ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Δεν έχουμε δικαίωμα να θάψουμε τη Δημοκρατία!

Σιγά τη δημοκρατία που απολαμβάνουμε! Βρε από πού πέρασε η δημοκρατία και δεν την πήρα είδηση;

Μετά τη χθεσινή αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην "Εφ. Συν":
«Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια.
Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Θα περιμένουμε υπομονετικά, έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό.
Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν:
Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.
Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε.
Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε».
Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 40 και στα 50 με διάφορα προσχήματα. Δεν είναι ζήτημα δημοκρατίας να παίρνουν κάποιοι προνομιούχοι δύο και τρείς υψηλές συντάξεις και συχνά να συγκεντρώνουν ποσά άνω των 5.000 ευρώ. Εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο νοικοκυρέματος και όχι βέβαια στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ με ΕΚΑΣ.
Υπάρχει κατά τη γνώμη μου παραλογισμός στην πρόωρη συνταξιοδότητση μητέρων με ανήλικα παιδιά. Θα είχε νόημα αν μια τέτοια σύνταξη διακόπτετο όταν το παιδί ενηλικιωνόταν, και ξανάρχιζε όταν η μητέρα έφτανε την κανονική ηλικία για συνταξιοδότηση. Έτσι όπως είναι ο νόμος, οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενες μητέρες με κάποτε ανήλικα παιδιά, διευκολύνονται να πιάσουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα - και γνωρίζω κάποιες που το έχουν κάνει - και μάλιστα πριν ακόμη ενηλικιωθούν τα παιδιά τους.
Γνωρίζω επίσης χήρα γιατρό που εισπράττει και την δική της σύνταξη και τη σύνταξη του μακαρίτη, επίσης γιατρού, ελαφρώς μειωμένη μετά τις παρεμβάσεις του μνημονίου. Προηγουμένως την εισέπραττε ολόκληρη. Και ερωτώ, όταν πεθαίνει κάποιος συνεχίζει να χρειάζεται έξοδα συντήρησης; Ή μήπως όταν ζούσε δεν ξόδευε τίποτα για τον εαυτό του και όλη η σύνταξη καταναλωνόταν από τη σύζυγό του, της οποίας πρέπει να προστατευθεί το βιοτικό επίπεδο;

Αλλά υπάρχουν άλλοι που εισπράττουν τρεις και τέσσερις παχυλές συντάξεις, πέραν των υψηλών εισοδημάτων τους από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, χήρα συνταξιούχος δικηγόρος που εκτός από τη δική της αξιοπρεπή σύνταξη εισπράττει και δύο παχυλές συντάξεις του μακαρίτη συζύγου της, ως δικηγόρου και πρώην βουλευτή. Εδώ δεν χρειάζονται δίκαιες παρεμβάσεις για να επιβιώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία;
Και τι γίνεται με τον εξωφρενικό νόμο για τις συντάξεις άγαμων θυγατέρων οι οποίες θεσπίστηκαν με το σκεπτικό ότι η αγαμία ισοδυναμεί με αναπηρία;  Με το μνημόνιο έγιναν κάποιες περικοπές με εισοδηματικά κριτήρια αλλά, όπως διάβασα εδώ, επρόκειτο να επανέλθει το θέμα με νέο νομοσχέδιο που θα ακύρωνε αυτές τις περικοπές!
Υπάρχουν, λοιπόν, μεγάλα περιθώρια εκλογίκευσης του καταρρέοντος ασφαλιστικού μας συστήματος, κι ας μην το παίζει ο κύριος Τσίπρας θεματοφύλακας της δημοκρατίας. 
Τη δημοκρατία, Αλέξη Τσίπρα, την έχετε θάψει όλοι εσείς οι πολιτικοί πριν από πολλές δεκαετίες, είτε κυβερνώντες, ελέω πελατειακών αντιδημοκρατικών παροχών, είτε αντιπολιτευόμενοι και εκ του ασφαλούς δημαγωγούντες. Αυτή η πελατειακή και διαπλεκόμενη "δημοκρατία" είναι σάπια και δεν πρόκειται να επιβιώσει αν δεν εξυγιανθεί εκ θεμελίων καταργώντας όλους τους παράνομους νόμους και τα προκλητικά παραθυράκια τους και αντικαθιστώντας τους με λογικούς και δίκαιους.

Πρόσεξε λοιπόν, έστω στην ύστατη τούτη στιγμή, να μη μας ρίξεις στο γκρεμό, και τότε καμία επίκληση της δήθεν υπεράσπισης της δημοκρατίας δεν θα σε ξεπλύνει από την κατηγορία για εσχάτη προδοσία.