ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Αντισυνταγματικό το ερώτημα του δημοψηφίσματος 
Οκτώβριος 2011

Θεόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος "Δράσης"

«Δημοψήφισμα, όπως αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον εάν υπάρχει πρόταση από την άλλη πλευρά, που να είναι νομικά και πολιτικά δεσμευτική. Αυτό απαιτεί με βάση τις Ευρωπαϊκές συνθήκες απόφαση του Eurogroup, η οποία δεν υπάρχει. 
Και πως να υπάρξει, χωρίς κυβέρνηση που να έχει προσυπογράψει και δεσμευτεί να εφαρμόσει μια συμφωνία; Το ερώτημα που θέτει ο κ. Τσίπρας αυτή την στιγμή δεν υφίσταται. 
Η κυβέρνηση επιχειρεί απλώς με τον κουτοπόνηρο αυτό τρόπο να ρίξει το βάρος της προεκλογικής της απάτης και της άθλιας διαπραγμάτευσης την οποία έκανε, στον ελληνικό λαό. Να τον παγιδεύσει με τρόπο πολιτικά ανέντιμο και θεσμικά απαράδεκτο. 
Από την ώρα που αποδεικνύεται ανίκανη να τιμήσει την εντολή που έλαβε για διαπραγμάτευση εντός ευρώ και επιχειρεί να μας οδηγήσει στο χάος της εξόδου από το ευρώ, χωρίς καν να έχει την στοιχειώδη εντιμότητα να θέσει ευθέως το σχετικό ερώτημα στον ελληνικό λαό, η μόνη δυνατή εκδοχή είναι η άμεση προκήρυξη εκλογών. 

Εκεί θα αποφασίσει ο λαός για τη συμμετοχή στην Ευρώπη και στο ευρώ, που είναι για μας αδιαπραγμάτευτη. Ο λαός πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος για την τύχη του κι όχι να χρησιμοποιείται σαν πιόνι για να δικαιολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας την προεκλογική του ανεντιμότητα και την μετεκλογική του ανικανότητα

*******
12:15 Παρέμβαση Καραμανλή για τις εξελίξεις
 Ο πρώην πρωθυπουργός με γραπτή δήλωση τοποθετείται στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Ο Κ. Καραμανλής αναφέρει: «Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επ’ ουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες». (πηγή: left.gr)

*******
12:01 Ν.Δ.: Κρυφή ατζέντα εξόδου από το ευρώ έχει η κυβέρνηση
Για «κρυφή ατζέντα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εξυπηρετεί «το λόμπι της δραχμής», έκαναν λόγο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του άτυπου πολιτικού συμβούλιο του κόμματος, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, το πρωί του Σαββάτου. Επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν μετά το τέλος της συνεδρίασης, όμως, όπως μετέδωσε το Mega, θέση των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι «αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης», πως σκοπίμως καθυστέρησε η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και πως το πραγματικό ερώτημα στο οποίο καλείται να ψηφίσει ο λαός είναι «ευρώ ή δραχμή». (πηγή: left.gr)

*******
Δελτίο Τύπου Ν.Δ.: «Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ!
Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος. 
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. 
Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας.»

 *******
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.
Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλημμα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.
Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.
Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας.
Πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ.»

*******
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Δεν είναι η μάχη που θέλαμε, είναι η μάχη που θα κερδίσουμε

«Δεν είναι η μάχη που θέλαμε , είναι η μάχη όμως που θα κερδίσουμε”. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας που έγινε λίγο νωρίτερα στη Βουλή παρουσία και πολλών στελεχών του Κινήματος. 
“Η απόφαση του κ. Τσίπρα να θέσει σε αμφιβολία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι το μεγάλο του λάθος που δε θα του το συγχωρέσει ούτε σήμερα ο ελληνικός λαός ούτε αύριο η ιστορία”, είπε στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης. “Και θα πρέπει ήδη να προβληματίζεται που την απόφασή του έχουν χειροκροτήσει προς στιγμήν η Χρυσή Αυγή και βέβαια οι ΑΝΕΛ”.

Στις τοποθετήσεις τους - όσοι εκ των βουλευτών και των στελεχών μίλησαν - επιτέθηκαν με σκληρό τρόπο στις επιλογές του εσμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ - όπως τον ονόμασαν - που θα οδηγήσει τη χώρα στα βράχια. Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας εκτίμησε ότι η επικοινωνιακή καταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να στιγματίσει ως εχθρούς και προδότες όλους αυτούς που υπερασπίζονται την ευρωπαϊκή πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα τεκμηρίωσης αυτή τη στιγμή εαν γίνει δεκτή η καταστροφική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν τον Ιούλιο ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις. 
Είναι το δόγμα του Γιάνη Βαρουφάκη - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ορφανός - που είχε πεi ότι "οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια πριν από δουλειές και χρήματα” αλλά βέβαια όπως επισήμανε ο Γιώργος Μαυρωτάς "οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν εκ του ασφαλούς καθώς έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Αθήνα. Ας τα επαναπατρίσουν τη Δευτέρα για να έχουν δικαίωμα να μιλάνε”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας τη συνάντηση φάνηκε σίγουρος για την επιτυχία του αγώνα υπέρ της Ευρώπης - όπως είπε - και κατέληξε λέγοντας ότι είναι η ώρα να ηττηθούν μια για πάντα οι ακροδεξιοί και ακροαριστεροί λαϊκιστές, να τελειώνουμε με τις ψευδαισθήσεις που κρατούν τη χώρα καθηλωμένη στο χθες. 
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη, μια συμφωνία ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να κερδίζουν περισσότερα οι περισσότεροι..»
27 Ιουνίου 2015

********
18/05/2015