ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Γιάννης Πανούσης: Η Αριστερά παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Ο Γιάννης Πανούσης καθημερινά επιβεβαιώνει ότι είναι το πιο φωτεινό μυαλό της κυβέρνησης και ο πιο ατρόμητος μαχητής εναντίον του εθνικά επικίνδυνου παραλογισμού στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι οι παρεμβάσεις του να αφυπνίσουν και να συνετίσουν την τρελοΑριστερά προτού σπρώξει τη χώρα στα βράχια.


Γιάννης Πανούσης: "Η Αριστερά είχε πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε... αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια.
Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα". 

 Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό:
"Αδύναμοι όντες, 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ", σημείωσε και πρόσθεσε"Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο '50, θα έχουμε δελτίο". 

Ο κ. Πανούσης επανέλαβε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας. 
"Αν παίξει τη ζαριά σήμερα η Αριστερά θα είναι πολύ τραυματισμένη και δύσκολα θα βγει από αυτή τη συμφωνία και δυσκολότερα θα μπορέσει να κυβερνήσει", επισήμανε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης. (πηγή)