ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Νίκος Μιχαλολιάκος: Κατηγορώ την κυβέρνηση διότι δεν έχει και δεν είχε ποτέ σχέδιο Β'

Βουλή, 11/07/2015: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, είκοσι πέντε λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα μίλησε ο κύριος Πρωθυπουργός, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και δεκαπέντε λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
 Σ’ αυτά τα σαράντα ολόκληρα λεπτά δεν άκουσα μία λέξη που αποτελεί τον πρωταγωνιστή της δημόσιας και της πολιτικής ζωής της χώρας, τη λέξη «μνημόνιο». Δεν τη λέτε εσείς από κυβερνητικής πλευράς. Έχετε τους λόγους σας. Έχουν τους ίδιους λόγους, όμως και από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας να μη λένε ότι πηγαίνουμε για ένα νέο μνημόνιο.
Είναι προφανές ότι αυτή η συμφωνία την οποία θα υπογράψετε, θα είναι «memorandum».

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να θυμίσω στο Σώμα – διότι τα γραπτά μένουν  – μέσα από τα ίδια τα Πρακτικά στις 7 Ιουλίου του 2012, στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, παίρνοντας θέση και παραφράζοντας τον Κάτωνα τον Τιμητή ο οποίος έλεγε το «Carthago delenda est», είχα πει «Memorandum delenda est» και ότι για να υπάρχει ανάπτυξη και πρόοδος στο έθνος των Ελλήνων, πρέπει κατ’ αρχάς να καταργηθεί το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν καταργείται μ’ αυτή τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι γεγονός ότι μέσα σ’ αυτό το κλίμα το οποίο υπάρχει στον ελληνικό λαό, όπου όλα τα σκιάζει η φοβέρα και η σκλαβιά, αν θέλετε, είναι πολύ εύκολο ίσως να περνάνε μνημόνια.

Για του λόγου το αληθές, μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες κάναμε εδώ μία συζήτηση για το δημοψήφισμα, για το εάν δηλαδή πρέπει να γίνει δημοψήφισμα. Εμείς είπαμε «ναι» και είπαμε, επίσης, ότι η θέση μας απέναντι στην πρόταση Γιούνκερ θα είναι «όχι».

Όμως, σας διαβάζω αυτολεξεί τι είπα μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα και ουδείς συγκινήθηκε. Είπα «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ζούμε πράγματι στιγμές παράξενες και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ναι, υπάρχουν οι ουρές πίσω από τα ΑΤΜ. Αυτό είναι ένα γεγονός, όπως είναι γεγονός επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα, από ημέρα Δευτέρα, έχουν σπάσει τα τηλέφωνα όλης της χώρας και στην Αθήνα ιδιαιτέρως, που λένε ότι την Παρασκευή θα κλείσουν οι τράπεζες.» Αυτά έλεγα το Σάββατο 27 Ιουνίου.

«Δεν το ξέρετε;» είπα απευθυνόμενος στο Σώμα. «Όλοι το ξέρετε. Ποιες υπόγειες δυνάμεις κινούνται σ’ αυτόν τον τόπο; Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;».

Στο σημείο αυτό, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να ρωτήσω την Κυβέρνηση το εξής: Κατήγγειλε ποτέ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γι’ αυτή τη δολοφονική ενέργεια εναντίον του ελληνικού λαού να κόψει τη ρευστότητα; Όπως ακριβώς τότε έγινε ένα δημοψήφισμα και άντεξε ο ελληνικός λαός το φόβο –είχε πει, μάλιστα, ο κύριος Πρωθυπουργός, όπως θυμάμαι χαρακτηριστικά, ότι ο μόνος φόβος είναι να αντιμετωπίσουμε το φόβο - έτσι και σήμερα, τώρα που γίνεται αυτή η συζήτηση, απλώνεται παντού ένας φόβος. Οι ουρές των ΑΤΜ υπάρχουν ακόμα. Μέσα σ’ αυτήν την αβεβαιότητα, έρχεται ο εκβιασμός των δανειστών στον οποίον καλούμεθα να απαντήσουμε.

Ο αγορητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη σύνοδο των Επιτροπών η οποία έγινε το μεσημέρι, είπε χαρακτηριστικά «Εμείς θέλουμε συμφωνία. Δικός σας λογαριασμός τα μέτρα». Ε, όχι! Εμείς δεν το λέμε, αγαπητοί συνάδελφοι. Δεν είναι δικός σας λογαριασμός τα μέτρα, τα οποία, όπως θα αναφέρω στη συνέχεια, θα εξοντώσουν τον ελληνικό λαό.

Το ίδιο είπε και ο αξιότιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκης: «Η διαπραγμάτευση…», λέει, «…είναι δική σας ευθύνη. Θέλουμε μέχρι την Κυριακή συμφωνία. Δεν ψηφίζουμε μέτρα».
Όχι, κάνει λάθος. Ψηφίζουμε μέτρα. Αυτό εδώ γιατί μας το μοιράσατε; Για τα μάτια του κόσμου; Δεν έχει καμία σημασία αυτό εδώ το χαρτί και αυτά τα μέτρα τα οποία προτείνονται;

Μία παρένθεση. Είπαν πολλοί ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Κάποιοι ίσως φαντάζονται τον εαυτό τους ως πρωταγωνιστή της Ιστορίας, ως τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, τον Χαρίλαο Τρικούπη, μιας και είναι επίκαιρος και μιλάμε περί χρεοκοπιών. Όμως, θέλω να ρωτήσω κάτι και νομίζω ότι θα λάβω την απάντηση με ένα απλό ρητορικό ερώτημα: Ποιος γνωρίζει έστω το παραμικρό για τις τρεις χρεοκοπίες της Ελλάδος, εκτός από ειδικούς επιστήμονες, του 1827, του 1893 και του 1932; 
Δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Δεν είναι ιστορία οι διαχειριστικές πράξεις! Άλλα πράγματα είναι ιστορία, άλλα πράγματα είναι που ανεβάζουν τα έθνη σε μεγαλεία και καταξιώνουν τους λαούς στη συνείδηση της ανθρωπότητας.

Έρχομαι, όμως, τώρα στο κείμενο αυτό της Συμφωνίας, από το οποίο επιγραμματικά θα αναφερθώ σε ελάχιστα σημεία όχι τόσο για το μέγεθος των μέτρων ούτε για το γεγονός ότι αποτελούν αναμφίβολα ένα μνημόνιο. Και είναι μνημόνιο ακόμα και αν για λόγους αβρότητας δεν αποκληθεί μνημόνιο, διότι δεν καταγγέλλονται τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Εφόσον υπάρχουν, λοιπόν, τα δύο προηγούμενα μνημόνια που υπέγραψε η Συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η Κυβέρνηση Παπαδήμου, το καθεστώς των μνημονίων παραμένει. Τουτέστιν, παραμένει η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και οι δανειακές συμβάσεις, οι οποίες διέπονται από το αγγλικό δίκαιο. Τουτέστιν, η Ελλάδα είναι μια αποικία χρέους όπου μπορεί ο καθένας να κατασχέσει το οτιδήποτε σ’ αυτή τη χώρα.

Έρχομαι τώρα στο κείμενο αυτό το οποίο διενεμήθη και το οποίο επιγράφεται «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη της δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, 23% στην εστίαση και στα εστιατόρια. Μήπως αυτό θα έχει κόστος; Μήπως θα έχει απολύσεις; Μήπως θα έχει κλείσιμο επιχειρήσεων; Το σκεφτήκατε αυτό το πράγμα;

Συνεχίζω: «Μειωμένος συντελεστής 13% για τα βασικά αγαθά». Μα, αφού τώρα τα βασικά αγαθά έχουν 6% ΦΠΑ. Πώς θα είναι μειωμένος, όταν θα γίνει 13%;

Και έρχομαι στο σημείο εκείνο που δείχνει τη γενικότητα και την αοριστία αυτού του κειμένου και λέει «θα καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές στα νησιά, ξεκινώντας από τα νησιά με υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και που αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς». Λέει ότι από εκεί θα αρχίσει. Δεν μας λέει, όμως, πού θα καταλήξει. Δεν είναι συγκεκριμένο σχετικά με το πού θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά.

Συνεχίζω σε ένα άλλο σημείο πάλι του κειμένου αυτού, όπου έχουμε το πρωτοφανές στοιχείο να αναφέρετε την εξάλειψη των δυνατοτήτων φοροαποφυγής από φόρο εισοδήματος με περιορισμό, για παράδειγμα, του ορισμού του αγρότη.

Το 1981 – και αυτό είναι μια ευθύνη και της Νέας Δημοκρατίας που έβαλε με τις συνθήκες αυτές, αλλά και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια που τις διατήρησε, την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση  – η πατρίδα μας ήταν μια χώρα κατά βάσιν αγροτοκτηνοτροφική. Και συμφωνήσαμε – ναι, συμφωνήσαμε! – και μάλιστα υπογράψαμε και ειδική συμφωνία για πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών, ούτως ώστε να μειωθεί σε δραματικό βαθμό, σε ελάχιστο βαθμό, η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας. Έτσι σήμερα είμαστε ένα κράτος εξαρτώμενο, το οποίο κυριολεκτικά θα πεινάσει εάν σταματήσουν οι εισαγωγές.

Και αυτή τη λανθασμένη πολιτική, αντί να γίνει μία γενναία προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής προς την κατεύθυνση της εθνικής ανάπτυξης, της προωθήσεως της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, η σύμβαση αυτή την προωθεί και μάλιστα με λήψη αυστηρών μέτρων για την αύξηση του φόρου εισοδήματος των αγροτών και, επίσης, για κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών που είχαν σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης των αγροτών.

Συνεχίζω σχετικά με τη συμφωνία και αναφέρομαι σε αυτό που είπε προηγουμένως ο Υπουργός κ. Τσακαλώτος δίνοντας μία σολομώντειο λύση η οποία θα ικανοποιούσε ίσως τον κυβερνητικό εταίρο, το εάν τα 100.000.000 ή τα 200.000.000 μείωση θα είναι από τις προμήθειες ή από το προσωπικό, δηλαδή βλέποντας και κάνοντας. Αυτό που είναι η πραγματικότης είναι ότι εδώ είναι σαφέστατο ότι μιλάμε για μείωση του προσωπικού και των προμηθειών.

Κυρίες και κύριοι, η Ελλάδα δεν είναι ούτε Βέλγιο ούτε Λιχτενστάιν ούτε Λουξεμβούργο! Είναι μία χώρα η οποία βρίσκεται υπό απειλή, υπό απειλή επίσημη διατυπωμένη από τη Βουλή της Τουρκίας με το casus belli εάν επεκτείνει τα 12 μίλια στο Αιγαίο. Και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι θέλουν να μειώσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας ακόμη και στο προσωπικό, πού ήταν αλήθεια τη νύχτα των Ιμίων; Πού ήταν όλα αυτά τα χρόνια, τις δεκαετίες ολόκληρες όπου απειλείται ο ελληνισμός από την Τουρκία; Απούσες.

Και θα είναι απούσες, διότι δεν έχουν τη δύναμη. Διότι η Ευρώπη, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, μπορεί να είναι ένας οικονομικός και πολιτικός γίγας, αλλά στην ουσία είναι ένας νάνος, διότι δεν διαθέτει στρατό. Και αυτό που τελικά επικρατεί ακόμη και μέχρι τις ημέρες μας είναι η πολιτική των κανονιοφόρων. Και έτσι βλέπουμε να κυριαρχούν στον κόσμο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε οικονομικό μαρασμό, γιατί με τα αεροπλανοφόρα τους, με τους βομβαρδισμούς τους, με τους τυχοδιωκτικούς τους πολέμους, επιβάλλουν και την οικονομική τους πολιτική.

Κυρίες και κύριοι, έχετε αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές, την προκαταβολή φόρου κατά 100% σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πάλι λειτούργησε η λεξιμαγεία, η αοριστία και η γενικότητα. Λέτε, επί παραδείγματι, εδώ ότι εις ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες θα αυξηθεί και αυτών η προκαταβολή φόρων στο 100% έως το 2017. Λέτε την καταληκτική χρονολογία, δεν λέτε την χρονολογία ενάρξεως, εάν αυτή είναι το οικονομικό έτος 2015 ή 2016. Όλα αυτά, καθώς φαίνεται, θα μαγειρευτούν.

Θα μπορούσα να πω και πολλά άλλα σχετικά με το κείμενο αυτό, το οποίο είναι ένα κείμενο γεμάτο σκληρές και αντιλαϊκές προτάσεις, σκληρά μέτρα, τα οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την οικονομία μας.

Είπε προηγουμένως ο κύριος Πρωθυπουργός ότι για να ανατραπεί το υφεσιακό κλίμα, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως, μόλις πριν από δύο ημέρες έχουμε δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου, ο οποίος μίλησε για μακροπρόθεσμο  – στον χρόνο, στο μέλλον  –ορισμό της αναδιαρθρώσεως του χρέους. Και έχουμε και τη δήλωση του Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο ο οποίος είπε ότι από τον Οκτώβριο θα το συζητήσουμε.

Έχουμε, όμως, και μία άλλη πιο τραγική και πιο κυνική δήλωση, τη δήλωση του ίδιου του Σόιμπλε, ο οποίος είπε: «Ναι, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά η ευρωζώνη δεν μας επιτρέπει να το περικόψουμε, να το αναδιαρθρώσουμε». Δηλαδή, τι μας λέει με λίγα λόγια; Ότι εάν όχι φέτος, του χρόνου, σε δύο χρόνια, σε τρία χρόνια, θα χρεοκοπήσετε. Αυτό λέει ο κ. Σόιμπλε.

Καμία, λοιπόν, μέριμνα και εις ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους.

Θα ήθελα, επίσης, να πω ότι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάς είναι θύμα εκβιασμού, θα μπορούσαν θαυμάσια και αυτοί να γίνουν εκβιαστές. Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται.

Πιστεύετε και είναι δυνατόν μέσα στην παγκόσμια οικονομία, με τα χρηματιστήρια, μια άτακτη χρεοκοπία μιας χώρας εντός της ζώνης του ευρώ, να μην έχει συνέπειες; Μόνο με την ελληνική κρίση των τελευταίων μηνών και το ευρώ έχει χάσει αρκετά λεπτά της αξίας του έναντι του δολαρίου, που με βάση τα συνολικά αποθέματα, αυτό το κεφάλαιο ασφαλώς είναι τεράστιο.

Θέλω, επίσης, να κατηγορήσω την Κυβέρνηση όχι   – όπως έλεγαν μέχρι πριν από λίγο καιρό αυτοί που με άνεση συμφώνησαν μαζί της  – ότι έχει σχέδιο Β. Θέλω να την κατηγορήσω ότι δεν έχει και δεν είχε ποτέ σχέδιο Β. Και θα έπρεπε να έχει σχέδιο Β. Και ο νοών νοείτω.

Ζούμε, όμως, και κάποια πράγματα τα οποία ξεφεύγουν από κάθε όριο της λογικής. Μας έλεγε η Νέα Δημοκρατία και τα λοιπά κόμματα, τα οποία υπεστήριξαν το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, ότι εάν έβγαινε το «ΟΧΙ» -το οποίο υποστηρίξαμε- την επόμενη ημέρα η Ελλάδα θα έβγαινε από το ευρώ. Και τους βλέπουμε τώρα χέρι-χέρι με την Κυβέρνηση, που υποστήριξε το «ΟΧΙ», να πηγαίνουν να υποστηρίξουν το ευρώ και να παραδίδουν γη και ύδωρ, να λένε «Συμφωνία θέλουμε και ό,τι να ’ναι»! Ε, όχι! Εμείς δεν συμφωνούμε πάνω σε αυτό το σημείο.

Και θέλω να πω ότι κατόρθωσε η Κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα του «ΝΑΙ» σε κοινή συμφωνία να ενώσουν τον ελληνικό λαό, να ενώσουν τον ελληνικό λαό στην απελπισία, στις ουρές των ΑΤΜ και έτσι και κάθε ψηφοφορία που γίνεται, ακόμη και η σημερινή, μέσα σε αυτό το κλίμα, είναι μια ψηφοφορία η οποία περιέχει το στοιχείο της νοθείας.

Πάρα ταύτα, η Χρυσή Αυγή, μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος και συμπάσχοντας απόλυτα με τις ουρές των συμπατριωτών μας στα ΑΤΜ, που είναι θύματα μιας ανευθυνότητας, αλλά και των οικονομικών δολοφόνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα σας πει: «Όχι!
Δεν σας δίνω την εξουσιοδότηση γι’ αυτήν τη συμφωνία! Δεν σας δίνουμε την εξουσιοδότηση να εκχωρήσετε εθνική κυριαρχία! Δεν δεχόμαστε το αγγλικό δίκαιο! Θέλουμε την Ελλάδα και ας τρώγουμε πέτρες, όπως έλεγαν στον καιρό της ΕΟΚΑ!».
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή)