ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

ΑΑΑΑΑ! Πέφτουμε, δεν πέφτουμε, το εφιαλτικό ταξίδι έχει σημασία!

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος συνόψισε με εξαιρετικό τρόπο την πολιτική κατάσταση. Σκίτσαρε (Καθημερινή 7.6.2015) το κτίριο της Βουλής πάνω σε ένα ρόλερ-κόστερ· για όσους δεν γνωρίζουν είναι τα «ψυχαγωγικά» τρενάκια στα μεγάλα λούνα-παρκ, με τις απότομες καταβάσεις που σου κόβουν την ανάσα. Μόνη λεζάντα του σκίτσου ήταν ένα τεράστιο «ΑΑΑΑ!». Του τρόμου... 

 Το σκίτσο απεικόνιζε μόνο τη Βουλή, αλλά ουσιαστικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που ζει οργουελιανές καταστάσεις εφησυχασμού και τρόμου. Στις 27.5.2015, ένα non-paper του Μαξίμου καθησυχάζει τον ελληνικό λαό: «Στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας».
Βεβαίως, ουδείς άλλος ήξερε γι’ αυτή τη συμφωνία – έκπληκτοι το έμαθαν από τα ελληνικά ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των Θεσμών –, αλλά στην Ελλάδα πολλοί το πίστεψαν. Ίσως επειδή υπάρχει έντονη η ανάγκη να ηρεμήσουμε λίγο, αφού πλέον είναι βάσιμος ο φόβος της χρεοκοπίας. 

 Μια βδομάδα μετά (4.6.2015), με άλλο non-paper το Μαξίμου λέει ότι το προσχέδιο της πρότασης των Θεσμών «δεν αποτελεί βάση για συζήτηση»

Δηλαδή, εκεί που γραφόταν η τελική συμφωνία, δεν έχουμε συμφωνήσει καν τη βάση της συζήτησης; Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός έκανε τον «καμπόσο του ρεαλισμού»: «Σήμερα είναι αναγκαίο οι θεσμοί και η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό πάνω στον οποίο κινείται η ελληνική κυβέρνηση» (3.6.2015). 

Οι πολίτες τρόμαξαν από την άρνηση του Γιουνκέρ να μιλήσει στον κ. Τσίπρα (κάτι που διέψευσε η κυβέρνηση, αλλά μετά το επιβεβαίωσε), αλλά μετά ανακουφίστηκαν βλέποντας τη διαχυτικότητα και τα χαμόγελα στη συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ. 

Την επόμενη μέρα –κι εκεί που ξαναέκλεινε η συμφωνία– το ΔΝΤ και η ΕΚΤ αποχώρησαν από τις συνομιλίες και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Τουσκ, δήλωνε ότι «η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για να τζογάρει». 

Χθες (12.6.2015) κι ενώ η χώρα βρίσκεται στην απότομη κατάβαση, ο κ. Αλέκος
Φλαμπουράρης χαριτολογούσε στην ΕΡΤ. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου «ότι εκεί που το Μαξίμου λέει ότι έρχεται η συμφωνία...», ο υπουργός Επικρατείας ανταπαντά: «Το Μαξίμου δεν λέει ότι ήρθε η συμφωνία. Έρχεται, λέει... Εξάλλου, το ταξίδι έχει σημασία, όχι ο προορισμός...». 

Απολαύστε, λοιπόν, υπεύθυνα το ταξίδι στο ρόλερ-κόστερ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι αν στον προορισμό συμβεί το ατύχημα, δεν έχει σημασία που λέει και ο Καβάφης-Φλομπέρ...
 ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ