ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Κλειστές Τράπεζες και κούρεμα καταθέσεων αν δεν υπάρξει συμφωνία μετά το δημοψήφισμα


Τραπεζικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν χωρίς να υπάρξει συμφωνία, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος  του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.
Κι αυτό διότι, αν ανοίξουν χωρίς να προηγηθεί συμφωνία, θα εξαναγκαστούν να μπουν σε καθεστώς πτώχευσης διότι δεν θα υπάρχει χρηματοδοτική γραμμή μέσω της ΕΚΤ.
Και για την στήριξή τους δεν θα είναι επαρκείς οι μέτοχοι αλλά θα είναι αναγκαίο το κούρεμα των καταθέσεων.
Η μόνη οδός για να ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες είναι να υπάρξει συμφωνία είτε για παράταση είτε για νέο πρόγραμμα στο Eurogroup που θα επέτρεπε και στην ΕΚΤ να βάλει και πάλι στον αναπνευστήρα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. (πηγή)