ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Ο Βαρουφάκης παρακολουθεί εναγωνίως τις ολέθριες συνέπειες του μπαρουφακισμού του

Αντί να έχει ήδη αποσυρθεί σε καμιά σκήτη του Αγίου Όρους και να μετανιώνει εν σάκκω και σποδώ για το ανεπανόρθωτο κακό που έκανε στην Ελλάδα με την αλλοπρόσαλλη διαπραγματευτική πολιτική του και την αλαζονική στάση του απέναντι στους Θεσμούς, ο μοιραίος Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να προκαλεί με περισσή αυθάδεια.

Τούτη τη φορά μηδένισε το Ευρωκοινοβούλιο από το καφενείο της Βουλής, ενώ φοβήθηκε να πάρει θέση για τα τεκταινόμενα, απαντώντας σε καυτές ερωτήσεις των δημοσιογράφων με το κουτοπόνηρο "ουδέν σχόλιον".
Μάλιστα, μη έχοντας συναίσθηση της ανεπάρκειάς του ως υπουργού οικονομικών, έριξε την ευθύνη για την απομάκρυνσή του στον Σόιμπλε και σε άλλους ομολόγους του στην Ευρωζώνη αλλά και παράγοντες από το εσωτερικό. (skai)

Διαβεβαίωσε όμως - και αυτό είναι άκρως ανησυχητικό - ότι συμπαρίσταται στον διάδοχό του Ευκλείδη Τσακαλώτο σιωπηλά και ενεργά.
SOS! Μην το κάνεις Γιάνη! Άφησε τον σεμνό και σοβαρό Ευκλείδη να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος. Εσύ τα έκανες θάλασσα και μας οδήγησες στο χείλος του γκρεμού. Δεν έχεις πια τίποτα θετικό να προσφέρεις! Η θεωρία των παιγνίων σου, που πήγες να εφαρμόσεις στου κασίδη ελληνικού λαού το κεφάλι, ήταν καταστροφική! Παράδωσε τώρα την βΟλευτική σου έδρα στο ΣΥΡΙΖΑ και εξαφανίσου!

Συν τοις άλλοις, ο Γιάνης χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επικό και μεγαλειώδες, αδιαφορώντας για το βαρύτατο τίμημα που θα πληρώσουν οι Έλληνες για το "ΌΧΙ": Πακέτο μέτρων 12-13 δισ., έναντι της πρότασης Γιουνκέρ η οποία ελάχιστα διέφερε από το πακέτο των 7,9 δισ. της πρότασης Τσίπρα πριν από την εξαγγελία του ολέθριου δημοψηφίσματος και του "καυτού" E-mail Χαρδούβελη με μέτρα ύψους 980 εκ. ευρώ της 30ης Νοεμβρίου, 2014!

Ο διάλογος του Βαρουφάκη με τους δημοσιογράφους έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ...

Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν είμαι υπουργός. Βουλευτής είμαι..

Δημοσιογράφος: Μια φορά υπουργός, πάντα υπουργός.

Βαρουφάκης: Όχι, προτιμώ να είμαι βουλευτής και να με λένε Γιάνη...

Δημοσιογράφος: Κεντρίζετε το ενδιαφέρον, πάντως, των συναδέλφων σας στο ΣΥΡΙΖΑ...

Βαρουφάκης: Είμαστε συνάδελφοι και συζητάμε, δεν κλέβω κανένα ενδιαφέρον.

Δημοσιογράφος: Πώς βλέπετε τα πράγματα;

Βαρουφάκης: No comments.

Δημοσιογράφος: Αυτό δεν είναι καλό.

Βαρουφάκης: Νo comment, κανένα σχόλιο. Παρακολουθούμε εναγωνίως τις εξελίξεις.

Δημοσιογράφος: Εναγωνίως;

Βαρουφάκης: Άμα δεν παρακολουθείς εναγωνίως είσαι επικίνδυνος.

Δημοσιογράφος: Αυτό που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο θεωρείτε ότι ήταν ένα συν, άσχετα με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης;

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο.

Δημοσιογράφος: Συνάδελφοί σας λένε ότι ήταν μια ιστορική στιγμή η παρουσία του πρωθυπουργού, άνοιξε μια συζήτηση μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Βαρουφάκης: Δεν έχω την καλύτερη άποψη για το Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είναι Κοινοβούλιο. Ένα σώμα που δεν νομοθετεί, δεν είναι Κοινοβούλιο.

Δημοσιογράφος: Πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Βαρουφάκης: Μη Κοινοβούλιο.

Δημοσιογράφος: Τι περιμένετε; Τι θα έχουμε τη Δευτέρα;

Βαρουφάκης: Καταλαβαίνω τον Τσακαλώτο. Είναι φίλος μου. Η συμπαράστασή μου στον υπουργό είναι σιωπηλή και ενεργή. Είμαι πίσω του και τον νιώθω..

Δημοσιογράφος: Έχετε μιλήσει με τον πρωθυπουργό αυτές τις ημέρες;

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο.

Δημοσιογράφος: Θα έχουμε ένα συν ή ένα πλην στο αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων;

Βαρουφάκης: Ουδέν σχόλιο.

Δημοσιογράφος: Πώς είδατε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος;

Βαρουφάκης: Επικό και μεγαλειώδες.

Δημοσιογράφος: Ψήφισαν "όχι" για "ναι";

Βαρουφάκης:...

(πηγή)