ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

SOS υπέρ του "ΝΑΙ" από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη


«...Ο λαός έχει την τύχη του στα χέρια του και θα μιλήσει την άλλη Κυριακή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε εν κινδύνω. Έχω ζήσει από μέσα το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης και γνωρίζω πως δουλεύει. Το βράδυ των εκλογών είχα πει στο Νίκο Χατζηνικολάου (και είχε αντιδράσει) ότι η Ευρώπη έχει κανόνες και δεν θα τους αλλάξει για την Ελλάδα. 
Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι και τελικά εφαρμόζονται. Το κατάλαβαν πολλοί περισσότεροι σήμερα.
Η χρεοκοπία   αν συμβεί την Τετάρτη   θα είναι μη αναστρέψιμο γεγονός. 

Το ίδιο και το "ΟΧΙ" αν βγει την Κυριακή.

Γιατί ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να νομίζουν όσοι τον ψήφισαν ή και όλοι οι άλλοι, οι Ευρωπαίοι θα εκλάβουν το "ΟΧΙ" ως άρνηση του ευρώ.
Και δεν θα διαπραγματευτούν δίνοντας κάτι καλύτερο. 
Ο δε κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να κλείσει συμφωνία, αφού ο λαός θα την έχει μόλις απορρίψει. 

Θα προχωρήσει με παλληκαρισμούς για μερικές εβδομάδες ή μήνες και μετά  – μέσα στο χάος – θα αποχωρήσει. 


Ήδη τα capital controls σημαίνουν – στην καλύτερη δυνατή εκδοχή – μια πρόσθετη ύφεση που θα μας κοστίσει ως οικονομία 4-6 δις. Το "ΟΧΙ" θα σημαίνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά που πιθανότατα θα οδηγήσει εκτός ευρώ. 
Δηλαδή σε πρακτικούς όρους για να καταλαβαίνει ο κόσμος τουλάχιστον 50 δις ευρώ μείωση του βιοτικού μας επιπέδου σε ετήσια βάση. Ο ΕΝΦΙΑ είναι 2,6 δις σας θυμίζω.

Ναι, μετά η ζωή θα συνεχιστεί. Ο ήλιος θα βγαίνει από την Ανατολή, τα παιδιά θα παίζουν και δεν πρόκειται κανείς – εκτός αν είμαστε τελείως ηλίθιοι ως κοινωνία  – να πεθάνει από την πείνα. Όπως δεν πεθαίνουν π.χ. στην Κροατία.

Θα μεσολαβήσει όμως πολύς πόνος, πολλή φτώχεια, πολλή δυστυχία. Και δεν το αξίζουμε αυτό. Μπορούμε πολύ καλύτερα. 

Αντίθετα με αυτά που νομίζουν πολλοί φίλοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τις βαλβίδες. Τα περνάς από τη μια πλευρά μόνο και μετά δεν έχει επιστροφή».

(Θεόδωρος Σκυλακάκης)

********

«Η "Δράση" στον αγώνα υπέρ του ΝΑΙ

Η Δράση θα συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στον εκλογικό αγώνα υπέρ του "ΝΑΙ".
Με δεδομένο ότι η πρόταση των δανειστών έχει αποσυρθεί, το μόνο ερώτημα που απομένει να απαντηθεί στο δημοψήφισμα είναι ναι ή όχι στο ευρώ. 

Θα δώσουμε τη μάχη συντεταγμένα, για να ηττηθεί η παραπλάνηση και να αποφευχθεί η διάλυση και η καταστροφή που θα φέρει η έξοδος της χώρας από το ευρώ.

Θα δώσουμε τη μάχη για τα παιδιά μας και για τη γενιά της Ευρώπης. Την πρώτη ελληνική γενιά που έζησε τι σημαίνει Ευρώπη και (με όλα τα αμαρτήματά της), είναι μέρος αυτής της κατάκτησης και δεν θα την παραδώσει στην καταστροφική τρέλα της λογικής του Ηρόστρατου.

Δεν θα κάψουμε το ίδιο μας το σπίτι. Θα πούμε "ΝΑΙ" στην ομαλότητα.

"ΝΑΙ" στην ευκαιρία να οικοδομήσουμε και πάλι ευημερία, κοινωνική συνοχή και μια κοινωνία πραγματικά ευρωπαϊκή. Mε ενότητα, σύνεση και ρεαλισμό και προπαντός με τη δική μας δουλειά και προσπάθεια.

Ήδη ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης στέλνει επιστολή στον αρμόδιο κατά τον νόμο περί δημοψηφίσματος (Ν. 4023 του 2011) υπουργό Εσωτερικών, ενημερώνοντάς τον για την συμμετοχή της Δράσης στην Επιτροπή Υποστήριξης του "ΝΑΙ", που προβλέπεται στον σχετικό νόμο, ενώ θα αποστείλει άμεσα και αντίστοιχες επιστολές στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων που υποστηρίζουν το "ΝΑΙ"».