ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Ο Δήμαρχος ΒΒΒ, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, στον ΣΚΑΪ, ECO News

Μπαγιάτικο ομολογουμένως το χθεσινό ρεπορτάζ, παρόλο ότι είχα ειδοποιήσει εναγωνίως τον ΣΚΑΪ για το οικολογικό έγκλημα του τσεκουρώματος των αλμυρικιών στις 25/4/2015...

Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση από ΣΚΑΪ, ECO News, 2/6/2015

Σία Κοσιώνη: Καλησπερίζω τώρα την Κατερίνα Χριστοφιλίδου. Το παραλιακό μέτωπο της Αττικής ανέκαθεν δεχόταν οικιστικές πιέσεις. Πολλοί είναι εκείνοι που την ίδια στιγμή θέλουν διαχρονικά να επενδύσουν στις ακτές της. Έντονα σημάδια πίεσης δέχεται και το Καβούρι, Κατερίνα.

Κατερίνα Χριστοφιλίδου: Ακριβώς, και το ρεπορτάζ που ακουλουθεί με έναν τρόπο προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στις ανησυχίες των κατοίκων του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης που μας έστειλαν και τις σχετικές φωτογραφίες, οι οποίοι ανησυχούν γι’ αυτές τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στην παραλία στο Καβούρι όπως συμβαίνει και σε πολλές παραλίες και ακτές της Ελλάδας. 

Αυτό λοιπόν που φοβούνται και ανησυχούν είναι βλέποντας κτίρια να υψώνονται πάνω στο κύμα κυριολεκτικά, κάποιους να βανδαλίζουν μαζικά και συστηματικά τα δένδρα, τα αλμυρίκια της παραλίας, αλλά ταυτόχρονα την ίδια ώρα ανησυχούν γιατί βλέπουν και τα ομπρελοκαθίσματα να πυκνώνουν. 

Εκεί που σκάει το κύμα, ακριβώς πάνω στην ακτή στην παραλία στο Καβούρι, ορθώνεται μια μεγάλη κατασκευή. Πρόκειται για ένα παλιό ξενοδοχείο που μεταβιβάστηκε σε σειρά άλλων εταιρειών και ιδιοκτητών για να καταλήξει στο σημερινό του ιδιοκτήτη ο οποίος έχει εξασφαλίσει άδεια ανακαίνισης, αν και η εικόνα των εργασιών παραπέμπει μάλλον σε ανέγερση νέου κτιρίου. 

Οι εργασίες που συνεχίζονται με πυρετώσεις ρυθμούς έχουν προβληματίσει τους κατοίκους της περιοχής που ανησυχούν ότι ίσως η παραλία βαίνει προς αξιοποίηση, με ό,τι κι αν αυτό σημαίνει. Ο Δήμος δηλώνει ότι επαγρυπνεί στην προσπάθειά του να προστατέψει τα κεκτημένα των πολιτών και να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της ακτής.


Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Είναι λογικό να υπάρξει ανησυχία καθότι εκεί στην περιοχή μόλις πριν από ενάμιση χρόνο επιχειρήθηκε να περιφραχτεί ακόμα και χώρος της παραλιακής ζώνης. 
Το συγκεκριμένο κτίριο, λόγω της θέσης του, είναι οικοδομική νησίδα που βρίσκεται μέσα σε ζώνη παραλίας, έχει ελεγχθεί και θα ελέγχεται συνεχώς μέχρι αποπεράτωσής του. Η ανακατασκευή του σταμάτησε από την Πολεοδομία του Δήμου καθότι σε αυτοψία η οποία έγινε βρέθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις, και πριν από περίπου τρεις μήνες δόθηκε εκ νέου συνέχιση εργασιών μόνο για το κτίριο και όχι για τον περιβάλλοντα χώρο.

Κατερίνα Χριστοφιλίδου: Σε μήκος 100 μέτρων, σ’ ένα κομμάτι της ελεύθερης ακτής τα αλμυρίκια που είχαν φυτευθεί πριν ένα χρόνο βανδαλίστηκαν άγρια από αγνώστους για άγνωστους λόγους. 
Τα δένδρα παρέμειναν σπασμένα στην παραλία, ενώ το Δασαρχείο έχει αναλάβει την έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων. 
Εξάλλου, η παράκτια περιοχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θεωρείται το απόλυτο φιλέτο του παράκτιου μετώπου της Αττικής. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο, μπορεί να εξυπηρετήσει τους παραθεριστές της πόλης και ακόμη διαθέτει καλής ποιότητας νερά κολύμβησης. Είναι αναμενόμενο το ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επενδύσεις.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο συγκεκριμένος λοιπόν χώρος δεν μπορεί να περιφραχτεί από κανέναν βάσει των διατάξεων του προεδρικού διατάγματος 254 του 2004 (σ.σ.: άρθρο 4: 1ε) για την προστασία του παραλιακού μετώπου. 

Κατερίνα Χριστοφιλίδου: Καθώς στο μεγαλύτερο μέχρι σήμερα τμήμα της ακτής έχουν αρχίσει ήδη να αναπτύσσονται ταβέρνες και τα μπαρ που λειτουργούν, οι κάτοικοι αισθάνονται ότι και το Καβούρι με τη σειρά του θα πέσει θύμα των ομπρελοκαθισμάτων και της εντατικής θερινής εκμετάλλευσης.

Κυρία Χριστοφιλίδου, τα ομπρελοκαθίσματα τοθετήθηκαν στην παραλία με την άδεια του Δήμου ο οποίος τα ενοικιάζει σε επιχειρηματίες για να εισπράττει χρήματα.
Αντί λοιπόν να καταγγέλλετε ταβέρνες και μπαρ γενικώς και αορίστως, γιατί δεν ρωτήσατε τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντέλλο πόσο είναι το νοίκι που εισπράττει ο Δήμος, βάσει συμβολαίου, από την παραλία Αγίου Νικολάου Καβουρίου που δείξατε;

Και γιατί δεν τον ρωτήσατε, εσείς οι οικολόγοι που δενδροφυτεύετε βουνά και λαγκάδια, αν προτίθεται να αποκαταστήσει το πράσινο και να ξαναφυτεύσει τα δολοφονηθέντα αλμυρίκια;
Τι είδους ρεπορτάζ είναι αυτό που δεν τολμάει να κάνει δύσκολες ερωτήσεις;

Και γιατί δεν τον ρωτήσατε αν οι υπερβάσεις που βρήκε η Πολεοδομία του Δήμου κατεδαφίστηκαν, προτού δοθεί άδεια για συνέχιση των εργασιών;

Δυστυχώς το ρεπορτάζ σας δεν μας έδωσε καμία απάντηση. Απλά επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα ΜΜΕ θέλουν να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ...