα είχα εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας ένα σαφές, έντιμο και συνταγματικά νόμιμο δημοψήφισμα με το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή", κι αν δεν το δεχόταν θα υπέβαλα την παραίτησή μου. Δεν θα του παρείχα άλλοθι να βγάλει τη χώρα από το ευρώ - πράγμα το οποίο πολύ πιθανόν είχαν εξ αρχής στο μυαλό τους - και να ρίξει την ευθύνη στο λαό ή στην Ευρώπη.

Δεν το κάνατε όμως, διότι  είστε κατώτερος των περιστάσεων. Ένας ακόμη ασήμαντος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που μπορεί, ο μη γένοιτο, να αποδειχτεί και μοιραίος...