ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Προς Αλέξη Τσίπρα επιστολής το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!

Επιτέλους, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λέει η παροιμία. Η αποψινή "συζήτηση" θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, και ας ελπίσουμε ότι θα είναι πραγματική συν-ζήτηση λύσης και όχι υβριστικοί μονόλογοι, όπως μας έχουν συνηθίσει οι εθνοπατριοί.
Βέβαια τον τόνο - ειρηνικό ή πολεμικό - θα τον δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που θα ανοίξει πρώτος το χορό της "συζήτησης".

Αλέξη Τσίπρα, υποθέτω πως θα έχεις συνειδητοποιήσει πια ότι οι τετράμηνες αλλοπρόσαλλες και αλαζονικές διαπραγματεύσεις σου, με αποκορύφωμα τις τελευταίες παλινδρομήσεις σου -  δεν πληρώνω δόση ΔΝΤ χωρίς συμφωνία, πληρώνω τη δόση του ΔΝΤ, θα πληρώσω στο τέλος του μηνός όλες τις δόσεις μαζί - έχουν πλήξει την αξιοπιστία της κυβέρνησής σου και έχουν φτάσει την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας που, αν την γλιτώσουμε, θα είναι με οδυνηρό τίμημα για τον ελληνικό λαό.
Κι εκεί που ξεκίνησες με όνειρα ν' αλλάξεις την Ευρώπη, τώρα η Ευρώπη θα μας αλλάξει τα φώτα με τα μέτρα-φωτιά που προτείνει, μπροστά στα οποία το διαβόητο mail Χαρδούβελη, καθ΄ομολογία στελεχών της κυβέρνησής σου, ωχριά σε σκληρότητα.
Μέχρι σήμερα αρνήθηκες να συγκαλέσεις συμβούλιο πολιτικών αρχηγών διότι δεν ήθελες να μοιραστείς τη "δόξα" της επιτυχίας που περίμενες με άλλους.
Τώρα όμως, που δεν υπάρχει πια δόξα στον ορίζοντα παρά ταπείνωση και πόνος για το λαό, φαντάζομαι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα να ζητήσεις συναίνεση από όλα τα κόμματα, τουλάχιστον από εκείνα που υποστηρίζουν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σε ικετεύω, λοιπόν, μην ανοίξεις τη "συζήτηση" επιτιθέμενος σε ΣαμαροΒενιζέλους όπως το συνηθίζεις, διότι θα έχεις ο ίδιος θέσει τον τόνο για πολεμική αντιπαράθεση και όχι για εθνική συννενόηση.

Να αρθείς στο ύψος των κρίσιμων για το έθνος περιστάσεων και να ζητήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τα μέτρα που προτείνεις, ώστε όλοι μαζί σαν μια γροθιά να τα προτείνετε στους θεσμούς.

Οι τσαμπουκάδες και τα νταηλίκια σου δεν απέδωσαν τους καρπούς που περίμενες και, αν πράγματι δεν θέλεις ρήξη και ανατροπή, πρέπει να χαμηλώσεις τους τόνους και να καταπιείς τον εγωισμό σου.
Αν δεν το κάνεις, θα είσαι υπόλογος απέναντι ολόκληρου του ελληνικού λαού για όσα δεινά τον βρουν, και γρήγορα θα δεις τη σημερινή δημοφιλία σου να βυθίζεται στα τάρταρα.

Αυτά τα λίγα είχα να σου πω, και να σου ευχηθώ σύνεση και υπευθυνότητα.