ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Η οικονομική καταστροφή είναι εδώ και έχει τη σφραγίδα της Αριστεράς

Ιδού το έργο σας: Η Ελλάδα στην ουρά για 120 ευρώ

Δεν είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα των «περήφανων» γηρατειών που ποδοπατήθηκαν στις ουρές έξω από τις τράπεζες για να πάρουν αλφαβητικά 120€ της σύνταξης.

Παραταγμένοι στη σειρά, σαν σε συσσίτιο, περιμένουν στην ουρά. Στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένη η αγωνία, η κόπωση, ο εκνευρισμός... η οργή. Η ποδοπατημένη περηφάνια των γηρατειών της Ελλάδας που έμελλε να ζήσουν την χρεοκοπία και τα capital controls.Από το πρωί εκτυλίσσονται σκηνές χάους έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους... αλφαβητικά. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου.


Πολλοί λιποθυμούν από την εξάντληση, καθώς περιμένουν στις ατέλειωτες ουρές από τα ξημερώματα έξω από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών που άνοιξαν.


Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από το γκισέ μιας εκ των 968 τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή για να εξυπηρετηθούν. Με απόφαση που ελήφθη αργά αλλά ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.


Ιδιες εικόνες χάους παρατηρούνται σε όλη τη χώρα καθώς στις μεγάλες πόλεις άνοιξαν λιγότερα υποκαταστήματα σε σχέση με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Στην Πάτρα, σύμφωνα με το patrastimes.gr, καταγράφηκαν δύο λιποθυμικά επεισόδια καθώς οι ηλικιωμένοι προσήλθαν στις τράπεζες από το βράδυ περιμένοντας να ανοίξουν τα υποκαταστήματα στις 8 το πρωί. Και στη Λαμία ένας συνταξιούχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Yπό αστυνομικό κλοιό

Περίπου 8.000 αστυνομικοί έχουν δημιουργήσουν κλοιό ασφαλείας, και βοήθειας ηλικιωμένων, γύρω από τα 968 υποκαταστήματα τραπεζών, που θα ανοίξουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα, καλούμενοι να αντιμετωπίσουν το «απρόβλεπτο» σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνους και τους πολίτες.

Σενάρια ακραίων καταστάσεων

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, που εξελίχθηκαν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομικής ηγεσίας, εκτός από την ένταση των μέτρων στο πλαίσιο του δόγματος «αστυνομία δίπλα στον πολίτη», τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων σχέδια για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων.

Αυτές αφορούσαν την ανησυχία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για την εκδήλωση ιδιότυπων «ομηριών» από αγανακτισμένους, απειλές αυτοχειρίας, «εκβιαστικές» παραμονές πολιτών σε τράπεζες για την συνολική εκταμίευση των καταθέσεων τους, ακραίους διαπληκτισμούς, ακτιβιστικές ακόμη και τρομοκρατικές ενέργειες.

Για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τέτοιων καταστάσεων βρίσκεται σε συναγερμό και το εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό για την άμεση επέμβασή του στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. Σύμφωνα με επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., 125 περιπολικά της Άμεσης Δράσης θα περιπολούν ανά 8ωρο, 265 ομάδες ΔΙ.ΑΣ. θα κάνουν το ίδιο από τις 07:00 έως η 01:00 τα ξημερώματα, όπως επίσης 20 ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. και 50 περιπολικά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα χρησιμοποιούνται ανά βάρδια όλο το 24ωρο.

Εκτός από τα ανοικτά υποκαταστήματα τραπεζών, θα περιφρουρούνται και τα κλειστά αλλά και τα περίπου 2.500 μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία είναι εγκαταστημένα στην πρωτεύουσα και θα εξυπηρετούνται οι πολίτες. Παράλληλα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα επιβλέπουν από τον αέρα διάφορες περιοχές της Αττικής.


(thetoc)