ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Βαρυσήμαντη και δραματική έκκληση της Φώφης Γεννηματά

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«1. Σε αυτή την ύστατη και οριακή στιγμή και τα δραματικά διλήμματα τόσο για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο και για την Ευρώπη, το ΕΥΡΩ και τους Ευρωπαίους έχω χρέος να απευθύνω μια έκκληση προς όλους τους Ηγέτες των χωρών της Ευρώπης και ασφαλώς και προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

2. Η δημόσια έκκλησή μου έχει τρεις κρίσιμες και χρήσιμες προτάσεις:

(α.) Να συγκληθεί αμέσως, μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες, μια Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης με τη δικαιωματική συμμετοχή του κ. Τσίπρα.

(β.) Να δοθεί παράταση του προγράμματος για εύλογο χρόνο, με συγκεκριμένο και ορατό ορίζοντα για να συνεχιστούν εντατικά και παραγωγικά οι διαπραγματεύσεις.

· Αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί δημιουργικά χωρίς ανεδαφικές εμμονές με στόχο έναν έντιμο, δίκαιο και προωθητικό Συμβιβασμό.

· Με στόχο μια Συμφωνία ολοκληρωμένη με όρους, ευθύνες και υποχρεώσεις, που θα δίνει σταθερότητα και προοπτική στην Ελληνική Οικονομία και στην Ευρωζώνη. 
Μια Συμφωνία, που θα δίνει μια Βιώσιμη Λύση για την Ελλάδα, με την παραγωγική ανασυγκρότηση, με τις απαραίτητες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, με την αναδιάρθρωση, απομείωση και εξυπηρέτηση του Δημοσίου χρέους.

(γ.) Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει τη ρευστότητα και τη σταθερότητα του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.

3. Είναι σαφές ότι αυτή η έκκλησή μου δεν απευθύνεται και δεν αφορά μόνο τους Ηγέτες των Χωρών της Ευρώπης αλλά κυρίως τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

· Οφείλουν όλοι οι Ηγέτες και κυρίως ο κ. Τσίπρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη και το κοινό μας νόμισμα το ΕΥΡΩ.

· Είναι σαφές ότι απομένουν μόνο λίγες ώρες και λίγες μέρες για μεγάλες πρωτοβουλίες, για μεγάλες αποφάσεις και για μεγάλες υπερβάσεις.

· Είναι σαφές ότι μια τέτοια θεσμική εξέλιξη ΑΚΥΡΩΝΕΙ τόσο τις ακραίες προτάσεις από την πλευρά των δανειστών, όσο και το πολωτικό διχαστικό δημοψήφισμα, με το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα.

· Είναι σαφές ότι μια τέτοια θετική εξέλιξη ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ οριστικά και αμετάκλητα το Grexit, που είναι καταστροφικό για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

· Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη και συμπυκνώνεται στο μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη, στο μεγάλο ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ.

Η θέση μας ταυτίζεται με την επιθυμία και την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και των Ελληνίδων».