ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Επιτέλους τέλος στο ανέκδοτο "τέλος στις πρόωρες συντάξεις"

Ήμουνα νια και γέρασα από τότε που στο τρΕλλαδιστάν έδινε κι έπαιρνε η απειλή: "τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις" για να μην καταρρεύσει το ασφαλιστικό.
Κι ενώ οι επίδοξοι μεταρρυθμιστές δαιμονοποιούνταν (Γιαννίτσης 2001, Πετραλιά 2007-2008), τα ανέμελα χρόνια των παχέων αγελάδων (με δανεικά) περνούσαν, οι χαμένες δεκαετίες δεν γύριζαν πίσω, ήρθε νομοτελειακά η επάρατη κρίση, και φτάσαμε στο ζοφερό 2010 με τον μοιραίο Γιώργο Παπανδρέου στο τιμόνι της κλυδωνιζόμενης βάρκας του τρΕλλαδιστάν και τα εφιαλτικά μνημόνια εξοντωτικής λιτότητας. Τις οδυνηρές συνέπειες της καθολικής ανευθυνότητας τις βιώνουμε όλοι στο πετσί μας...
Τώρα πια, μετά και τις επώδυνες περικοπές συντάξεων, η πολυαναμενόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που συν τοις άλλοις θα έβαζε "τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις" αφού το ασφαλιστικό είχε φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ήταν επιτακτική ανάγκη και διαφαινόταν στις προθέσεις των αρμοδίων Υπουργών, χωρίς όμως ποτέ να πάρει κάποιος την υπόθεση στα σοβαρά και να υλοποιήσει έστω τις μεσοβέζικες αλλαγές. Και τούτο λόγω των σφοδρών αντιδράσεων των καλοβολεμένων συνδικάτων της αριστερής ιδεοληψίας και της δημαγωγίας των πολιτικών πατρώνων τους, καθώς και του πολιτικού (κομματικού) κόστους που αυτό θα συνεπαγόταν.

Σήμερα όμως, που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και οι δανειστές μας σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κλείνοντας τη στρόφιγγα του ρευστού και κινδυνεύοντας, οι κακόμοιροι, να μην πάρουν πίσω τις δόσεις τους - αχ, πόσο τους λυπάμαι με το κακό που τους βρήκε μ' εμάς τα παλιόπαιδα του τρΕλλαδιστάν - η απαίτησή τους για την αυτονόητη, αλλά για μας ακατανόητη, "μεταρρύθμιση" για "τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις" τίθεται επίμονα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους "θεσμούς".

Από την άλλη, η πρώτη φορά αριστερή (του κ@@ου) κυβέρνηση επιμένει στην εξαίρεση από τη μεταρρύθμιση όσων έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, κάτι που μας έλεγαν και οι προηγούμενοι πέρυσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι. Έτσι, με τις καθυστερήσεις εφαρμογής του αυτονόητου, τα ανώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα γινόντουσαν ώριμα, και νάαα οι στρατιές των συνταξιοδοτούμενων τριανταπεντάρηδων γυναικών με ανήλικα παιδιά (συχνά 18 παρά κάτι μήνες), και νάαα οι στρατιές των συνταξιούχων σαραντάρηδων ένστολων και λοιπών δήθεν ανήμπορων και αντιστασιακών, που προστίθενταν στις στρατιές των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων λόγω εθελουσίας εξόδου για την εξυγίανση τάχατες καταχρεωμένων κρατικών οργανισμών από τη ρεμούλα των διοικήσεών τους και τις πλαστές υπερωρίες και τα υπερφουσκωμένα οδοιπορικά των κρατικοδίαιτων υπαλλήλων.

Από κοντά και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ, τα οποία κάθε φορά που γινόταν κουβέντα για τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις έβγαιναν με πρωτοσέλιδα και συμβούλευαν τους τεμπέληδες πώς να θεμελιώσουν το πολυπόθητο δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης με πλασματικά συντάξιμα χρόνια και άλλες κουτοπονηριές...

Αυτοί είμαστε οι Έλληνες που ονομάσαμε την εργασία δουλειά, δηλαδή δουλεία...

Να τι έγραφε το in.gr για το θέμα αυτό στις 23/10/2013: "Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις βάζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη παρέμβαση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2010."

Και φτάσαμε κουτσά στραβά στον Ιούνιο του 2015 να δυσανασχετούμε για το επαπειλούμενο, για τέταρτη φορά, τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κάτι που δικαίως εξακολουθούν να απαιτούν οι θεσμοί, που το ζητούσαν από το 2010, και οι δικοί μας αρνούνταν λόγω ώριμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων!

Κι ενώ δεν δίστασαν να πετσοκόψουν υφιστάμενες συντάξεις μέχρι και 40%, αρνούνται πεισματικά ν' αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ή έστω να καταργήσουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τη στιγμή μάλιστα που το ασφαλιστικό μας σύστημα, γι' αυτούς και για άλλους γνωστούς λόγους, έχει καταρρεύσει.

Είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με την παράλογη επιχειρηματολογία του Γιώργου Κουτρουμάνη, πρώην εργατοπατέρα και στη συνέχεια Υπουργού της κυβέρνησης του Γιωργάκη Παπανδρέου, που δημοσίευσε προχθές άρθρο στην Ημερησία λέγοντας μεταξύ άλλων:
"H αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, σε έναν εργαζόμενο που μπορεί να συνταξιοδοτηθεί άμεσα και μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί ενδεχόμενα και το 2014, ακόμη και το 2010, πέρα από το νομικό πρόβλημα που θα έχει, αποτελεί πρωτόγνωρη σε μέγεθος αδικία. 
Δηλαδή ο εργαζόμενος που επέλεξε να συνταξιοδοτηθεί με ευνοϊκό ηλικιακό όριο, τα προηγούμενα χρόνια, καλώς έπραξε. Eκείνος που έμεινε γιατί επιθυμούσε να συνεχίσει την εργασία του, παρά το γεγονός ότι είχε το ίδιο ακριβώς ασφαλιστικό ιστορικό με τον προηγούμενο, θα πρέπει σύμφωνα με τη θεωρία της ανατροπής των θεμελιωμένων δικαιωμάτων να τιμωρηθεί και να εργαστεί ακόμη περισσότερα χρόνια και πιθανόν να πάρει και μικρότερη σύνταξη."

Με άλλα λόγια, κατά τον κ. Κουτρουμάνη, το κακό προηγούμενο των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πρέπει να συνεχίζεται εσαεί για να μην αδικούνται οι επόμενοι, ασχέτως αν τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν καταρρεύσει και κινδυνεύουν να μη μπορούν αύριο μεθαύριο - χτύπα ξύλο - να πληρώσουν τους συνταξιούχους ούτε ευρώ.

Ο κύριος Κουτρουμάνης ονειρεύεται ακόμη την εποχή των παχέων αγελάδων του συνδικαλισμού, τότε που ψηφίστηκαν - ελέω πελατειακής "δημοκρατίας" - όλοι αυτοί οι προκλητικοί και παράνομοι νόμοι για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τότε που οι Έλληνες υπερασπίζονταν με πάθος το  "δημοκρατικό" τους δικαίωμα να τρώνε τις σάρκες τους... Ωιμέ, βαβαί, παπαί!

Διαβάστε εδώ για το θρίαμβο του λαϊκισμού.